Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.
Finloup Logo

Αγόρασε με 4 άτοκες, χωρίς πιστωτική.

μάθε περισσότερα

10 Στυλ Ξυρίσματος για Γένια για το 2020

Ανέβηκε από efthimis 14/03/2020 0 Σχόλια

10 Στυλ Ξυρίσματος για Γένια για το 2020

 

Παρά το γεγονός πως υπάρχουν πάρα πολλά διαφορετικά στυλ γενειάδας από τα οποία μπορεί να διαλέξει ένας άνδρας, αυτό δεν σημαίνει πως τα χαρακτηριστικά σας θα ταιριάζουν απαραίτητα με το στυλ που έχετε κατά νου. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως ένα στυλ που είδατε σε μία φωτογραφία ίσως να μην είναι το ιδανικό για εσάς, καθώς είναι γνωστό πως διαφορετικά σχήματα προσώπου συνδυάζονται καλύτερα με διαφορετικά είδη γενιών. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία λίστα με τα καλύτερα στυλ που θα ξεχωρίσουν για το 2020. Θα σας ενθαρρύναμε να πειραματιστείτε όσο θέλετε, μέχρι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, ωστόσο θα συνιστούσαμε επίσης να έχετε την δέουσα υπομονή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιλέξετε κάποιο στυλ πιο μακριάς γενειάδας, καθώς μέχρι να μεγαλώσει πιθανώς να μην δείχνει όπως το φαντάζεστε.

 

Στυλ Ξυρίσματος Balbo

1. Balbo

Το συγκεκριμένο στυλ απολαμβάνει μία ιδιαίτερη δημοφιλία τα τελευταία χρόνια, χάρη στον αμερικανό ηθοποιό Robert Downey Jr. Ο γνωστός σε όλους μας ηθοποιός απ τηλεοπτικό του ρόλο ως "Iron Man" εχει υιοθετήσει το συγκεκριμένο στυλ και το έχει διατηρήσει ανέπαφο εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς ταιριάζει απόλυτα στο σχήμα του προσώπου του.
 

Σχήμα προσώπου:

Άνδρες με στενό πηγούνι
 

Πως να το αποκτήσετε:

Για το συγκεκριμένο στυλ θα πρέπει πρώτα να μεγαλώσετε όλο το μούσι. Μην το ξυρίσετε για περίπου 4 εβδομάδες. Θα χρειαστεί να προβείτε σε λεπτές κινήσεις για να το πετύχετε ακριβώς, επομένως θα ήταν προτιμότερο να προμηθευτείτε ένα καλό ξυραφάκι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό ή ένα παραδοσιακό ξυράφι για να αφαιρέσετε τις τρίχες από τα πλαϊνά.

 

Στυλ Ξυρίσματος Bandholz

2. Bandholz

Το συγκεκριμένο στυλ έγινε γνωστό από τον ομώνυμο επιχειρηματία Eric Bandholz, ιδρυτή της γνωστής εταιρίας προϊόντων περιποίησης για γένια, της Beardbrand. Αρχικά ο Eric διοχέτευσε την αγάπη του για τα μούσiα σε ένα είδος χόμπι, γράφοντας στο blog του και κάνοντας βίντεο στο YouTube. Με την πάροδο του χρόνου ωστόσο η μεγάλη απήχηση που απέκτησε το περιεχόμενό του έδωσε πνοή στην σήμερα επιτυχημένη επιχείρησή του.

 

Σχήμα προσώπου:

Τρίγωνο, Ανάποδο Τρίγωνο, Μακρόστενο, Οβάλ και Διαμάντι
 

Πως να το αποκτήσετε:

Το συγκεκριμένο στυλ δεν είναι εύκολο και χρειάζεται ιδιαίτερη υπομονή. Στα αρχικά στάδια, καθώς τα γένια μεγαλώνουν είναι πιθανό το πρόσωπό σας να μοιάζει απεριποίητο, ειδικά τους πρώτους 4 μήνες. Πετάξτε την ξυριστική μηχανή και τα ξυραφάκια σας και μην μπείτε στον πειρασμό να ξυριστείτε. Αφήστε τα γένια να μεγαλώσουν, έως ότου φτάσετε στο φυσικό σας όριο, πέρα από το οποίο οι τρίχες δεν μεγαλώνουν άλλο. Μπορείτε να ξεκινήσετε να το τριμάρετε κοντά στους 7 μήνες, εκτός και εάν προτιμάτε να το αφήσετε να μεγαλώσει όπως είναι. Το καλό με το συγκεκριμένο στυλ είναι πως υπάρχει μεγάλη ευελιξία για το πως θα το διατηρήσετε, ανάλογα με τις επιθυμίες σας.

