Στις 3 Ιουνίου, γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου. Αυτή η ημέρα καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη το 2018 και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την ανάγκη μείωσης των εκπομπών αερίων και της βελτίωσης ποιότητας ζωής μέσω της προώθησης χρήσης του ποδηλάτου. Από την εφεύρεσή του, το ποδήλατο έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς, εργαλείο δουλειάς, αλλά και ως μέσο αναψυχής και φυσικής άσκησης. Σήμερα, παρά την τεχνολογική εξέλιξη και ανάπτυξη των μηχανοκίνητων οχημάτων, το ποδήλατο παραμένει από τα πιο βιώσιμα και εύκολα προσβάσιμα μέσα μετακίνησης. Η ποδηλασία μπορεί να μειώσει σημαντικά την ατμοσφαιρική ρύπανση, να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, να βελτιώσει την γενική φυσική κατάσταση του ατόμου και στην μείωση των δαπανών μετακίνησης.


Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα gadgets και εργαλεία για ποδήλατο που θα σας συντροφεύουν σε κάθε εξόρμηση κάνοντας την περιπέτειά σας πιο εύκολη και αξεχάστη.




1. Kewig M23-C ΑντικραδασμικήΠεριστρεφόμενη 360° Βάση Κινητού 3.5"έως 7.0" για Μηχανή/Ποδήλατο Αλουμινίουμε Κλείδωμα Ασφαλείας

Η Kewig M23-C είναι μια αντικραδασμική βάση κινητών τηλεφώνων, κατασκευασμένη από αλουμίνιο, που προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα, ακόμα και κατά τη διάρκεια των πιο απαιτητικών ποδηλατικών διαδρομών. Με δυνατότητα περιστροφής 360°, διασφαλίζει ότι μπορείτε πάντα να έχετε την τέλεια γωνία θεάσης, είτε θέλετε να παρακολουθήσετε τους χάρτες στην οθόνη, είτε να απαντήσετε μία κλήση, είτε ακόμα και να καταγράψετε σε βίντεο τη βόλτα σας. Είναι συμβατή με συσκευές μεγέθους 3.5" έως 7.0". Επιπλέον, προσφέρει το κλείδωμα ασφαλείας, το οποίο σας παρέχει την απόλυτη σιγουριά ότι το κινητό σας θα παραμείνει σταθερό και ασφαλές καθ'όλη τη διάρκεια της ποδηλατικής σας διαδρομής. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανώμαλο έδαφος, όπου οι κραδασμοί είναι πιο συχνοί.




2. Ruigpro GP217 Διπλή ΒάσηΣτήριξης Smartphone και Action Camera γιαΠοδήλατο/Μοτοσυκλέτα (Universal)

Η Ruigpro GP217 είναι μια διπλή βάση στήριξης σχεδιασμένη για την ταυτόχρονη χρήση ενός smartphone και μιας action camera. Είναι κατασκευασμένη για να αντέχει σε απαιτητικές συνθήκες και να κρατά τις συσκευές σας σταθερές, άσχετως των συνθηκών του εδάφους. Μπορείτε ταυτόχρονα να συμβουλεύεστε το GPS του κινητού σας και να καταγράφετε την βόλτα σας με action camera. Είτε προπονείστε εντατικά, είτε απλά απολάμβανετε μια χαλαρή βόλτα με το ποδήλατό σας, με τη βοήθεια της Ruigpro GP217 μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις συσκευές σας στο έπακρο.






3. CamParkV40 με Διπλή Έγχρωμη Οθόνη (4K-20MP-2xZoom-EIS-WiFi-2 μπαταρίες-ΤηλεχειριστήριοΒραχιόλι)

Είτε είστε επαγγελματίας ποδηλάτης, είτε απλά λάτρης των διαδρομών, η CamPark V40 είναι το ιδανικό εργαλείο για να καταγράψετε και να μοιραστείτε τις περιπέτειές σας. Πρόκειται για μία ανθεκτική action camera που διαθέτει διπλή έγχρωμη οθόνη, επιτρέποντάς σας να δείτε εύκολα τις λήψεις από κάθε γωνία. Με ανάλυση 4K και 20MP, αυτή η κάμερα καταγράφει εικόνες υψηλής ευκρίνειας, ενώ η δυνατότητα zoom 2x σας επιτρέπει να πλησιάσετε τον στόχο σας χωρίς να χάνετε σε ποιότητα. Παράλληλα, ενσωματώνοντας την τεχνολογία EIS (Electronic Image Stabilization), μειώνει τις κραδασμώδεις κινήσεις, κάτι που την καθιστά ιδανική για χρήση στο ποδήλατο. Με το τηλεχειριστήριο βραχιόλι που περιέχεται στο πακέτο μπορείτε να ελέγχετε την κάμερα εύκολα και γρήγορα, χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από την διαδρομή.




