Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Ένα Smartwatch για όλους! Xiaomi Imilab KW66

Ανέβηκε από efthimis 19/10/2020 0 Σχόλια

Ένα Smartwatch για όλους! Xiaomi Imilab KW66

 

Xiaomi Imilab KW66 αθλητικό Smartwatch

Η αγορά των Smartwatch έχει πολλές αξιόλογες επιλογές όσον αφορά τα high-end μοντέλα, με εταιρίες όπως η Samsung, η Apple και η Motorola να προσφέρουν εξαιρετικά προϊόντα, σε "τσιμπημένες" ωστόσο τιμές, ιδιαίτερα για τα ελληνικά δεδομένα. Σε αυτό το περιβάλλον έρχεται να προσφέρει μία οικονομική εναλλακτική η Xiaomi, με το KW66, ένα wearable που παράγεται από την IMILAB, μία από τις θυγατρικές εταιρίες του κινέζικου κολοσσού. Το Xiaomi IMILAB KW66 Smart Watch είναι ένα από τα πολυάριθμα προϊόντα από αυτήν την θηγατρική της Xiaomi. Πρόκειται για ένα έξυπνο ρολόι που είναι συμβατό με iPhone, αλλά και Android συσκευές. Αυτό το smartwatch κυκλοφόρησε για πρώτη φορά Οκτώβριο του 2020.

 

Συσκευασία 


Το πακέτο στο οποίο έρχεται το ρολόι είναι αρκετά μικρό, κατασκευασμένο από σκληρό λευκό χαρτόνι. Εντός της συσκευασίας θα βρείτε το ίδιο το ρολόι, τον φορτιστή του ο οποίος μάλιστα είναι μαγνητικός και το εγχειρίδιο χρήσης. Τα παραπάνω είναι όλα όσα χρειάζεστε για να χρησιμοποιήσετε το smartwatch.

 

Design και κατασκευή

 

Design και κατασκευή του smartwatch

Η εταιρία αποφάσισε να υιοθετήσει το κλασικό κυκλικό σχήμα ρολογιού για το KW66, το οποίο είναι φτιαγμένο από υλικά υψηλής ποιότητας . Πέρα από το κυρτό 3D γυαλί από το οποίο είναι καλυμμένη η οθόνη, ο σκελετός του ρολογιού είναι μεταλλικός και έχει επιστρωθεί με μία ματ επιφάνεια, ανθεκτική στις δαχτυλιές. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν το καθιστούν ανθεκτικό σε γρατσουνιές και μικρά χτυπήματα, ενώ παράλληλα η Xiaomi έχει φροντίσει να εξασφαλίσει και  πιστοποίηση IP68 για το συγκεκριμένο προϊόν, κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο για ρολόγια σε αυτή την κατηγορία τιμής. Επομένως μπορείτε να το φορέσετε ακόμα και στο μπάνιο ή στην πισίνα χωρίς κανένα πρόβλημα.  Με βάρος των μόλις 54 γραμμαρίων και με ένα εύκαμπτο και μαλακό πλαστικό λουράκι, το KW66 είναι ιδιαίτερα βολικό κατά την χρήση. Ωστόσο εάν δεν σας αρέσει η εμφάνισή του, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το λουράκι με κάποιο άλλο, καθώς το ρολόι έχει τις τυπικές εσοχές που έχουν τα περισσότερα wristbands της αγοράς.
Η TFT οθόνη στο μπροστινό μέρος έχει μέγεθος 1.28 ιντσών και ανάλυση 240x240 pixel, κάτι που την καθιστά πολύ ευανάγνωστη με όμορφα χρώματα. Σε αυτό βοηθάνε και τα τέσσερα επίπεδα φωτεινότητας τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν από το μενού της συσκευής. Η οθόνη ανταποκρίνεται με μεγάλη ακρίβεια στο άγγιγμα, ωστόσο το τζάμι μαζεύει αρκετές δαχτυλιές. Στο software του KW66 υπάρχουν προεγκατεστημένα πολλά διαφορετικά watch faces τα οποία θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε την εμφάνιση του ρολογιού, ενώ παράλληλα μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας χρησιμοποιώντας μία εικόνα της επιλογής σας.