 

Στυλ Ξυρίσματος Εντελώς Ξυρισμένο

3. Εντελώς ξυρισμένο
 

Αρκετοί άνδρες προτιμούν να μην μεγαλώσουν τα γένια τους, καθώς ένα ξυρισμένο πρόσωπο θεωρείται από πολλούς πιο συμμαζεμένο και καθαρό. Το σίγουρο με αυτό το στυλ είναι πως δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα. Το συγκεκριμένο στυλ προτιμάται κυρίως από άτομα τα οποία πρέπει να είναι ευπαρουσίαστα λόγω της δουλειάς τους και ορισμένες έρευνες έχουν δείξει πως αρκετές γυναίκες προτιμούν ένα καθαρό πρόσωπο
 

Σχήμα προσώπου:

Όλα τα σχήματα
 

Πως να το αποκτήσετε:

Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες. Αδράξτε την ξυριστική μηχανή ή το ξυραφάκι σας και διώξτε όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες από το πρόσωπό σας!

 

Στυλ Ξυρίσματος Κυκλικό Μούσι

4. Κυκλικό μούσι

Το συγκεκριμένο θεωρείται από πολλούς ως ο πιο βασικός τύπος γενειάδας. Μοιάζει αρκετά «συμμαζεμένο» επομένως είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να δείχνουν ευπαρουσίαστοι αλλά δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωριστούν τελείως τα γένια τους.
 

Σχήμα προσώπου:

Οβάλ και στρογγυλό
 

Πως να το αποκτήσετε:

Σιγουρευτείτε πως έχετε αποκτήσει ένα σχετικά πυκνό μούσι πριν το κόψετε για πρώτη φορά, ώστε να αποφύγετε τα λάθη. Την πρώτη φορά που θα το δοκιμάσετε, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία, καθώς είναι σχετικά δύσκολο να βρείτε μόνοι σας το τέλειο σχήμα ακόμα και αν έχετε μία πολύ καλή ξυριστική μηχανή. Από την δεύτερη φορά και μετά ωστόσο, θα μπορείτε να το ξυρίζετε μόνοι σας χωρίς πρόβλημα, καθώς τα όριά του θα είναι ορατά.

 

Στυλ Ξυρίσματος Extended Goatee

5. Extended Goatee

Το συγκεκριμένο μούσι είναι ουσιαστικά ο συνδυασμός ενός παραδοσιακού "goatee" με ένα μουστάκι. Διαφέρει από το «πλήρες» μούσι καθώς θα πρέπει να ξυρίσετε τα γένια στα πλάγια, κοντά στις φαβορίτες.
 

Σχήμα προσώπου:

Τετράγωνο και Οβάλ

 

Πως να το αποκτήσετε:

Όταν το μούσι μεγαλώσει αρκετά ξυρίστε τα πλαϊνά μέρη κοντά στις φαβορίτες. Το πόσο κάτω θα φτάσετε εξαρτάται από την προσωπική σας προτίμηση, ωστόσο φροντίστε να έχετε το ίδιο μήκος και στις δύο μεριές. Μην πειράξετε το μουστάκι.

 

Στυλ Ξυρίσματος Friendly Mutton Chops

6. Friendly Mutton Chops

Άλλο ένα χαρακτηριστικό στυλ που επανήλθε στην μόδα, με τον γνωστό ηθοποιό Hugh Jackman να το προτιμάει εδώ και χρόνια. Είναι επίσης γνωστό και με τον όρο "Sideburns", ενώ στην χώρα μας το πρωτολάνσαρε ο γνωστός τραγουδιστής, Σταμάτης Κόκοτας.
 

Σχήμα προσώπου:

Τετράγωνο και Κυκλικό

 

Πως να το αποκτήσετε:

Αφήστε τις φαβορίτες σας και το μουστάκι να μεγαλώσουν έως ότου ενωθούν. Ξυρίστε τα γένια από το πηγούνι μέχρι την περιοχή του κάτω χείλους. Εάν θέλετε μπορείτε να αφήσετε τις φαβορίτες να μεγαλώσουν αρκετά, μέχρι να γίνουν φουντωτές.

 

Στυλ Ξυρίσματος Πλήρες Μούσι

7. «Πλήρες» μούσι

Ένα αρκετά «αντρικό» στυλ το οποίο προτιμάται από πολλά άτομα σε όλο τον κόσμο και εάν δεν το έχετε δοκιμάσει έως τώρα, θα πρέπει σίγουρα να το κάνετε μέσα στο 2020. Ένα προσεγμένο πλήρες μούσι θα αναδείξει με όμορφο τρόπο τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

 

Σχήμα προσώπου:

Διαμάντι, Τρίγωνο και Ανάποδο Τρίγωνο

 

Πως να το αποκτήσετε:

Το συγκεκριμένο στυλ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά σας. Εάν το μούσι σας μεγαλώνει εξίσου ομοιόμορφα σε όλα τα σημεία τότε το να το αποκτήσετε θα είναι παιχνιδάκι για εσάς. Σε άλλες περιπτώσεις ωστόσο θα είναι πιο χρονοβόρο και δύσκολο. Μπορείτε να αρχίσετε να το τριμάρετε κοντά στις 6 εβδομάδες, όταν και θα έχει φτάσει στο επιθυμητό μήκος.

