Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

7 Οικονομικοί Τρόποι για να Προστατέψετε το Σπίτι σας από επίδοξους κλέφτες

Ανέβηκε από efthimis 07/02/2020 0 Σχόλια

7 οικονομικοί τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας από επίδοξους κλέφτες

 

Ας ξεκινήσουμε καταρρίπτοντας έναν από τους πιο γνωστούς μύθους σχετικά με την ασφάλεια του χώρου σας: δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία για να κοιμόσαστε ήσυχοι το βράδυ. Το συγκεκριμένο ζήτημα στο μυαλό του περισσότερου κόσμου είναι συνδεδεμένο με εγκατάσταση ακριβών συστημάτων ασφαλείας και την πρόσληψη εξίσου ακριβών υπηρεσιών security. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική, καθώς τα απλούστερα και φτηνότερα βήματα είναι αυτά που θα αποτρέψουν την συντριπτική πλειοψηφία των διαρρήξεων. Ένα σπίτι που μοιάζει ασφαλές, αυτομάτως γίνεται και πιο ασφαλές, καθώς οι επίδοξοι εγκληματίες έχουν μόνο ένα πράγμα κατά νου: την ελαχιστοποίηση του ρίσκου. Αυτό σημαίνει πως δεν θα προσπαθήσουν να διαρρήξουν μία κατοικία η οποία φαίνεται πως είναι στοιχειωδώς πιο ασφαλής από τις υπόλοιπες, καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλες εναλλακτικές που θα τους δυσκολέψουν πολύ λιγότερο. Αναλογιζόμενοι τα παραπάνω, σας παρουσιάζουμε τους 7 ευκολότερους τρόπους ώστε να καταστήσετε το σπίτι σας ασφαλέστερο.

 

1) Κλειδώνετε πάντα τα παράθυρα και τις πόρτες

 

Κλειδώνετε παράθυρα και πόρτες

Η συγκεκριμένη συμβουλή μπορεί να μοιάζει αυτονόητη, μέχρι να αναλογιστεί κανείς πως το 34% όλων των διαρρήξεων γίνονται με τον κλέφτη να μπαίνει από κάποια πόρτα και το 23% από κάποιο παράθυρο πρώτου ορόφου. Οι περισσότερες ληστείες βάσει στατιστικών στοιχείων συμβαίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας (10:00 - 15:00) όταν ο περισσότερος κόσμος βρίσκεται στην δουλειά του. Εάν φύγετε από το σπίτι σας αφήνοντας έστω και ένα παράθυρο ξεκλείδωτο, αυτομάτως υπονομεύετε την ασφάλεια του χώρου σας και ανεβαίνετε κατά πολύ στην λίστα της προτεραιότητας ενός επίδοξου ληστή, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω.

 

2) Μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα σε κοινή θέα

 

Πολύτιμα αντικείμενα σε κοινή θέα

Μετά την ασφάλεια ενός χώρου, ο δεύτερος παρακινητικός παράγοντας για έναν ληστή είναι η πιθανή λεία που μπορεί αν αποκομίσει από ένα σπίτι. Δεν είναι συχνό φαινόμενο για τους διαρρήκτες να επιχειρήσουν να εισέλθουν σε ένα σπίτι χωρίς πρώτα να έχουν την παραμικρή ένδειξη πως υπάρχει κάτι πολύτιμο σε αυτό. Προλαμβάνοντας για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα ήταν έξυπνο να τοποθετήσετε κουρτίνες σε κάθε παράθυρο που είναι εύκολα διακριτό από έξω και αποφύγετε να αφήνετε αντικείμενα αξίας σε σημεία που κάποιος μπορεί εύκολα να παρατηρήσει. Χρήματα, χρυσαφικά και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές μεγάλης αξίας θα πρέπει να τοποθετούνται σε ασφαλές μέρος όταν δεν χρησιμοποιούνται.

 

3) Εντοπίστε και ασφαλίστε τα πιο ευαίσθητα σημεία σας

 

Ευαίσθητα σημεία σπιτιού

Όπως λέει το αντίστοιχο ρητό, «Μία αλυσίδα είναι τόσο γερή όσο και ο πιο αδύναμος κρίκος της». Επομένως, ακόμα και εάν έχετε την πιο αδιαπέραστη πόρτα ασφαλείας στο μπροστινό μέρος του σπιτιού σας, αυτό δεν σημαίνει και πολλά εάν ταυτόχρονα αφήνετε ανοιχτό το μικρό παράθυρο του μπάνιου. Εντοπίστε ποια είναι τα σημεία που μπορούν να παραβιαστούν πιο εύκολα και κινηθείτε αναλόγως. Εάν για παράδειγμα είστε κάτοχος ενός σπιτιού με πολύ παλιά κουφώματα τα οποία δεν εμπνέουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, μία σχετικά οικονομική και πολύ αποτελεσματική λύση είναι η τοποθέτηση κάγκελων στην εξωτερική πλευρά τους. Μία τέτοια κίνηση θα αποθαρρύνει κάθε απόπειρα εισόδου από τα παράθυρα. Εάν από την άλλη έχετε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη μπαλκονόπορτα, υπάρχουν πολλές οικονομικές συρόμενες καγκελόπορτες εσωτερικού χώρου οι οποίες θα σας εξυπηρετήσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Θυμηθείτε: δεν είναι ανάγκη να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ανυπέρβλητο φρούριο. Αρκεί απλά να διασφαλίσετε πως μία πιθανή διάρρηξη δεν θα αξίζει τον κόπο, λόγω των μέτρων ασφαλείας σας.

