- Πως να επιλέξω τον εξοπλισμό που χρειάζομαι;


Αρχικά, θα πρέπει να ορίσετε τους στόχους της άσκησής σας, ώστε να κατευθυνθείτε προς τον απαραίτητο εξοπλισμό για εσάς. Τι ακριβώς θέλετε να πετύχετε; Θέλετε να ενισχύσετε τους μύες σας, να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, να χάσετε κιλά ή να βελτιώσετε τη στάση του σώματός σας; Οι στόχοι σας θα σας οδηγήσουν στον απαραίτητο εξοπλισμό.

Προτιμήστε όργανα που σας επιτρέπουν να εκτελέσετε μεγάλη ποικιλία ασκήσεων.

Υπολογίστε τον διαθέσιμο χώρο που μπορείτε να διαθέσετε για τα όργανα γυμναστικής σας ή επιλέξτε όργανα που αναδιπλώνονται και αποθηκεύονται εύκολα.



- Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής στο σπίτι;


Αθλείστε όσο θα έπρεπε; Σύμφωνα με έρευνα της Ε.Ε. το 77% των Ελλήνων δεν γυμνάζεται. Ο εξοπλισμός γυμναστικής στο σπίτι ίσως αποτελεί το μυστικό για την αλλαγή προς πιο υγιείς συνήθειες. Είναι πιθανότερο να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε αν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας.

Ο χρόνος και τα χρήματα είναι σημαντικοί παράγοντες της άθλησης. Γι'αυτό και πολύς κόσμος τείνει να προτιμά την γυμναστική στο σπίτι στην εποχή μας. Κάνοντας γυμναστική στο σπίτι γλιτώνετε το χρόνο μεταφοράς προς το γυμναστήριο. Επίσης, το γυμναστήριο λειτουργεί συγκεκριμένες ώρες, αλλά στο σπίτι μπορείτε να κάνετε την γυμναστική σας ότι ώρα θελήσετε. Η ευελιξία της άσκησης στο σπίτι είναι ιδανική αν έχετε πολύ φορτωμένο πρόγραμμα.

Επιπλέον, θα αποφύγετε τις ώρες αναμονής για διαθέσιμα όργανα στο γυμναστήριο και θα έχετε απεριόριστη πρόσβαση στα όργανά σας για να ολοκλήρωσετε τις ασκήσεις που θέλετε.

Από την άλλη, θα χρειαστεί ένα αρχικό budget για να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα όργανα στο σπίτι, αλλά πλέον μπορείτε να βρείτε πολύ οικονομικό εξοπλισμό που θα χρησιμοποιείτε για χρόνια. Οι συνδρομές στο γυμναστήριο είναι ένα πάγιο έξοδο που θα πρέπει να πληρώνετε για να χρησιμοποιείτε τα όργανα που διαθέτουν εκεί. 

Παράλληλα, στο σπίτι έχετε την ιδιωτικότητα που χρειάζεστε σε περίπτωση που δεν νιώθετε άνετα να γυμνάζεστε μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Η γυμναστική στο σπίτι σας προσφέρει άνετο και ασφαλές περιβάλλον για να αθληθείτε, χωρίς αντιπερισπασμούς.

Το σπίτι σας είναι ένας χώρος που έχετε φτιάξει και διακοσμήσει σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας. Έτσι, θα επιλέξετε τα όργανα που εξυπηρετούν περισσότερο τις ανάγκες σας και θα τα τοποθετήσετε στο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να σας εμπνέει. Κι αν η καθαριότητα και η υγιεινή των γυμναστηρίων λειτουργεί αποτρεπτικά για εσάς, στο σπίτι σας θα έχετε τον έλεγχο της κατάστασης του εξοπλισμού σας και θα μειώσετε το ρίσκο της έκθεσης σε ιούς και βακτήρια που ίσως υπάρχουν στο γυμναστήριο. 

