Με συσκευή λευκών ήχων πολλοί γονείς στην εποχή μας αναζητούν τρόπους για να ηρεμήσουν τα μωρά τους και να τα βοηθήσουν να κοιμηθούν ευκολότερα. Είναι κοινώς απόδεκτό σε όσους έχουν ανακαλύψει αυτές τις συσκευές, ότι σε πολλές περιπτώσεις κάνουν θαύματα. Δεν βοηθούν μόνο στο να κοιμηθούν γρηγορότερα τα μωρά, αλλά και για πιο πολλή ώρα. Πιο συγκεκριμένα, σε μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 40 μωρά, ανακαλύφθηκε πως το 80% αυτών κοιμήθηκε εντός 5 λεπτών ακούγοντας λευκούς ήχους. Ενώ σε άλλη έρευνα, αποκαλύφθηκε πως οι λευκοί ήχοι μειώνουν την διάρκεια του κλάματος και αυξάνουν την ώρα του ύπνου. Παρακάτω θα σας εξηγήσουμε ακριβώς πως λειτουργούν αυτές οι συσκευές και πως θα βοηθήσουν το μικρό σας!


συσκευή λευκών ήχων


Γιατί οι λευκοί ήχοι ηρεμούν τα μωρά;

Οι λευκοί ήχοι αποτελούν ένα εργαλείο χαλάρωσης των μωρών. Παράγουν ένα σταθερό φάσμα συχνοτήτων που βοηθούν στην καταστολή των απρόσμενων θορύβων του περιβάλλοντος. Ο εγκέφαλος του μωρού επικεντρώνεται σε αυτούς τους μονότονους ήχους, με αποτέλεσμα να μην αντιλαμβάνεται εξωτερικούς ήχους που μπορεί να διακόψουν τον ύπνο του.

Πως βοηθούν οι λευκοί ήχοι τα μωρά στον ύπνο;

Οι λευκοί ήχοι δημιουργούν ένα καθησυχαστικό περιβάλλον για το μωρό σας και το κάνουν να νιώθει πως έχει φτάσει η ώρα του ύπνου. Μιμούνται τους ήχους που άκουγε το μωράκι σας όσο βρισκόταν ακόμα στην κοιλιά και γι'αυτό είναι τόσο αποτελεσματικοί. Οι συνεχόμενοι, μονότονοι και χαμηλής συχνότητας ήχοι είναι οι καλύτεροι για να αποκοιμηθούν τα μωρά.

Τα μωρά περνούν περισσότερο χρόνο σε ύπνο REM (Rapid Eye Movement), που είναι το στάδιο του ύπνου όπου τα όνειρα και η επεξεργασία των πληροφοριών είναι πιο έντονα. Αυτό το στάδιο είναι και το πιο ευαίσθητο σε εξωτερικούς θορύβους. Οι λευκοί ήχοι σταθεροποιούν το περιβάλλον και μειώνουν τις πιθανότητες διακοπής του ύπνου REM.

Για να εισάγετε τους λευκούς ήχους στην ρουτίνα του μωρού σας, θα πρέπει να τους ενεργοποιείτε σε χαμηλή ένταση (στην αρχή), την ώρα που βάζετε το μωράκι σας να κοιμηθεί. Σύντομα, αυτό θα είναι το χαρακτηριστικό σήμα που θα λαμβάνει το μωράκι σας για να ξεκινήσει τον ύπνο του. Μετά τους 3-4 μήνες, κάθε φορά που θα ενεργοποιείτε την συσκευή λευκών ήχων, το μωράκι σας θα την αναγνωρίζει.

Μπορώ να χρησιμοποιώ λευκούς ήχους για το μωράκι μου όλη μέρα;

Οι λευκοί ήχοι δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιούνται 24 ώρες τη μέρα. Πρέπει να υπάρχει ένα διάλειμμα στα αφτιά και τον εγκέφαλο του μωρού για αρκετές ώρες - κάθε μέρα - ώστε να μάθει κι άλλους φυσιολογικούς ήχους της καθημερινότητας, όπως και την φωνή σας. Κρατήστε την συσκευή λευκών ήχων αποκλειστικά για να ηρεμήσετε το μωράκι σας όταν κλαίει ακατάπαυστα ή για την ώρα του ύπνου.

