Οι 5 καλύτεροι κοριοί παρακολούθησης ήχου

 

Οι κρυφές συσκευές καταγραφής φωνής είναι μέσα στα πιο πολυχρησιμοποιημένα εργαλεία παρακολούθησης. Ένας μεγάλος αριθμός ατόμων πιθανώς να υποστήριζε πως οι κρυφές κάμερες είναι η καλύτερη επιλογή, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως στην πλειονότητα των περιπτώσεων το σημαντικότερο κομμάτι που ενδιαφέρει δεν είναι άλλο από την ομιλία. Επομένως, εκτός εάν υπάρχει σημαντικός παράγοντας κίνησης τον οποίο θέλουμε να καταγράψουμε, οι καταγραφείς φωνής αποτελούν την ιδανική λύση. 
Οι σύγχρονοι κοριοί ηχητικής παρακολούθησης έρχονται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και πολύ καιρό. Αποτελούν σαφείς βελτιώσεις συγκριτικά με τους τεράστιους προκατόχους τους, οι οποίοι ήταν πολύ εμφανείς και δεν κατάφερναν να διατηρήσουν ικανοποιητική ποιότητα ακρόασης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παρακάτω θα αναλύσουμε ορισμένες από τις πιο αποτελεσματικές σύγχρονες λύσεις στο θέμα της φωνητικής παρακολούθησης

 
JNN X10 Κοριός παρακολούθησης

 

Κοριός Παρακολούθησης Κρυφό Καταγραφικό Ήχου USB
Ένα από τα πιο κλασικά  σχήματα για κοριούς καταγραφής είναι το USB stick. Ο βασικότερος λόγος γι αυτό είναι πως τα μικρά αυτά αντικείμενα είναι πλέον πολύ συνηθισμένα, καθώς πολύς κόσμος έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα. Μάλιστα, εάν ο κοριός σας πέσει στα χέρια κάποιου, θα είναι πιο δύσκολο να καταλάβει πως πρόκειται για συσκευή καταγραφής ήχου λόγω της φύσης των USB sticks. Το JNN X10 αποτελεί μία εξαιρετική πρόταση σε σχήμα USB ενώ παράλληλα είναι η κλασική και οικονομική πρόταση σε αυτή την κατηγορία προϊόντων.  Το JNN X10 προσφέρει εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 8GB και χάρη στην εξαιρετική διάρκεια μπαταρίας του μπορεί να καταγράψει για περίπου 25 ώρες με μία μόνο φόρτιση, χρονικό διάστημα πολύ ανώτερο από τα περισσότερα καταγραφικά της κατηγορίας. Φυσικά η συσκευή ενσωματώνει δυνατότητα ανίχνευσης ήχου, έτσι ώστε να ξεκινάει την ηχογράφηση μόνο όταν ακουστεί κάποιος θόρυβος, γλιτώνοντάς σας από ένα τελικό αρχείο με μεγάλα διαστήματα σιωπής. 

 

HNSAT UR-26 Καταγραφικό Ήχου

 

Κρυφό Καταγραφικό Ήχου mUSB - HNSAT UR26
Εάν σας αρέσει η ιδέα ενός USB stick ως καταγραφικό φωνής, αλλά δεν χρειάζεστε τόσο μεγάλο διάστημα καταγραφής με μία φόρτιση και προτιμάτε κάτι πιο πρακτικό, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε μακριά, καθώς η HNSAT έχει την λύση για εσάς. Η κινέζικη εταιρία που ειδικεύεται χρόνια τώρα σε ανάλογες συσκευές προσφέρει μία πολύ καλή εναλλακτική με το UR-26, το οποίο έχει επίσης εσωτερική μνήμη 8GB. Η κυριότερη διαφορά του συγκριτικά με την προηγούμενη πρόταση είναι πως η αυτονομία του κυμαίνεται περίπου στις 15 ώρες. Ωστόσο το συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι η πάρα πολύ απλή λειτουργία του (χρήση μόνο με ένα πλήκτρο) αλλά και το γεγονός πως προσφέρει διπλή συνδεσιμότητα. Περιλαμβάνει το κλασικό full size USB για σύνδεση σε σταθερό υπολογιστή ή λάπτοπ, αλλά παράλληλα μέσω μία έξυπνης κατασκευής στο μπροστινό μέρος ενσωματώνει επίσης και MicroUSB για σύνδεση σε φορητές συσκευές όπως κινητά και τάμπλετ, με μοναδική προϋπόθεση να υποστηρίζουν OTG.

 

JNN Q5 Κρυφό Καταγραφικό Ήχου Μπρελόκ Αυτοκινήτου

 

Συσκευή παρακολούθησης ήχου σε μπρελόκ αυτοκινήτου

Εάν από την άλλη η ιδέα ενός καταγραφικού που μοιάζει με μέσο αποθήκευσης δεδομένων δεν είναι για εσάς, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν αρκετές εξαιρετικές επιλογές με διαφορετική εμφάνιση και μία από τις καλύτερες εξ' αυτών είναι το JNN Q5. Η συγκεκριμένη συσκευή εξωτερικά μοιάζει με ένα απλό μπρελόκ αυτοκινήτου, ωστόσο στο εσωτερικό της κρύβεται ένα ευαίσθητο μικρόφωνο που θα σας βοηθήσει να καταγράψετε τα πάντα. Ο αποθηκευτικός χώρος των 8GB συνδυάζεται με μία διάρκεια  μπαταρίας περίπου 20 ωρών. Η συγκεκριμένη συσκευή στοχεύει στο να είναι πιο αυτόνομη από τις προηγούμενες, καθώς περιλαμβάνει ορισμένες λειτουργίες όπως εγγραφή κατά την ακρόαση και δυνατότητα διαγραφής αρχείων χωρίς την ανάγκη σύνδεσης σε υπολογιστή. Επιπλέον ξεχωρίζει το γεγονός πως ο κοριός αυτός έχει δυνατότητα για ρύθμιση της ταχύτητας αναπαραγωγής των αρχείων που έχετε καταγράψει, γεγονός που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε περίπτωση που η ηχογράφησή σας περιλαμβάνει ανεπιθύμητα μέρη. Όπως και οι προηγούμενες συσκευές, έτσι και η συγκεκριμένη έχει δυνατότητα ανίχνευσης ήχου.