 

4) Αλλάξτε τις κλειδαριές σας

 

Αλλαγή κλειδαριάς

Είναι αλήθεια πως μία ακριβή πόρτα ασφαλείας μοιάζει με μεγάλο έξοδο. Ωστόσο, ακόμα και μία τυπική και σχετικά εύθραυστη πόρτα μπορεί να γίνει απείρως πιο ασφαλής με την χρήση μίας καλής κλειδαριάς. Οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν θα προσπαθήσουν να σπάσουν την πόρτα, καθώς κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι πρακτικά δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα παράγει και υπερβολικό θόρυβο, κάτι το οποίο οι ίδιοι θέλουν να αποφύγουν. Αντιθέτως, η πιο συνηθισμένη προσέγγιση για έναν κλέφτη είναι να προσπαθήσει να παραβιάσει την κλειδαριά ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο σας. Σε αντίθεση με προηγούμενες δεκαετίες δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία για να αποκτήσετε μία αξιοπρεπή κλειδαριά, η οποία θα αποτρέψει πολλές από τις προσπάθειες ενός ληστή. Το συγκεκριμένο βήμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά εάν οι κλειδαριές του σπιτιού σας είναι πολύ παλιές ή έχουν υποστεί κάποια ζημιά με την πάροδο του χρόνου.

 

5) Προμηθευτείτε μία κάμερα ασφαλείας

 

Κάμερα Ασφαλείας

Εάν θεωρείτε πως η πτώση στις τιμές των κλειδαριών τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή, τότε σας περιμένουν ακόμα καλύτερα νέα. Λίγα είναι τα πράγματα στην σημερινή εποχή που εξελίσσονται γρηγορότερα από τις ηλεκτρονικές συσκευές και στον συγκεκριμένο τομέα, οι IP κάμερες ασφαλείας έχουν κάνει πάρα πολύ εντυπωσιακά άλματα, τόσο στο κομμάτι των λειτουργιών τους, όσο και της προσβασιμότητας τους λόγω τιμής. Σε αντίθεση με τα ολοκληρωμένα εμπορικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία κοστίζουν μία περιουσία και πρέπει να εγκατασταθούν από ειδικούς, μία ή δύο απλές IP κάμερες ασφαλείας έχουν συγκριτικά ελάχιστο κόστος και μπορούν μάλιστα να τοποθετηθούν από εσάς, με μία διαδικασία που δεν ξεπερνάει τα δέκα λεπτά! Επιλέγοντας το μέρος που θέλετε να τοποθετήσετε τις κάμερες, θα μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση σε αυτές μέσω του κινητού σας ώστε να ελέγχετε τι συμβαίνει στο σπίτι σας ανά πάσα στιγμή. Πολλές από αυτές μάλιστα ενσωματώνουν και ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως νυχτερινή λήψη, ή δυνατότητα ανίχνευσης κίνησης, ώστε να σας ειδοποιήσουν ένα κάποιος πλησιάσει στον χώρο σας κάθε ώρα της ημέρας.

 

6) Χρησιμοποιήστε φώτα με αισθητήρες κίνησης

 

Φως με αισθητήρα κίνησης

Η χρήση αισθητήρων κίνησης στα φώτα εκτός αλλά και εντός σπιτιού, μπορεί να σταθεί ικανή από μόνη της να αποτρέψει μία πιθανή διάρρηξη. Το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος που προσπαθεί να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση στον χώρο σας, είναι να τραβήξει την προσοχή της γειτονιάς. Ένας προβολέας έξω από την πόρτα που ενεργοποιείται αυτομάτως θα κάνει έναν πιθανό ληστή να νοιώσει πως βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, ενώ αντίστοιχα, οι λάμπες εσωτερικού χώρου με φωτοκύτταρο θα διασφαλίσουν πως ακόμα και εάν κάποιος καταφέρει να εισέλθει, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δράσει παραμένοντας απαρατήρητος.

 

7) Εάν πρέπει να κρύψετε ένα κλειδί, κάντε το έξυπνα

 

Κρυψώνα σπιτιού για κλειδιά

Πολλοί από εμάς δεν διστάζουμε να κρύψουμε ένα κλειδί εκτός του σπιτιού μας για μία ώρα ανάγκης. Αν και αυτό φαντάζει πολύ καλή λύση σε ορισμένα προβλήματα, στην πραγματικότητα η κίνηση αυτή ρίχνει κατακόρυφα την ασφάλεια του χώρου μας. Ωστόσο, είναι γεγονός πως υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν έχουμε εναλλακτική, όπως για παράδειγμα εάν πρέπει να αφήσουμε ένα εφεδρικό κλειδί για κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο. Εφόσον βρεθείτε σε μία τέτοια κατάσταση, θα ήταν καλό να αποφύγετε τις προφανείς κρυψώνες όπως κάτω από το πατάκι της εισόδου, ή την γλάστρα δίπλα στην πόρτα σας. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι να αφήσετε το κλειδί σε κάποιον γείτονα που εμπιστεύεστε, ή - εάν θέλετε να είστε τελείως αυτόνομοι - προμηθευτείτε μία οικονομική μυστική κρυψώνα, ειδικά σχεδιασμένη για μικρά αντικείμενα όπως είναι τα κλεδιά του σπιτιού σας!

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 25€!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!