Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

XIAOMI REDMI 10 REVIEW

Ανέβηκε από Stella 23/09/2021 0 Σχόλια Συμβουλές Τεχνολογίας,


Xiaomi Redmi 10: Το smartphone με την εκπληκτική διάρκεια μπαταρίας!

 

Μπορεί η αγορά των smartphones να έχει μεγαλώσει τόσο πολύ που πλέον ο κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να αγοράσει το τηλέφωνο που εξυπηρετεί απολύτως της ανάγκες του, ωστόσο, αυτό που αναζητούν όλοι είναι η μέγιστη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το Xiaomi Redmi 10 είναι εδώ για να ικανοποιήσει ακόμα και τον απαιτητικότερο χρήστη με την μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας του. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προϊόντος, ξεκινώντας από την κατασκευή.

 

XIAOMI REDMI 10 REVIEW


Κατασκευή/Design

Xiaomi Redmi 10 Design και κατασκευή

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, στους οποίους η εμφάνιση δεν ήταν το δυνατό τους σημείο, το Redmi 10 είναι ένα μοντέλο στο οποίο έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην εργονομία. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα μια εύχρηστη συσκευή ακόμα και με το ένα χέρι ενώ  όλα τα κουμπιά και οι θύρες είναι άψογα τοποθετημένες, θυμίζοντας  έντονα κινητό μεγαλύτερης κατηγορίας. Το ματ φινίρισμα του εξωτερικού περιβλήματος θα ανταμείψει όσους το επιλέξουν, καθώς ο άψογος σχεδιασμός του καλύπτει και τα πιο απαιτητικά γούστα. Τα διαθέσιμα χρώματα του Redmi 10 κινούνται σε πιο γήινες αποχρώσεις Pebble White, Carbon Gray και Sea Blue. Η αίσθηση που αφήνει στο χέρι είναι αρκετά καλή, ενώ οι δαχτυλιές ή άλλα σημάδια είναι πλέον δυσδιάκριτα. Στη κάτω πλευρά του τηλεφώνου,  αποκαλύπτεται ένα επίπεδο γυάλινο πάνελ χωρίς καθόλου καμπυλότητες. Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό, το οποίο προσπαθεί να μιμηθεί το ανοδιωμένο αλουμίνιο. Έχει λεπτές, στρογγυλές άκρες, ενώ το πάνω και το κάτω μέρος είναι εντελώς επίπεδα. Μοιάζουν με μια ωραία πινελιά και ταιριάζουν στη συνολική εμφάνιση του Redmi 10. Αρκετά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι, το αριστερό μεγάφωνο (όταν κρατάτε το τηλέφωνο σε οριζόντιο προσανατολισμό) βρίσκεται στην επάνω πλευρά του κάδρου, μαζί με το IR blaster και την υποδοχή ήχου 3,5 mm ενώ το κάτω μέρος βρίσκεται η υποδοχή USB-C και το δεύτερο ηχείο. Η δεξιά πλευρά είναι εκεί όπου θα βρείτε το ρυθμιστικό έντασης ήχου και το κουμπί λειτουργίας, το οποίο λειτουργεί επίσης ως αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Οθόνη και Ήχος

Οθόνη 6.53" με συχνότητα 90Hz!
Πρωτοποριακή για τα δεδομένα της εταιρείας είναι και η οθόνη του Redmi 10, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο διαθέτει οθόνη IPS LCD 6,5 ιντσών με ελαφρώς υψηλότερη ανάλυση 1080x2400px, καθώς έχει υψηλότερο λόγο διαστάσεων 20:9 σε αντίθεση με την αναλογία 19,5:9 στο προηγούμενο Redmi. Από την άλλη, το λογισμικό για τον έλεγχο της φωτεινότητας φτάνει έως 477 nits όταν βρίσκεστε σε ένα πραγματικά φωτεινό περιβάλλον κάτι το οποίο είναι αρκετό για μια αρκετά άνετη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. 
Ευχάριστη έκπληξη είναι πως ακόμα και τα στέρεο ηχεία του Redmi 10 ακούγονται αρκετά ποιοτικά, παραπέμποντας ξεκάθαρα σε επιλογές υψηλότερης οικονομικά κατηγορίας. Η μουσική διαχέεται καθαρά και δυνατά, με ελάχιστη παραμόρφωση των υψηλών τόνων καθώς αυξάνετε την ένταση. Κατά την δοκιμή μας δημιουργήθηκε η αίσθηση πως ο ήχος του τηλεφώνου είναι optimized περισσότερο για αναπαραγωγή ταινιών, μιας και παρατηρήσαμε πως οι φωνές των ηθοποιών σε διάφορα βίντεο που δοκιμάσαμε, ακούγονται καθαρά και δυνατά σε όλες τις περιπτώσεις.