Καθώς τα μωρά μεγαλώνουν και αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο, η χρήση λευκών ήχων μπορεί να μειώνεται σταδιακά. Θα πρέπει να αξιολογείτε τη χρήση των λευκών ήχων ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του μωρού σας.


Σε ποια ένταση θα πρέπει να αναπαράγονται οι λευκοί ήχοι;

Η ιδανική ένταση εξαρτάται από το αν το μωράκι σας είναι αναστατωμένο ή όχι. Αν το μωράκι σας είναι ήρεμο, η ένταση της συσκευής θα πρέπει να είναι κάπου ανάμεσα στην ένταση του ψιθύρου και του νανουρίσματος. Σε αυτό το επίπεδο μπορεί να αναπαράγεται ο λευκός ήχος με ασφάλεια ακόμα και όλη νύχτα. Όταν το μωράκι σας κλαίει, θα πρέπει να ανεβάζετε την ένταση σχεδόν στην ένταση του κλάματος του μωρού. 


Η Λύση Για Ήρεμο Ύπνο Μωρών


Πάμε να δούμε τις 2 καλύτερες συσκευές ύπνου και ποια να επιλέξετε:


Συσκευή ύπνου για μωρά με φωτάκι και 24 ήχους νανουρίσματος


Συσκευή ύπνου για μωρά με φωτάκι


Η συγκεκριμένη συσκευή ύπνου προσφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ηρεμίας για το μωρό σας. Με 24 διαφορετικούς ήχους νανουρίσματος, περιλαμβάνει επιλογές από απαλές μελωδίες, λευκούς ήχους και ήχους της φύσης (όπως βροχή ή θρόισμα των φύλλων), που θα βοηθήσουν το μωρό σας να ηρεμήσει και να αποκοιμηθεί πιο εύκολα. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένο φωτάκι νυκτός με δυνατότητα ρύθμισης της έντασης, το οποίο δημιουργεί μια ζεστή και ασφαλή ατμόσφαιρα για το μωρό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είναι ιδανική για τοποθέτηση δίπλα από την κούνια, παρέχοντας συνεχόμενο ήχο για να καλύψει τους περιβαλλοντικούς θορύβους και να δημιουργήσει το ιδανικό περιβάλλον ύπνου.


Χαρακτηριστικά:

  • 24 διαφορετικοί ήχοι νανουρίσματος
  • Ενσωματωμένο φωτάκι νυκτός
  • Φορητή & ελαφριά σχεδίαση
  • Ιδανική για τοποθέτηση στο βρεφικό δωμάτιο ή για ταξίδια
  • Λειτουργία χρονοδιακόπτη για αυτόματη απενεργοποίηση



Mary's UFO με Λευκούς Ήχους και Φως για Νεογέννητα


Mary's UFO Με Λευκούς Ήχους και Φως για Νεογέννητα


Η Mary's UFO είναι μια καινοτόμος συσκευή λευκών ήχων για νεογέννητα που συνδυάζει λευκούς ήχους και προβολέα με φωτισμό που δημιουργεί ένα μαγικό και χαλαρωτικό περιβάλλον ύπνου για το μωρό σας, και όχι μόνο. Διαθέτει προτζέκτορα που προβάλλει απαλούς χρωματισμούς στο ταβάνι, παρέχοντας ένα οπτικό ερέθισμα που συμβάλει στη χαλάρωση του μωρού. Η συσκευή λειτουργεί με επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου, προσφέροντας φορητότητα και ευκολία χρήσης, ενώ οι λευκοί ήχοι μπορούν να ενεργοποιηθούν ξεχωριστά ή συνδυαστικά, για να βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό ηρεμίας.


Χαρακτηριστικά:

  • Προβολέας με απαλούς χρωματισμούς
  • Επιλογές λευκών ήχων και νανουρισμάτων
  • Συμπαγές μέγεθος και κομψή σχεδίαση
  • Περιέχει τηλεχειριστήριο
  • Ιδανικό για χρήση στο σπίτι ή τις μετακινήσεις


Προσφέρετε στο μωράκι σας ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο με αυτά τα δύο υψηλής ποιότητας εργαλεία.