 

JNN Q11 Κρυφό Καταγραφικό Ήχου Λουκέτο 

 

Κρυφή συσκευή παρακολούθησης σε λουκέτο
Μένοντας στην ίδια εταιρία, αλλά αλλάζοντας form factor, το JNN Q11 είναι ένα μικροσκοπικό λουκέτο που λειτουργεί παράλληλα ως κοριός με ανίχνευση ήχου. Ιδανικό για όσους έχουν μεγάλες απαιτήσεις στην διάρκεια καταγραφής, το συγκεκριμένο λουκέτο μπορεί να ηχογραφεί για 36 ώρες ασταμάτητα με μία πλήρη φόρτιση.  Είναι μικροσκοπικό και πολύ διακριτικό (θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε και κοριό παρακολούθησης ψείρα), σχεδιασμένο ώστε να μην τραβάει την προσοχή καθώς δεν παράγει κανέναν απολύτως θόρυβο  καιδεν έχει κανένα φωτάκι που να προδίδει πως βρίσκεται σε λειτουργία. Το ειδικό τσιπ αποθορυβοποίησης εγγυάται όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ήχου στο τελικό σας αρχείο, το οποίο αποθηκεύεται στην εσωτερική μνήμη των 8GB. Η λειτουργία ανίχνευσης ήχου είναι και πάλι παρούσα.

 

JNN Q75 Καταγραφικό Ήχου Μεγάλης Διάρκειας

 

Κοριός Παρακολούθησης σε Power Bank
Όπως είναι φυσικό, οι απαιτήσεις όλων των πελατών δεν συνάδουν μεταξύ τους και γι αυτό τον λόγο αφήσαμε τελευταία την πιο ιδιαίτερη και εντυπωσιακή επιλογή καταγραφικού. Ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν να είναι σίγουροι για τις συγκυρίες στις οποίες θα λειτουργήσουν τον κοριό τους τους και απαιτούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια καταγραφής γίνεται, ώστε να μην χάσουν λεπτό από την συνομιλία που τους αφορά. Κάπου εδώ έρχεται λοιπόν το JNN Q75, ένα Power Bank με ενσωματωμένη δυνατότητα ηχογράφησης. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη συσκευή έχει σχεδιαστεί με πρωταρχικό γνώμονα την μπαταρία, πράγμα που εξασφάλισε την εξωφρενική διάρκεια καταγραφής των 1100 ωρών (!) με μία φόρτιση της τεράστιας ενσωματωμένης μπαταρίας.  Συγκριτικά με τις προηγούμενες επιλογές, το JNN Q75 έχει σαφώς πιο αυξημένη τιμή, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για δύο συσκευές σε μία, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα απλό Power Bank για την φόρτιση του κινητού σας, χωρίς να υποψιαστεί κανένας πως στο εσωτερικό του κρύβει ένα ισχυρό μικρόφωνο. Το προϊόν αυτό αποτελεί επίσης ιδανική επιλογή για ίσους επιθυμούν να αποφύγουν τις συχνές μεταφορές αρχείων από και προς τον υπολογιστή τους, καθώς έρχεται με διπλάσια χωρητικότητα από τις προηγούμενες προτάσεις μας, στα 16GB. Η μνήμη αυτή μπορεί να συγκρατήσει περίπου 400 ώρες ήχου, λύνοντάς σας τα χέρια εάν δεν έχετε εύκολη πρόσβαση σε κάποιον υπολογιστή.  Τέλος, κάτι ακόμα που αξίζει να αναφερθεί είναι πως η «πλάτη» της συσκευής είναι μαγνητική και επιτρέπει την τοποθέτηση σε μεταλλικές επιφάνειες, λειτουργία που εξυπηρετεί τόσο για καταγραφή, όσο και για φόρτιση φορητών συσκευών.  

 

Διαβάστε ακόμη: Safest G09, ένας κοριός παρακολούθησης από το μέλλον

 

Οι ανάγκες του κάθε χρήστη διαφέρουν από άτομο σε άτομο, ωστόσο όλα τα παραπάνω κρυφά καταγραφικά ήχου έχουν έναν κοινό παρονομαστή: σας εξασφαλίζουν απόλυτη μυστικότητα χάρη στην έξυπνη μεταμφίεσή τους σε καθημερινά αντικείμενα που δεν κινούν τις υποψίες. Μάλιστα το καταφέρνουν αυτό χωρίς να κάνουν μεγάλους συμβιβασμούς στο θέμα τις ποιότητας, καθώς τα μικρόφωνά τους είναι αρκετά ευαίσθητα και ενσωματώνουν δυνατότητα ανίχνευσης ήχου, προς αποφυγή καταγραφής κενών διαστημάτων και το τελικό αποτέλεσμα είναι σε κάθε περίπτωση ανώτερο από τις αντίστοιχες συσκευές παρακολούθησης με κάρτα sim. Η επιλογή είναι δική σας, ωστόσο ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι πέντε παραπάνω συσκευές παρακολούθησης αποτελούν ορισμένες από τις καλύτερες στην αγορά για την κατηγορία τους και θα σας αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους, χάρη στην ποιότητα και την διακριτικότητα τους.