Παρακολούθηση Babysitter και γηροκόμων: Έχετε το κεφάλι σας ήσυχο με μία από τις παρακάτω λύσεις

 

Η πολυάσχολη καθημερινότητα πολλών γονιών στις μέρες μας τους έχει αναγκάσει να καταφύγουν σε εξωτερική βοήθεια για την φροντίδα των παιδιών τους, με την πρόσληψη μίας Babysitter για να τα επιβλέπει όσο οι ίδιοι φέρνουν σε πέρας τις υποχρεώσεις τους. Το ίδιο ισχύει πολλές φορές και για άτομα που φιλοξενούν στο σπίτι τους κάποιο αγαπημένο πρόσωπο μεγάλης ηλικίας και χρειάζονται περεταίρω βοήθεια. Δυστυχώς όμως, η αλήθεια είναι πως, ακόμα και εάν το άτομο που θα επιλεγεί έχει τις καλύτερες δυνατές συστάσεις, κανένας δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για την συμπεριφορά του, όταν το άτομο αυτό θα μείνει μόνο του με τα αγαπημένα μας πρόσωπα που χρειάζονται φροντίδα. Στο παρελθόν έχουν καταγραφεί χιλιάδες σκάνδαλα σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης βρεφών και ηλικιωμένων από προσωπικό βοηθείας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η λύση στο σοβαρότατο ζήτημα της ασφάλειας της οικογένειάς σας είναι απλή: επιστρατεύστε την τεχνολογία μέσω ενός ειδικού καταγραφικού, για να διασφαλίσετε πως το άτομο της επιλογής σας δείχνει την καλύτερη δυνατή συμπεριφορά. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές από τις προτάσεις μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα:

 

Safest G09 - Κοριός Συσκευή Παρακολούθησης με Κάρτα Sim

Κοριός παρακολούθησης με GPS

Το συγκεκριμένο προϊόν είναι ένας επαναστατικός κοριός παρακολούθησης ο οποίος έρχεται σε σχήμα καλωδίου φόρτισης (Lightning / MicroUSB) για να μην κινήσει καθόλου τις υποψίες. Η αρχή λειτουργίας του είναι αρκετά απλή, ωστόσο συμπεριλαμβάνει και ορισμένες δυνατότητες που υπάρχουν μόνο σε μερικά  επιλεγμένα προϊόντα σε όλη την αγορά. Συγκεκριμένα η συσκευή δέχεται κάρτα SIM στην οποία έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τηλεφωνική κλήση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ακούσετε από το κινητό σας τι συμβαίνει στον χώρο στον οποίο βρίσκεται ο κοριός σας και να διαπιστώσετε εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα με το μωρό σας. Επιπλέον η συγκεκριμένη συσκευή παρακολούθησης ενσωματώνει και δέκτη GPS Tracker που την καθιστά ιδανική επιλογή εάν ψάχνετε για έναν κοριό πολλών χρήσεων, καθώς μπορεί να λειτουργήσει άνετα και υπό άλλες συνθήκες, παρακολουθώντας την θέση ενός ατόμου που βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

 

JNN Q75 Καταγραφικό Ήχου- Power Bank Μεγάλης Διάρκειας

Κρυφό καταγραφικό ήχου μεγάλης διάρκειας

Εάν δεν σας ενδιαφέρει να έχετε άμεση πρόσβαση στο τι συμβαίνει στον χώρο σας, αλλά θέλετε να καταγράφετε ήχο για πολύ εκτεταμένο χρονικό διάστημα, ώστε να πραγματοποιήσετε τον έλεγχό σας με την ησυχία σας, τότε το καταγραφικό JNN Q75 έρχεται για να σας λύσει τα χέρια. Πρόκειται για μία φορητή μπαταρία με ενσωματωμένο μικρόφωνο καταγραφής, η οποία λόγω της φύσης της μπορεί να καταγράψει συνεχόμενα έως και 400 ώρες (!) γεμίζοντας την ενσωματωμένη μνήμη των 32GB που βρίσκεται στο εσωτερικό του προϊόντος. Μπορείτε είτε να το τοποθετήσετε στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού σας ως ένα απλό καθημερινό αντικείμενο που δεν θα κινήσει την υποψία κανενός, καθώς θα συνεχίσει να καταγράφει διακριτικά, ακόμα και εάν κάποιος το συνδέσει με το κινητό του για φόρτιση. Εναλλακτικά, εάν δεν θέλετε να βρίσκεται σε κοινή θέα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολύ πρακτική μαγνητική βάση στο πίσω μέρος του Power Bank η οποία σας επιτρέπει να το τοποθετήσετε σε οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ώστε να παραμείνει κρυμμένο από το προσωπικό που έχετε προσλάβει για την φύλαξη του αγαπημένου σας προσώπου. Όταν ευκαιρείτε μπορείτε απλά να συνδέσετε την συσκευή με τον υπολογιστή σας και να ακούσετε όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο σπίτι σας εν τη απουσία σας. 