 

Στυλ Ξυρίσματος Αριστοκρατικό Imperial

8. Αριστοκρατικό

Εάν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, το αριστοκρατικό στυλ δεν είναι μούσι, αλλά μουστάκι. Έγινε δημοφιλές κατά την δεύτερη Αυτοκρατορική Περίοδο, από όπου και αποκόμισε το όνομά του. Μπορείτε να το αναπτύξετε μόνο του, ή να το συνδυάσετε με φαβορίτες, όπως έχει κάνει ο Mel Gibson.

 

Σχήμα προσώπου:

Ορθογώνιο και Μακρόστενο

 

Πως να το αποκτήσετε:
Θα πρέπει να περιμένετε αρκετό καιρό χωρίς να ξυριστείτε, ώστε το μουστάκι σας να είναι αρκετά μακρύ για να μπορέσετε να του δώσετε σχήμα. Οι περισσότεροι που επιχείρησαν αυτό το στυλ δήλωσαν ότι το επιθυμητό μέγεθος ξεκινά να επέρχεται κοντά στους 3 μήνες. Θα πρέπει να ξυρίσετε (και όχι να κοντύνετε) τα γένια κοντά στο μουστάκι σας. Το ίδιο ισχύει και για τις φαβορίτες. Αντισταθείτε στον πειρασμό να κόψετε το μουστάκι σας εάν θέλετε να επιτύχετε αυτό το λουκ, ακόμα και εάν αρχικά σας δυσκολεύει σε ορισμένα πράγματα όπως για παράδειγμα στο φαγητό. Το Αυτοκρατορικό στυλ είναι μία από τις περιπτώσεις στις οποίες θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσετε ένα λάδι για γένια, ή κάποιον ειδικό πηλό, ώστε να αποκτήσετε το σχήμα που θέλετε.

 

Στυλ Ξυρίσματος Μούσι 3 ημερών

9. Μούσι «τριών ημερών»

Το παρόν είναι ίσως το ευκολότερο όλων των στυλ γενειάδας, καθώς δεν απαιτεί κάποια ειδική μεταχείριση για να το επιτύχετε. Είναι ένα αρκετά «ανδρικό» στυλ, που αποφεύγει ωστόσο το να σας κάνει να φαίνεστε απεριποίητος.

 

Σχήμα προσώπου:

Όλα τα σχήματα

 

Πως να το αποκτήσετε:
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το μούσι σας αξύριστο για 2-3 ημέρες, μετά από ένα βαθύ ξύρισμα. Έπειτα από αυτό απλώς τριμάρετε τα γένια σας κάθε λίγες ημέρες για να παραμείνουν στο σωστό μέγεθος. Εάν θέλετε, μπορείτε να ξυρίσετε τα γένια στην περιοχή του λαιμού, αλλά και στα μάγουλα, ώστε να επιτύχετε ένα πιο «συμμαζεμένο» στυλ.

 

Στυλ Ξυρίσματος Van Dyke

10. Van Dyke

Για το τέλος κρατήσαμε ακόμα ένα πολυαγαπημένο στυλ. Αυτό το είδος γενειάδας δημιουργήθηκε από τον γνωστό ζωγράφο του 17ου αιώνα, Anthony Van Dyke. Ήταν το χαρακτηριστικό του στυλ και αποτελεί κάτι ανάμεσα σε ένα "goatee" και σε μουστάκι.

 

Σχήμα προσώπου:

Άνδρες με στενό πηγούνι

 

Πως να το αποκτήσετε:
Περιμένετε έως ότου έχετε ένα αρκετά μεγάλο μούσι και στην συνέχεια δώστε του το επιθυμητό σχήμα χρησιμοποιώντας μία καλή ξυριστική μηχανή. Μείνετε μακριά από την περιοχή που βρίσκεται το μουστάκι. Ξυρίστε τα γένια έτσι ώστε να δημιουργήσετε ένα ανάποδο «Τ» στην περιοχή του πιγουνιού. Εάν έχετε την δυνατότητα μπορείτε να αφήσετε τις τρίχες στο πηγούνι να μεγαλώσουν κι άλλο, έως ότου φτάσουν περίπου στα 5 εκατοστά. Τριμάρετε το μούσι σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρήσετε το χαρακτηριστικό του στυλ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για ΟΛΕΣ τις αγορές σας!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Καλως ήρθες στην παρέα του Safesales!