Κατά τη χειμερινή περίοδο, το σπίτι σας θα πρέπει να αποτελεί ένα ζεστό καταφύγιο απέναντι στις παγωμένες εξωτερικές θερμοκρασίες. Η αύξηση της θερμοκρασίας στον θερμοστάτη σας είναι ένας τρόπος να κάνετε το σπίτι σας πιο ζεστό, αλλά αυτό μπορεί να φουσκώσει πολύ τον λογαριασμό στο τέλος του μήνα. Επομένως, για να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα χωρίς να θυσιάσετε την άνετη θερμοκρασία του χώρου σας, έχουμε ορισμένες εναλλακτικές προτάσεις για εσάς.


 



 

 

WiFi Θερμοστάτες
 

Οι WiFi θερμοστάτες σας προσφέρουν αποδοτικότερο έλεγχο της θερμοκρασίας του σπιτιού σας, ώστε να μην αφήνετε τον θερμοστάτη σας στους 20°C σταθερά όλη την ημέρα. Μπορείτε απομακρυνσμένα να ανάψετε ή να κλείσετε τα καλοριφέρ σας, όπου κι αν εσείς βρίσκεστε, μέσα από το smartphone σας. Επομένως, έχετε τη δυνατότητα να θέτετε τα καλοριφέρ σε λειτουργία λίγο πριν επιστρέψετε σπίτι ή να τα κλείσετε όταν ο χώρος σας έχει φθάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία. Επιπλέον, σας παρέχουν την δυνατότητα να ορίσετε συγκεκριμένες ώρες τις ημέρας που θέλετε να λειτουργούν τα καλοριφέρ αυτόματα. Για παράδειγμα, τις ώρες της ημέρας που είστε ξύπνιοι και βρίσκεστε στο σπίτι μπορείτε να τα ενεργοποιήσετε, ενώ το βράδυ και τις ώρες που απουσιάζετε να κλείνουν.

Παρακάτω θα βρείτε ορισμένα μοντέλα WiFi θερμοστατών που θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε στο έπακρο την θέρμανση του σπιτιού σας:

 


Hysen HYT001-WiFi

Με οθόνη αφής, ανίχνευση θερμοκρασίας δωματίου, προγραμματισμός ημερών ή διαφορετικών περιόδων, ανίχνευση ανοιχτών παραθύρων, εσωτερικό & εξωτερικό αισθητήρα, children lock και διατήρηση προγραμμάτων και λειτουργιών σε διακοπές ρεύματος.

 

MOES WiFi RFWRHT-8000-GC-WH-EN

Προγραμματιζόμενος ασύρματος θερμοστάτης λέβητα αερίου ή επιδαπέδιας θέρμανσης με οθόνη αφής. Έχει χαμηλή κατανάλωση, καθώς λειτουργεί έως και 400 ημέρες με 2 μπαταρίες ΑΑ. Προσφέρει προστασία των δεδομένων σας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και οικογενειακή πρόσβαση για όλα τα μέλη της οικογένειας.
 

 


HYSEN HY316LD-WIFI

Με οθόνη αφής, ανίχνευση θερμοκρασίας δωματίου, προγραμματισμός ημερών ή διαφορετικών περιόδων, ανίχνευση ανοιχτών παραθύρων, εσωτερικό & εξωτερικό αισθητήρα, διατήρηση προγραμμάτων και λειτουργιών σε διακοπές ρεύματος.

 

MOES WHT-HY09-GC-WH-MS

Για τον έλεγχο της θερμοκρασίας του χώρου σας, αλλά και του νερού. Δυνατότητα προγραμματισμού ημερών ή διαφορετικών περιόδων, έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών, διαμοιρασμός ελέγχου από επιλεγμένα μέλη, τροφοδοσία είτε μέσω USB είτε μέσω μπαταρίων.


Hysen HY08WE-2 WiFi

Συμβατός με κάθε τύπο λέβητα, δυνατότητα χρονοπρογραμματισμού βάσει μεγάλης ποικιλίας προγραμμάτων και έλεγχος μέσω φωνητικών εντολών.



Έξυπνες Θερμοστατικές Πρίζες
 

Οι έξυπνες θερμοστατικές πρίζες είναι συσκευές που επιτρέπουν τον εξ αποστάσεως έλεγχο και τον προγραμματισμό της θερμοκρασίας συσκευών θέρμανσης ή ψύξης, όπως θερμοφόρες, καλοριφέρ, αερόθερμα και κλιματιστικά. Συνήθως, συνδέονται μέσω WiFi ή Bluetooth με ένα κεντρικό χειριστήριο ή μία εφαρμογή στο smartphone, επιτρέποντας στους χρήστες να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία, να ορίσουν χρονοδιαγράμματα και να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας. Οι έξυπνες θερμοστατικές πρίζες προσφέρουν μια ευέλικτη και αποτελεσματική λύση για τη διαχείριση της θερμοκρασίας του χώρου σας, με τον πιο οικονομικό τρόπο.