 

T189 Κρυφή Κάμερα Στυλό

Κρυφή κάμερα στυλό με μεγάλη αυτονομία

Εάν θεωρείτε πως μόνο ο ήχος δεν αρκεί για να καταλάβετε τι ακριβώς διαδραματίζεται στο σπίτι σας όσο απουσιάζετε, τότε η λύση είναι να προμηθευτείτε μία κρυφή κάμερα, η οποία θα διατελέσει έναν παρόμοιο ρόλο με τα προϊόντα που είδαμε παραπάνω, παρέχοντας ωστόσο και την έξτρα πληροφορία της εικόνας. Αρκετές φορές, η γλώσσα του σώματος και μόνο αρκεί για να κατανοήσουμε και να μεταφράσουμε τις προθέσεις και την συμπεριφορά κάποιου, και επομένως μία κάμερα είναι ιδανική για αυτές τις περιπτώσεις, ιδιαίτερα αν είστε γονείς με παιδάκι σε πολύ μικρή ηλικία, που δεν έχει αναπτύξει ακόμα την δυνατότητα ομιλίας. Η κρυφή κάμερα-στυλό έχει ανάλυση 1080p και διάρκεια μπαταρίας περίπου 7.5 ωρών. Ωστόσο, εάν το χρονικό διάστημα αυτό δεν είναι ικανοποιητικό για εσάς, μπορείτε επίσης να την τοποθετήσετε και στο ρεύμα, έτσι ώστε να καταγράφει και να φορτίζει ταυτόχρονα. Η αποθήκευση γίνεται στην κάρτα MicroSD έως 32GB που θα τοποθετήσετε εντός της συσκευής (δεν περιλαμβάνεται). Το συγκεκριμένο προϊόν είναι μάλιστα η ιδανική επιλογή εάν τυγχάνει να μην έχετε στην κατοχή σας ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς είναι ένα από τα ελάχιστα καταγραφικά που διαθέτουν έξοδο για τηλεόραση, έτσι ώστε να μπορείτε να το συνδέσετε και να επιβλέψετε τα όσα κατεγράφησαν απευθείας από το σαλόνι του σπιτιού σας. 

 

Bulk SPY-008 Φορτιστής Κρυφή WiFi Κάμερα

Κρυφή κάμερα φορτιστής τοίχου με WiFi

Τέλος, εάν θεωρείτε πως το στυλό - κάμερα μπορεί να κινήσει υποψίες και χρειάζεστε κάτι ακόμα πιο διακριτικό, τότε μπορείτε να καταφύγετε στην χρήση του Bulk SPY - 008, μίας ειδικής κάμερας - φορτιστή. Το συγκεκριμένο προϊόν τοποθετείτε στην πρίζα και συνδέεται με το κινητό σας μέσω ειδικής εφαρμογής. Κάνοντας χρήση τεχνολογίας WiFi/IP μπορείτε να παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο ότι συμβαίνει στον χώρο σας με ήχο και εικόνα, ή και να καταγράψετε τα γεγονότα με λειτουργία ανίχνευσης κίνησης. Το καλύτερο στην προκειμένη περίπτωση είναι πως η κάμερα λειτουργεί και ως κανονικός USB φορτιστής, ενώ παράλληλα καταγράφει, με συνέπεια να μην κινεί καθόλου τις υποψίες, ακόμα και εάν η Babysitter σας αποφασίσει να την χρησιμοποιήσει για να φορτίσει κάποια συσκευή.

 

Σημαντικό:
Γενικά δεν επιτρέπεται η παρακολούθηση των εργαζομένων στο χώρο εργασίας χωρίς σοβαρό λόγο. Όμως η ασφάλεια των ανήλικων τέκνων μιας οικογένειας και της περιουσίας τους, εφόσον ο εργαζόμενος ασκεί τα καθήκοντά του εντός της οικίας, είναι σαφής και επαρκής γενικά λόγος για την δικαιολόγηση εγκατάστασης συστήματος παρακολούθησης.Δεν επιτρέπεται καμία εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, αν προηγουμένως δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

 

Η ασφάλεια των αγαπημένων μας προσώπων αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας και λαμβάνει προτεραιότητα έναντι οτιδήποτε άλλου. Το να αφήνετε το μωρό ή τους γονείς σας με ένα άτομα για το οποίο γνωρίζετε ελάχιστα είναι φυσικό να σας προκαλεί άγχος, ιδιαίτερα εάν το κάνετε για πρώτη φορά. Οι παραπάνω επιλογές θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τις αμφιβολίες σας και στην χειρότερη των περιστάσεων, εάν όντως συμβεί κάτι ανησυχητικό, να επέμβετε άμεσα για την επίλυση της κατάστασης.