Λουράκι από KW66

 

Συνδεσιμότητα και software

 

Εφαρμογή smartwatch

Το Bluetooth  της συσκευής έχει ένα από τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα 5.0, κάτι που βοηθάει ιδιαίτερα με την κατανάλωση της μπαταρίας. Πέραν αυτού υπάρχει επίσης και αισθητήρας καρδιακών παλμών στο πίσω μέρος του ρολογιού, καθώς και, επιταχυνσιόμετρο το οποίο συμβάλει στην ομαλή ενεργοποίηση της οθόνης κατά την κίνηση του καρπού σας. Μία από τις ελλείψεις του KW66 είναι το GPS, ωστόσο αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο για πολλούς χρήστες, καθώς ο περισσότερος κόσμος έχει συνήθως μαζί το κινητό του όντα βγαίνει για περπάτημα και επομένως μπορεί να καταγράψει την διαδρομή του μέσω αυτού. 
Το software που έχει επιλέξει η Xiaomi για το συγκεκριμένο ρολόι είναι λιτό αλλά περιεκτικό. Με μία κίνηση από την αρχική οθόνη μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις περισσότερες από τις λειτουργίες, όπως οι ειδοποιήσεις σας, οι γρήγορες ρυθμίσεις και η ημερήσια πρόοδός σας. Παρέχεται επίσης και υποστήριξη ανάγνωσης καρδιακών παλμών, αλλά και καταγραφής ύπνου. Όσον αφορά τις ειδοποιήσεις, θετικό είναι το γεγονός πως  όταν δέχεστε πολλά μηνύματα από μία εφαρμογή όπως π.χ. το Messenger, έχετε την δυνατότητα να τα διαβάσετε όλα ξεχωριστά, χωρίς τα νεότερα να αντικαθιστούν τα παλιότερα μηνύματα, όπως συμβαίνει σε πολλά έξυπνα ρολόγια. Ωστόσο εάν κάποιο κείμενο που λάβετε είναι ιδιαίτερα μεγάλο, τότε θα μπορείτε να διαβάσετε μόνο όσο χωράει στην οθόνη του ρολογιού και θα πρέπει να ανατρέξετε στο κινητό σας για το υπόλοιπο.  Όπως και τα περισσότερα smartwatch αυτής της κατηγορίας, έτσι και εδώ δεν έχετε την δυνατότητα να απαντήσετε απευθείας σε κλήσεις από το ρολόι, μπορείτε ωστόσο να ελέγξετε την μουσική σας απευθείας από αυτό. 
Η εφαρμογή που συνοδεύει το ρολόι ονομάζεται OnlyFit και περιλαμβάνει όλα τα βασικά που θα περίμενε κανείς, όπως αναλυτικές πληροφορίες για την ημερήσια άσκηση και τον ύπνο, καθώς και ρυθμίσεις όπως η αλλαγή της πρόσοψης του ρολογιού. Συνολικά, υποστηρίζεται καταγραφή άσκησης για 13 διαφορετικά αθλήματα: Τρέξιμο, περπάτημα, σχοινάκι, τένις, μπέιζμπολ, ποδηλασία, μπάτμιντον, πινκ-πονκ, ορειβασία , μπάσκετ, ποδόσφαιρο, αμερικανικό ποδόσφαιρο και γιόγκα. Η συγκεκριμένη λίστα είναι εξαιρετικά εκτενής, εάν αναλογιστεί κανείς πως συχνά τα φτηνότερα ρολόγια συμπεριλαμβάνουν λιγότερα από 10 αθλήματα. Επιπλέον, τα αποτελέσματα φαίνεται να καταγράφονται με αρκετά μεγάλη ακρίβεια, καθώς κατά τις δοκιμές μας το KW66 παρείχε σχεδόν πανομοιότυπες μετρήσεις με αυτές του Mi Band 4, του fitness tracker της εταιρίας. Το ίδιο ισχύει και για την καταγραφή του ύπνου, ωστόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς από χρήστη σε χρήστη, όπως συμβαίνει με διάφορα wearables, λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής της μέτρησης.  Σε γενικές γραμμές η εφαρμογή του KW66 είναι ικανοποιητική, ωστόσο για τους πιο απαιτητικούς χρήστες, η κατασκευάστρια εταιρία Imilab έχει αφήσει να εννοηθεί πως σύντομα το συγκεκριμένο προϊόν θα μπορεί να συνδεθεί και με το Mi Fit, την γνωστή εφαρμογή fitness της Xiaomi, κάτι το οποίο εφόσον γίνει πραγματικότητα θα απογειώσει ακόμα περισσότερο την χρησιμότητα του ρολογιού. 