 

Μπαταρία

Μπαταρία και αντοχή του Redmi 10

Το κομμάτι για το οποίο σας προϊδεάσαμε και στην αρχή είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Το Xiaomi Redmi 10 έχει τεράστια αυτονομία στο κομμάτι της μπαταρίας  και διάρκεια εώς και δύο ολόκληρες μέρες χωρίς φόρτιση με κανονική χρήση! Και το καλύτερο; στην  επιλογή Battery Saver η διάρκεια αυξάνεται στις 52 ώρες ενώ στην Ultra Battery Saver στις 312+! Έχοντας ένα chipset μεσαίας κατηγορίας με χαμηλές απαιτήσεις ενέργειας σε συνδυασμό με μια μπαταρία 5.000mAh, είναι σίγουρο ότι θα έχετε αρκετά εντυπωσιακή διάρκεια μπαταρίας από φόρτιση σε φόρτιση, αφού το Redmi 10 υποστηρίζει αρκετές ώρες ενεργής οθόνης και εξαιρετικούς χρόνους αναμονής και ομιλίας.

 

Παρουσίαση XIAOMI REDMI 10 

 

Κάμερα

Κάμερα του Redmi 10

Αναμφίβολα, η κύρια κάμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις που έχει να προσφέρει το φετινό Redmi 10 σε σχέση με τους προκατόχους του. Ο αισθητήρας έχει μέγεθος 1/2,76 ίντσες με εικονοστοιχεία 0,64μm, ενσωματώνοντας την τεχνολογία ISOCELL 2.0. Η διπλή αυτόματη εστίαση Super PD βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα βασικά χαρακτηριστικά καθώς και HDR σε πραγματικό χρόνο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο αισθητήρας συνδυάζεται με φακό f/1.8. Η κύρια κάμερα συμπληρώνεται από τον ευρυγώνιο ultrawide αισθητήρα 8MP. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας προσφέρει διάφραγμα f/2.2 και οπτικό πεδίο 120°, το οποίο είναι μία μικρή βελτίωση από το πεδίο 118° του περασμένου μοντέλου. Από την άλλη πλευρά, ο μάκρο αισθητήρας έχει υποβαθμιστεί σε 2MP από 5MP στο Redmi 9, πράγμα που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι μακρο κάμερες είναι γενικά χαμηλής ποιότητας. Η selfie κάμερα θεωρητικά θα έπρεπε να είναι η ίδια με πριν, δεδομένου ότι η κάμερα 8MP f/2.0, 1/4.0 ίντσες παρέμεινε η ίδια, ωστόσο μερικές βελτιώσεις στο λογισμικό αλλά και η συνεργασία με διαφορετικό επεξεργαστή έχει ως αποτέλεσμα μία τεχνητή όξυνση και συνολικά ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Τέλος, υπάρχει σημαντική βελτίωση στις λεπτομέρειες, το δέρμα φαίνεται πιο φυσικό και τα χρώματα πιο ζωντανά. Η εγγραφή βίντεο του τηλεφώνου έχει όριο στα 1080p@30fps. Προσφέρει επίσης εγγραφή με ζουμ 2x και με την εξαιρετικά ευρεία κάμερα στην ίδια ανάλυση 1080p. Παραδόξως, η εξαιρετικά ευρεία κάμερα αποδίδει ακόμα καλύτερα στο βίντεο. Η αντίθεση είναι βελτιωμένη, τα χρώματα είναι πολύ πιο ζωντανά και είναι εξίσου ευκρινή με την εγγραφή της κύριας κάμερας. 

 

Συμπέρασμα

Το Xiaomi Redmi 10, είναι μία από τις πιο value for money επιλογές της αγοράς αυτή τη στιγμή, πρωταγωνιστώντας στην medium κατηγορία. Ο ομοιόμορφος σχεδιασμός  η μπαταρία του αλλά και η ξεκούραστη και ευδιάκριτη οθόνη το καθιστούν αδιαμφισβήτητα ένα τρομερά ανταγωνιστικό μοντέλο που θα δικαιώσει σίγουρα όσους το επιλέξουν συνειδητά. Συνολικά, το Redmi 10 προσφέρει μια σταθερή αίσθηση στο χέρι, χωρίς να είναι βαρύ, παρέχοντας ένα αρκετά άνετο κράτημα χάρη στη στρογγυλεμένη  πλάτη, η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας θα σας ικανοποιήσει πλήρως, η κάμερα θα κερδίσει τις εντυπώσεις ενώ συνολικά όλο το πακέτο των χαρακτηριστικών του Redmi 10 θα κερδίσει νέους θαυμαστές και πιστούς ακόλουθους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για ΟΛΕΣ τις αγορές σας!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Καλως ήρθες στην παρέα του Safesales!