Τέλος, κάνοντας γυμναστική στο σπίτι, δεν χρειάζεται να ψάχνετε κάποιον να φροντίσει τα παιδιά σας για εσάς όσο θα βρισκόσασταν στο γυμναστήριο. Επίσης, μπορείτε να προσκαλέσετε φίλους ή συγγενείς που γυμνάζονται, ώστε να κάνετε μαζί τη γυμναστική σας.



- Πως να στήσω το γυμναστήριο στο σπίτι μου;


Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να στήσετε τον εξοπλισμό σας. Ο χώρος που θα δημιουργήσετε θα πρέπει να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας. Με λίγη δημιουργικότητα μπορείτε να μετατρέψετε οποιονδήποτε χώρο σε χώρο γυμναστικής. Είτε πρόκειται για ολόκληρο κενό δωμάτιο, γκαράζ, αποθήκη, είτε και για μια μικρή γωνιά στο σαλόνι του σπιτιού σας.

Το μόνο απαραίτητο για τον χώρο αυτό είναι να σας εμπνέει να ασκείστε εκεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε κορνίζες που θα σας ενθαρρύνουν να γυμναστείτε, μια οθόνη για να παρακολουθείτε online βίντεο ασκήσεων, ηχείο για να ακούτε μουσική και podcasts, ή και έναν καθρέπτη για να παρακολουθείτε την εξέλιξή σας. Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα σημείο που αερίζεται επαρκώς. Πρέπει να μεταμορφώσετε το χώρο σε έναν χώρο που θα θέλετε να περνάτε χρόνο



- Τι θα πρέπει να προσέξω στην επιλογή εξοπλισμού;


Ξεκινήστε να προμηθεύστε ένα-ένα τα όργανα γυμναστικής σας. Ίσως είναι δελεαστικό να εξοπλίσετε με τη μία τον χώρο που έχετε επιλέξει, αλλά είναι καλύτερο να προσθέτετε λίγα τη φορά, μέχρι να βρείτε το πόσο χώρο απαιτούν και πόσο συχνά θα τα χρησιμοποιείτε. 

Στοχεύστε στην αγορά εξοπλισμού που σας προσφέρει ποικιλία ασκήσεων, ιδίως μέχρι να καταλήξετε στην ρουτίνα γυμναστικής που θα δημιουργήσετε. 



- Τι όργανα να επιλέξω;


Εφόσον έχετε το πλάνο και το χώρο γυμναστικής σας, ας δούμε τι εξοπλισμό θα χρειαστείτε για να χτίσετε ολοκληρωμένες ρουτίνες γυμναστικής που θα στοχεύουν και στην βελτίωση της σωματικής υγείας σας, αλλά και στην ενδυνάμωση. Ενδεχομένως να σκεφτόσασταν να εξοπλίσετε το χώρο σας με κάποιο μεγάλο διάδρομο γυμναστικής ή ολόκληρο σύστημα για βάρη, αλλά πριν φτάσετε εκεί, ας δούμε κάποια βασικά όργανα που θα χρειαστείτε. 

Λάστιχα Γυμναστικής

Γνωρίζατε ότι τα λάστιχα γυμναστικής μπορούν να προσφέρουν ίσης αξίας ενδυνάμωση με τα βάρη; Μπορούν να ασκήσουν αρκετή αντίσταση στους μύες ώστε να τους ενδυναμώσουν κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Παράλληλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ασκήσεις αποκατάστασης της κινητικότητας. Επιλέξτε λάστιχα με διαφορετικά επίπεδα αντιστάσεων, ώστε να ανεβάζετε το επίπεδο των ασκήσεών σας σταδιακά. 

Μια εξαιρετικά ποιοτική επιλογή λάστιχων γυμναστικής, είναι αυτά της COOWOO  με 5 διαφορετικά επίπεδα αντίστασης, λαβές, strap αστραγάλων και στήριγμα πόρτας. Είναι ιδανικά για μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και σημεία ενδυνάμωσης. Στο πακέτο περιέχεται και εγχειρίδιο με ασκήσεις.