 

Αυτονομία

 

Αυτονομία έξυπνου ρολογιού

Η διάρκεια μπαταρίας είναι ένα από τα πιο εξέχοντα χαρακτηριστικά του KW66 και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να το επιλέξει κανείς έναντι του ανταγωνισμού, μαζί φυσικά με την οικονομική τιμή του. Η μπαταρία των 340mAh είναι ικανή να κρατήσει την συσκευή σε λειτουργία για περισσότερο από μία εβδομάδα με όλες τις λειτουργίες ενεργοποιημένες, χάρη στην έλλειψη GPS που αναφέρθηκε προηγουμένως. Ωστόσο, εάν είστε διατεθειμένοι να κατεβάσετε ελαφρώς την φωτεινότητα, ο αριθμός αυτός εκτοξεύεται ακόμα περισσότερο και φτάνει τις 20-30 μέρες! Κατά τις δικές μας δοκιμές, με περίπου 4 ώρες άσκησης την εβδομάδα, φωτεινότητα στο 75%, μόνιμη καταγραφή καρδιακών παλμών και πολλές καθημερινές ειδοποιήσεις, το ρολόι άντεξε για 20 μέρες πριν χρειαστεί να φορτιστεί. Ο μαγνητικός φορτιστής που περιλαμβάνεται στην συσκευασία είναι καλής ποιότητας, ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε να μην τον χάσετε, διότι το ρολόι δεν φορτίζει με παραδοσιακό καλώδιο USB, αλλά μόνο με τον ειδικό αντάπτορα που θα βρείτε στο κουτί. 

 

Συμπεράσματα

 

Συμπεράσματα για το KW66

Σε ποιούς λοιπόν απευθύνεται το συγκεκριμένο προϊόν; Αρχικά νομίζουμε πως είναι σχεδιασμένο για άτομα τα οποία θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των wearable, χωρίς ωστόσο να θέλουν να ξοδέψουν μία περιουσία. Για τον σκοπό αυτό θα σκεφτόταν κανείς πως θα ταίριαζε καλύτερα η αγορά ενός  fitness band, ωστόσο  οι συγκεκριμένες συσκευές δεν είναι ιδανικές για καταναλωτές που χρειάζονται μία μεγάλη οθόνη για να διαβάζουν τις ειδοποιήσεις τους, ή για όσους θέλουν να έχουν στην κατοχή τους μία συσκευή η οποία μοιάζει περισσότερο με παραδοσιακό ρολόι και όχι με πλαστικό βραχιόλι. Επίσης το προϊόν αυτό απευθύνεται σίγουρα σε όσους προσέχουν ιδιαίτερα το στυλ τους και την εμφάνισή τους γενικότερα.. Εάν ανήκετε λοιπόν σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, ή εάν απλά θέλετε να δοκιμάσετε ένα αξιόλογο smartwatch σε οικονομική τιμή, τότε το KW66 θα πρέπει να είναι από τις πρώτες σας επιλογές. 


Δυνατά Χαρακτηριστικά

 

Δυνατά σημεία

  • Καμπύλη οθόνη 3D HD 1,28 ιντσών, λεπτότερο και ελαφρύτερο από ποτέ, ενώ προσφέρει μεγαλύτερη οθόνη.
  • Διάρκεια ζωής μπαταρίας 30 ημερών Πολύ περισσότερη διάρκεια ζωής μπαταρίας. 
  • Προσαρμόστε την εμφάνιση του ρολογιού με τα μοναδικά watchfaces. Μπορείτε να κατεβάσετε και να προωθήσετε διάφορα watchfaces από την εφαρμογή,  να προσθέσετε και να αλλάξετε ελεύθερα την όψη του ρολογιού ώστε να πληροί τις καθημερινές απαιτήσεις σας.
  • IP68 Αδιάβροχοποίηση. Μπορεί να επιβιώσει στο καθημερινό πλύσιμο των χεριών, τη διάβρωση από καθημερινά χημικά προϊόντα ή ιδρώτες, επίσης ιδανικό για κολύμπι σε πισίνες.
  • 13 αθλήματα Ενσωματωμένοι αισθητήρες χαμηλής κατανάλωσης, η ακριβής κατάσταση προπόνησης μπορεί να παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο.

 

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά

 

Αναλυτικά Χαρακτηριστικά
- Όνομα: Xiaomi IMILAB KW66
- Διάστασεις: 45,3χιλ.x 11,4 χιλ
- Έκδοση Bluetooth: V5.0
- Οθόνη αφής
- Συμβατότητα: Android 5.1 ή νεότερη έκδοση iOS 9.0 ή μεταγενέστερη έκδοση
- Οθόνη: Οθόνη 3D TFT 1,28 ιντσών
- Πιστοποίηση αντοχής νερού & σκόνης: IP68
- Θερμοκρασία λειτουργίας: -20 - 45 °
- Διάρκεια μπαταρίας: 30 ημέρες
- Φορτιστής: Μαγνητικό καλώδιο φόρτισης
- Χωρητικότητα μπαταρίας: 340mAh
-  Βάρος (με λουράκι): 54γραμμάρια

Αφήστε ένα σχόλιο

Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή από το 1ο ευρώ!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!