Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Η καλύτερη κουρευτική μηχανή για χρήση στο σπίτι!

Ανέβηκε από efthimis 23/10/2020 0 Σχόλια

Με το κλείσιμο των κομμωτηρίων και τον ανερχόμενο συνωστισμό που επικρατεί σε αυτά μετά το άνοιγμά τους, πολλά άτομα έσπευσαν να προμηθευτούν μία προσωπική κουρευτική μηχανή το τελευταίο διάστημα. Η αλήθεια είναι ωστόσο πως τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα ή είναι ιδιαίτερα ακριβά, ή είναι αρκετά κακοφτιαγμένα, σε σημείο που μπορεί να προκαλέσουν μικροτραυματισμούς και να παρέχουν γενικότερα μία δυσάρεστη εμπειρία χρήσης. Η Xiaomi λοιπόν ανέλαβε, μέσω της θυγατρικής της ονόματι Enchen, να παρέχει στο αγοραστικό κοινό μία συσκευή η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες λειτουργίες για να εξασφαλίσετε ένα ιδανικό κούρεμα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να το πληρώσετε «χρυσό».

 

Συσκευασία και Design

 

Περιεχόμενα πακέτου κουρευτικής μηχανής


Η εταιρία έχει επιστρατεύσει για άλλη μία φορά το χαρακτηριστικό άσπρο πακέτο που συνοδεύει πολλά από τα προϊόντα της. Εντός της συσκευασίας θα βρείτε την ίδια την μηχανή, τις οδηγίες χρήσης της, ένα μικρό βουρτσάκι καθαρισμού μαζί με το ειδικό λάδι για την μηχανή και έναν φορτιστή, ο οποίος μάλιστα είναι Type-C και εξασφαλίζει πως η συσκευή μπορεί να φορτιστεί ακόμα και από powerbank. Η μινιμαλιστική εμφάνιση της μηχανής δεν θα πρέπει να σας ξεγελάει. Η κουρευτική ζυγίζει μόλις 142 γρμ. και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι συνδεδεμένη στην πρίζα όσο την χρησιμοποιείτε, παρέχοντας έτσι ένα σύνολο το οποίο είναι πολύ άνετο στο κράτημα, καθώς οι διαστάσεις της συσκευής την καθιστούν μία από τις μικρότερες στην αγορά. Το ABS πλαστικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί το εξωτερικό της περίβλημα έρχεται σε δύο χρώματα (μαύρο και λευκό). Πάνω στην μηχανή θα βρείτε το κουμπί εκκίνησης, δύο LED ενδείξεις καθώς και το κουμπί που χρησιμοποιείται για την ρύθμιση της ειδικής κεφαλής. Σε αντίθεση με τις περισσότερες κουρευτικές μηχανές της αγοράς οι οποίες  αναγκάζουν τον χρήστη να βάζει και να βγάζει πολλές διαφορετικές κεφαλές, ανάλογα με την χρήση (π.χ. κούρεμα η ξύρισμα) η Enchen Boost παρέχει την δυνατότητα ρύθμισης από 0.7 έως 21 χιλιοστά μόνο με ένα κουμπί, όπως θα δούμε παρακάτω. 

 

μοντέρνος σχεδιασμός κουρευτικής μηχανής xiaomi enchen boost

 

Χρήση

 

Η διαδικασία χρήσης της μηχανής είναι αρκετά απλή. Αφού τη φορτίσετε μπορείτε να επιλέξετε τα χιλιοστά κοπής μέσω του ειδικού πλήκτρου το οποίο μετατοπίζει την μεταβαλλόμενη κεφαλή της μηχανής ώστε να επιλέξετε μήκος κοπής μεταξύ 0.7 και 21 χιλιοστών. Αφού αποφασίσετε σχετικά με το μήκος, πατήστε το κουμπί power και θα δείτε πως οι λεπίδες θα αρχίσουν να δονούνται, ενώ οι δύο ενδείξεις  LED θα ενεργοποιηθούν, κάτι που σημαίνει πως μπορείτε να ξεκινήσετε το κούρεμα. Οι λεπίδες είναι αρκετά ακριβείς, επομένως δεν είναι απαραίτητο να πιέζετε την μηχανή με δύναμη, εκτός εάν θέλετε να πάτε σε ένα πολύ κοντό κούρεμα. Ένα από τα «μυστικά» της Xiaomi είναι το turbo mode της μηχανής, το οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο εκκίνησης. Αυτή η λειτουργία θα σας επιτρέψει να κόψετε με μεγαλύτερη ευκολία πυκνά και δύσκαμπτα μαλλιά. Μία φόρτιση της Xiaomi Enchen Boost Hair Trimmer μπορεί να την κρατήσει ενεργή για περίπου 90 λεπτά συνεχόμενα. 