Μονόζυγο

Εγκαταστήστε το εύκολα σε μία πόρτα και γυμνάστε την πλάτη και τα χέρια σας. Τα περισσότερα μονόζυγα πόρτας που θα βρείτε στην αγορά, δεν χρειάζονται καν τρύπες και βίδωμα. Είναι βολικά για χρήση στο σπίτι και αφαιρούνται εύκολα όταν δεν χρησιμοποιούνται. Ελέγξτε το βάρος που μπορεί να υποστηρίξει το μονόζυγο, ώστε να είστε ασφαλής. 

Το μονόζυγο της COOWOO είναι ειδικά σχεδιασμένο για τοποθέτηση σε πόρτα, χωρίς βίδες, με 2 σημεία κλειδώματος και μεγάλη επιφάνεια πρόσφυσης, που προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια κατά την εκτέλεση των έλξεων, χωρίς να αφήνει σημάδι. Μπορεί να τοποθετηθεί σε άνοιγμα 65-100cm και να υποστηρίξει χρήστες έως 180kg. Διαθέτει αντι-ιδρωτικό μαλακό υλικό στις λαβές.




Οι πάγκοι γενικής γυμναστικής για το σπίτι είναι συνήθως αναδιπλούμενοι και ρυθμιζόμενοι στην κλίση που επιθυμεί ο χρήστης, ώστε να εκτελέσει διάφορες ασκήσεις και να στοχεύσει σε διαφορετικά σημεία μυών. 
Ο αναδιπλούμενος πάγκος γυμναστικής γενικής χρήσης της COOWOO είναι ιδανικός για ενδυνάμωση και τόνωση του μυϊκού συστήματος στο σπίτι. Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό ατσάλι καρβονίου και διπλώνεται για εύκολη αποθήκευση ή και μεταφορά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επικλινής, κατακλινής, αλλά και επίπεδος πάγκος. Προσφέρει πρόσβαση σε δωρεάν app με ασκησιολόγιο






Οι πάγκοι για βάρη μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως πάγκοι γενικής χρήσης, επομένως σας προσφέρουν πληθώρα επιλογών ασκήσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν προορίζονται για χρήση στο σπίτι, είναι αναδιπλούμενοι για να μην πιάνουν πολύ χώρο. Πέρα από τα βάρη, συνήθως είναι συμβατοί και με άλλα όργανα, όπως τα λάστιχα γυμναστικής ή τα μικρά βαράκια. 
Ο αναδιπλούμενος πάγκος γυμναστικής γενικής χρήση με ορθοστάτες της COOWOO προσφέρει μια απόλυτα προσαρμόσιμη εμπειρία γυμναστικής. Είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό ατσάλι και διαθέτει ρυθμιζόμενους ορθοστάτες για να ταιριάζει στις ανάγκες κάθε χρήστη. Η δυνατότητα αναδίπλωσής του επιτρέπει την εύκολη αποθήκευσή του σε στενούς χώρους, κάνοντάς τον ιδανικό για το σπίτι. Με μαλακή επενδυση για άνετη άσκηση.






Stepper


Τα steppers είναι συνήθως μικρά σε μέγεθος και προσφέρουν προσομοίωση της κίνησης που κάνουμε για να ανέβουμε σκάλες ή να σκαρφαλώσουμε. Είναι πολύ αποτελεσματικά στην cardio γυμναστική και παράλληλα ενδυναμώνουν το κάτω μέρος του σώματος σας. 
Το COOWOO CardioRise Stepper με λάστιχα σας εξοπλίζει με απεριόριστες δυνατότητες προπόνησης για την ενίσχυση της συνολικής σας σωματικής κατάστασης. Διαθέτει LCD οθόνη που καταγράφει τον αριθμό των επαναλήψεων, τον χρόνο προπόνησης και τις θερμίδες που καίτε, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το ρυθμό σας όπως ακριβώς επιθυμείτε. 



Επενδύστε στον εαυτό και την υγεία σας, φτιάχνοντας το δικό σας γυμναστήριο στο σπίτι! Γυμναστείτε με άνεση, ευελιξία και ιδιωτικότητα.