 


 

Hysen HY02TP-WIFI

Δυνατότητα manual, αυτόματης ή απομακρυσμένης λειτουργίας ελέγχου, με περιόδους προγραμματισμού, λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, λειτουργία αντι-ψύξης και children lock.



Έξυπνες Θερμοστατικές Βαλβίδες
 

Σχεδιασμένες για να συνδυάζουν την αποδοτικότητα της θέρμανσης με την άνεση και την ευελιξία της απομακρυσμένης διαχείρισης μέσω εφαρμογών ή άλλων έξυπνων συστημάτων. Οι βαλβίδες αυτές μπορούν να συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, διότι σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε ξεχωριστά τη θερμοκρασία ανά δωμάτιο, αποφεύγοντας την θέρμανση χώρων που δεν χρησιμοποιούνται.
 


 

MOES ZTRV-BY-100

Με ενσωματωμένη LED οθόνη, ευανάγνωστες ενδείξεις και κουμπιά αφής. Τοποθετείται εύκολα και το πακέτο περιέχει ποικιλία προσαρμογέων για κάθε τύπο καλοριφέρ. Δυνατότητα ελέγχου μέσω φωνητικών εντολών, ρύθμισης προγραμμάτων και κλειδώματος. Σε λευκό ή μαύρο χρώμα.
 

MOES ZTRV-ZX-TV01-MS

Κομψό σχέδιο με εξαιρετικά μεγάλη και καθαρή οθόνη LED. Δυνατότητα εβδομαδιαίου προγραμματισμού με 5 περιόδους, λειτουργία διακοπών και ανίχνευση ανοιχτού παραθύρου. Υποστηρίζει έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών.

 


 

Hysen HY10

Με ποικιλία λειτουργιών, διάφορα προγράμματα ρύθμισης, ενδείξεις για κάθε σημαντική πληροφορία και children lock.
 

Hysen HY367

Ιδανική για οποιοδήποτε μέρος: σπίτι, επιχείρηση, ξενοδοχείο κ.α. Ποικιλία προγραμμάτων ρύθμισης θερμοκρασίας, ανίχνευση ανοιχτού παραθύρου και ενσωματωμένη οθόνη.



Αερόθερμα
 

Τα αερόθερμα είναι συσκευές θέρμανσης που λειτουργούν με την ανακυκλοφορία ζεστού αέρα μέσα σε ένα χώρο. Συνήθως, ανεβάζουν τη θερμοκρασία γρηγορότερα σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, καθώς δεν χρειάζεται να ζεσταίνουν πρώτα ένα μέσο (όπως το νερό στα καλοριφέρ) προτού αρχίσει να απελευθερώνεται η θερμότητα στο χώρο. Για σκοπούς εξοικονόμησης ενέργειας, πολλά αερόθερμα έρχονται με ενσωματωμένους θερμοστάτες ή χρονοδιακόπτες, ή πλέον με επικοινωνία WiFi για απομακρυσμένο έλεγχο.
 


 

Xiaomi Mi Heater Tower Lite Κεραμικό Αερόθερμο Δαπέδου 2000W

Το Xiaomi Mi Heater Tower Lite είναι σχεδιασμένο για αποδοτική και γρήγορη θέρμανση του χώρου σας. Διαθέτει ενσωματωμένο θερμοστάτη και πολλαπλές ρυθμίσεις θερμοκρασίας, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε εύκολα τη θερμοκρασία στις ανάγκες σας. Η σύγχρονη σχεδίαση και η υψηλή ενεργειακή απόδοσή του το καθιστούν μια ιδανική επιλογή για να συνδυάσετε διακριτικότητα και αποδοτικότητα.

 

Συνοψίζοντας, οι έξυπνες συσκευές ελέγχου των θερμαντικών σωμάτων αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για την εξοικονόμηση ενέργειας στον χώρο σας, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες. Με την χρήση αυτών των τεχνολογικών καινοτομιών μπορείτε να διαχειριστείτε τη θερμοκρασία του σπιτιού σας με ακρίβεια, ελέγχοντάς την από το smartphone σας ή ακόμα και με τη φωνή σας μέσω ειδικών εφαρμογών. Εάν θέλετε να μειώσετε τα έξοδά σας και να απολαύσετε άνετους και ζεστούς χειμώνες, τότε έφτασε η στιγμή να επενδύσετε σε έναν έξυπνο θερμοστάτη. Συνδυάστε σχεδιασμό, αποδοτικότητα και οικονομία με τις κορυφαίες τεχνολογίες θέρμανσης.