 

Τρόπος χρήσης hair trimmer

 

Σημαντικά χαρακτηριστικά 

 

  • Η προσαρμοσμένη κεφαλή της μηχανής σας απαλλάσσει από την διαδικασία συχνής αλλαγής πλαστικών εξαρτημάτων, καθώς η συσκευή ρυθμίζεται με το πάτημα ενός πλήκτρου και μόνο.  Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 0.7 και 21 χιλιοστά για το κόψιμό σας, ή φυσικά 0 χιλιοστά, εάν θέλετε εξαιρετικά κοντό κούρεμα.
  • Οι λεπίδες της μηχανής είναι φτιαγμένες από νανο-κεραμικό υλικό το οποίο υπολογίζεται πως είναι 1.6 φορές πιο ανθεκτικό από ανοξείδωτο ατσάλι, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικές σε χτυπήματα και σκουριά, για να μπορούν να σας εξυπηρετήσουν για πολλά χρόνια. Το πιο σημαντικό στην συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο είναι το γεγονός πως το Trimmer της Xiaomi είναι εξαιρετικά αθόρυβο συγκριτικά με άλλες μηχανές, καθώς το υλικό αυτό δεν παράγει περισσότερα από 55dB θορύβου κατά την χρήση. Επιπλέον δεν είναι αγωγός θερμότητας και ηλεκτρισμού, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ούτε για εγκαύματα, ούτε για την πιθανότητα ηλεκτροπληξίας σε περίπτωση βραχυκυκλώματος. 
  • Όπως και όλες οι συσκευές της Enchen, έτσι και η συγκεκριμένη έρχεται με πρωτόκολλο έξυπνης διαχείρισης ενέργειας.  Αυτό σημαίνει πως κατά την διάρκεια της φόρτισης η μπαταρία προστατεύεται ώστε να διαρκέσει πολλά χρόνια, ενώ κατά την διάρκεια της χρήσης της μηχανής η έξυπνη αυτή λειτουργία αποτρέπει τρίχες από το να εισχωρήσουν στην συσκευή όταν η μπαταρία είναι χαμηλή και η ταχύτητα των λεπίδων αρχίζει σταδιακά να μειώνεται.
  • Τέλος, η κουρευτική έρχεται με μοτέρ δύο ταχυτήτων και τεχνολογία μετατροπής συχνότητας που επιτρέπει εύκολη εναλλαγή μεταξύ δύο mode: το πρώτο με 4500 και το δεύτερο με 5800 στροφές ανά λεπτό, ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο για την περίστασή σας. 

 

Επιδόσεις

 

Το συγκεκριμένο trimmer έχει πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις, καθώς δεν δυσκολεύεται να κόψει ακόμα και τα πιο πυκνά μαλλιά, χάρη στο turbo mode που διαθέτει. Επιπλέον, η δυνατότητα εναλλαγής του μήκους της λεπίδας είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό. Μπορεί να μην μοιάζει σημαντικό, ωστόσο θα διαπιστώσετε πόσο θα σας λύσει τα χέρια εάν σκοπεύετε να κάνετε ένα κούρεμα το οποίο απαιτεί διαφορετικά κοψίματα σε διαφορετικά σημεία. Το να μπορείτε να συνεχίσετε απερίσπαστα την δουλειά σας χωρίς να χρειαστεί να σταματάτε και να ψάχνετε την κατάλληλη κεφαλή για να την αλλάξετε βοηθάει ιδιαίτερα, άσχετα με το πόσο έμπειροι ή όχι είστε στον χώρο της κομμωτικής. Τέλος, η μπαταρία του Enchen boost είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Μπορεί τα 90 λεπτά να μην κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση όσον αφορά την διάρκεια χρήσης, ωστόσο η μπαταρία είναι σε θέση να κρατήσει εξαιρετικά την φόρτισή της σε κατάσταση αναμονής, έτσι ώστε με φυσιολογική χρήση να μην χρειαστεί να την φορτίσετε για περίπου 2 με 3 μήνες

 

Συμπεράσματα

 

Είναι εμφανές μετά από λίγα μόνο λεπτά χρήσης πως η συγκεκριμένη συσκευή αξίζει την προσοχή σας εάν αναζητάτε μία σχετικά οικονομική αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστη λύση στον χώρο των κουρευτικών μηχανών και των trimmer. Από την ποιότητα κατασκευής και την διάρκεια μπαταρίας, έως τις έξτρα λειτουργίες, το Enchen Boost Trimmer θα σας αφήσει ικανοποιημένους άσχετα με το αν είστε επαγγελματίας κομμωτής, ή απλά θέλετε μία συσκευή ικανή να καλύψει τις ανάγκες σας σχετικά με την περιποίηση των μαλλιών ή των γενιών σας.  

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για ΟΛΕΣ τις αγορές σας!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!