4. KUMI Meta V1 Smart Glasses Bluetooth5.0 Γυαλιά Ηλίου με Ακουστικά

Κάνοντας ποδήλατο απολαμβάνουμε την ελευθερία, αλλά θέλουμε τα χέρια μας να είναι εντελώς ελεύθερα και να μην τα εμποδίζει τίποτα. Και εδώ είναι που τα KUMI Meta V1 γίνονται απαραίτητο εργαλείο της βόλτας μας. Με αυτά τα γυαλιά μπορείτε να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική, να δέχεστε κλήσεις ή να ακολουθείτε τις οδηγίες του GPS, χωρίς να σας εμποδίζουν τα καλώδια των παραδοσιακών ακουστικών. Εκτός όμως από το τεχνολογικό κομμάτι, προστατεύουν τα μάτια σας από τον ήλιο με στυλ.





5. Honor AM61 Bluetooth ΑκουστικάV4.1 Sport Headset Lite Stereo

Τα Honor AM61 συνδέονται εύκολα και γρήγορα με το smartphone ή άλλες συσκευές, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την αγαπημένη σας μουσική χωρίς καλώδια. Η ανθεκτική στον ιδρώτα και τη βροχή κατασκευή τους τα καθιστά ιδανικά για ποδηλασία, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθηκές. Με τις μεγάλης διάρκειας μπαταρίες τους, εξασφαλίζουν ότι θα έχετε την συντροφιά της μουσικής σας σε όλη τη διάρκεια της βόλτας σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πιο απαιτητικών διαδρομών. Τέλος, διαθέτουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, επομένως μπορείτε να απαντήσετε σε κλήσεις χωρίς να αφήσετε το τιμόνι.




6. Waterproof Remote Control BikeΣυναγερμός για Ποδηλάτου/ΗλεκτρικόΠατίνι Αδιάβροχος Αντικραδασμικός

Ο συγκεκριμένος συναγερμός αποτελεί ένα άριστο εργαλείο για την προστασία του ποδηλάτου σας. Είναι αδιάβροχος και αντικραδασμικός ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες και σε κάθε τύπο διαδρομής. Επίσης, διαθέτει υπέρυθρο αισθητήρα, ο οποίος μπορεί να ανιχνεύσει οποιαδήποτε κίνηση του ποδηλάτου και να ενεργοποιήσει το σήμα συναγερμού. Με το τηλεχειριστήριο μπορείτε να ελέγχετε το συναγερμό από απόσταση.




7. KUMI K3 Women 16mm (1,1"LED/Bluetooth/Καρδιακοί Παλμοί/Οξύμετρο/IP68Αδιάβροχο)

Το KUMI K3 είναι ένα smartwatch που σχεδιάστηκε με έμφαση στην ευελιξία, την ανθεκτικότητα και την εξυπηρέτηση των γυναικών που αγαπούν την ποδηλασία και τον αθλητισμό. Η LED οθόνη προσφέρει καθαρές και έντονες εικόνες, ευανάγνωστες ακόμη και υπό το έντονο φως του ηλιού κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής σας βόλτας με το ποδήλατο. Η λειτουργία μέτρησης καρδιακών παλμών και το οξύμετρο, σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε στενά την φυσική σας κατάσταση κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας και να προσαρμόσετε κατάλληλα την ένταση της προπόνησής σας. Επιπλέον, έχει IP68 αδιαβροχοποίησης και προστασίας από σκόνη.





8. KUMI GT5 Pro (1,3"Screen/Bluetooth/Heart Rate/Blood Pressure/IP67 Αδιάβροχο)

Είναι γνωστό ότι η ποδηλασία είναι ένα από τα καλύτερα χόμπι για να βελτιώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία και το KUMI GT5 Pro είναι το τέλειο εργαλείο για το επιβεβαιώσει. Αυτό το προηγμένο smartwatch προσφέρει ευρεία γκάμα λειτουργιών που καθιστούν την ποδηλασία μια ακόμη πιο ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία. Με την ευανάγνωστη και μεγάλη οθόνη 1.3” σας επιτρέπει να δείτε εύκολα τα δεδομένα σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ποδηλασίας. Η ενσωματωμένη λειτουργία μέτρησης καρδιακών παλμών και πίεσης αίματος σας παρέχει πληροφορίες για την υγεία σας σε πραγματικό χρόνο, ώστε να τροποποιείτε ανάλογα την ένταση της άσκησης. Εξοπλισμένο με IP67 αδιαβροχοποίησης και προστασίας από σκόνη μπορεί να αντέξει τις προκλήσεις του περιβάλλοντος.





9. Βαλιτσάκι ΜεταφοράςΕργαλείων Ποδηλάτου

Για κάθε ποδηλάτη, η συντήρηση και η επισκευή του ποδηλάτου είναι αναπόσπαστα στοιχεία της ποδηλατικής εμπειρίας. Το Βαλιτσάκι Εργαλείων αποτελεί την ιδανική λύση για την αποθήκευση και τη μεταφορά όλων των απαραίτητων εργαλείων σας σε ένα μικρό και πρακτικό κιτ. Χάρη στο εργονομικό του design μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε θήκη παγουριού, ώστε να το έχετε πάντα και παντού μαζί σας.



Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου είναι μια ημέρα αναγνώρισης των οφελών του ποδηλάτου, αλλά και μια ημέρα δράσης. Αποτελεί μια ημέρα-πρόσκληση προς όλους μας να ανακαλύψουμε τι έχει να μας προσφέρει η ποδηλασία και να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και υγιούς κοινωνίας.