Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Τα 6 κορυφαία trends στην ποδηλασία για το 2020

Ανέβηκε από efthimis 13/02/2020 0 Σχόλια

Τα 6 κορυφαία trends στην ποδηλασία για το 2020

 

Έφτασε για άλλη μία φορά η εποχή που η αγορά αρχίζει να παρουσιάζει νέες τάσεις στον τομέα της ποδηλασίας. Το 2020 μόλις ξεκίνησε και ο καιρός ήδη ανοίγει. Ας δούμε λοιπόν τι προβλέπουν οι ειδικοί σχετικά με το αγαπημένο χόμπι της ποδηλασίας για το νέο έτος.

 

Τα αεροδυναμικά ποδήλατα θα κατακλύσουν την αγορά

 

Αεροδυναμικά Ποδήλατα

Όσοι ασχολούνται με την ποδηλασία είναι σίγουρα σε θέση να αναγνωρίσουν την συγκεκριμένη τάση. Τα τελευταία χρόνια ο αεροδυναμικός σχεδιασμός των ποδηλάτων καταλαμβάνει πρωταρχικό ρόλο στο design ενός δίκυκλου και η τάση αυτή αναμένεται να ενδυναμωθεί μέσα στο 2020. Μάλιστα έχουμε ήδη γίνει μάρτυρες της επιλογής ορισμένων εταιριών να επεκτείνουν τον αεροδυναμικό σχεδιασμό των ποδηλάτων τους και σε άλλους τομείς, πέρα από τον σκελετό, όπως συνηθίζεται. Στην προσπάθειά τους να κατασκευάσουν ένα πολύ ελαφρύ και αεροδυναμικό ποδήλατο, ορισμένες εταιρίες όπως η Cannondale δημιουργήσανε ποδήλατα όπως το SuperSix Evo, ο σχεδιασμός του οποίου είναι τελείως μινιμαλιστικός.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στην εύλογη ερώτηση: είναι ένα αεροδυναμικό ποδήλατο απαραίτητο για τον μέσο χρήστη; Η απάντηση σχετίζεται άμεσα με τις ανάγκες του κάθε αγοραστή, ωστόσο ένα πράγμα παραμένει σίγουρο. Εάν αναζητήσετε ένα Aero bike μέσα στο 2020, οι επιλογές που θα έχετε στην διάθεσή σας θα είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

 

Περισσότεροι επαγγελματίες θα στραφούν σε αγώνες σε χαλίκι

 

Ποδηλατικοί αγώνες σε χαλίκι

Έως τώρα, οι αγώνες σε χαλίκι δεν είναι παρά ένα μικρό παρακλάδι της επαγγελματικής ποδηλασίας Αυτό ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει μέσα στο 2020, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δούμε ορισμένους γνωστούς επαγγελματίες να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους αγώνες. Ήδη ονόματα όπως ο Lachlan Morton και ο Alex Howes έχουν συμμετάσχει σε επίσημους αγώνες εκτός δρόμου μέσα στο 2019 και στην λίστα αυτή έρχεται να προστεθεί και ο Peter Stetina, ο οποίος μάλιστα θα αποχωρήσει από το World Tour για να συμμετάσχει αποκλειστικά σε αγώνες σε χαλίκι. Με ολοένα και περισσότερα μεγάλα ονόματα να παίρνουν την καθοριστική απόφαση, το μέλλον των εκτός δρόμου αγώνων αναμένεται λαμπρό.

Τι σημαίνει αυτό για όσους παρακολουθούν την σκηνή της ποδηλατοδρομίας; Η μετάβαση από κλασικούς αγώνες σε πίστες με χαλίκι αυτομάτως συνεπάγεται ποδηλατοδρομίες που έχουν πολύ πιο έντονο ξεκίνημα, λόγω του βαθμού δυσκολίας, κάτι που είναι πολύ καλό από άποψη θεάματος.

 

Αύξηση στις αγορές ποδηλάτων εσωτερικού χώρου

 

Ποδήλατα Εσωτερικού Χώρου

Αν και η ποδηλασία εσωτερικού χώρου δεν είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται συνήθως στο μυαλό σχετικά με το συγκεκριμένο χόμπι, παρόλα αυτά παραμένει ένα σημαντικό και διαρκώς εξελισσόμενο παρακλάδι του χώρου. Η χρονιά που διανύουμε αναμένεται να είναι καταλυτική στον τομέα της ποδηλασίας εσωτερικού χώρου, καθώς η βιομηχανία προσπαθεί να ανταπεξέλθει στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που δημιουργήθηκε εν μέρη λόγω της κυκλοφορίας εφαρμογών εσωτερικής ποδηλασίας όπως η πλατφόρμα του Zwift. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές αναφορές της Strava το 2019 σημειώθηκε ήδη δραματική αύξηση στις πωλήσεις ποδηλάτων εσωτερικού χώρου, με τους αναλυτές να μην αναμένουν καμία μείωση καθώς νέες εταιρίες ήρθαν στο προσκήνιο με τα δικά του μοντέλα, όπως η SRM, η Tacx και η Wahoo.

Ορισμένα άτομα προτιμάνε να κάνουν ποδήλατο από την άνεση του σπιτιού τους, ενώ άλλα άτομα δεν έχουν την δυνατότητα να βγουν έξω λόγω διάφορων περιορισμών όπως η έλλειψη χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, η ύπαρξη όλο και περισσότερων επιλογών στον τομέα της εσωτερικής ποδηλασίας είναι καλό σημάδι και το 2020 μέχρι στιγμής φαντάζει πολλά υποσχόμενο σε αυτό το κομμάτι.

 

Κάμερες καταγραφής πορείας για ποδήλατα

 

Κάμερα Ποδηλάτου

Πρώτα κυκλοφόρησαν για αυτοκίνητα, μετά είδαμε τις είδαμε να αποτελούν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τους αναβάτες των μηχανοκίνητων δίκυκλων κατά τη διάρκεια μαγευτικών ταξιδίων τους, το επόμενο breakthrough των καμερών που προσαρμόζονται σε μέσα μετακίνησης, θα είναι αναμφισβήτητα οι κάμερες ποδηλάτου. Μια σειρά νέω εταιρειών του χώρου, όπως η Cycliq, φιλοδοξούν να καταστήσουν αυτό το αξεσουάρ απαραίτητο, τόσο για περιπτώσεις καταγραφής της πορείας, του αγώνα, μιας διαδρομής, όσο και για λόγους ασφαλείας, αφού πολλές φορές γινόμαστε μάρτυρες καταστάσεων όπου οδηγοί δεν υπολογίζουν τους ποδηλάτες, κυρίως εντός του αστικού ιστού.

 

Τα ελαστικά χωρίς σαμπρέλα θα γίνουν mainstream

 

Ελαστικά χωρίς σαμπρέλα - tubeless

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη τάση αναμένεται εδώ και χρόνια να επικρατήσει στον χώρο της ποδηλασίας, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Το 2020 ωστόσο φαντάζει ως την ιδανική χρονιά για τα ελαστικά χωρίς σαμπρέλα, καθώς ορισμένες εταιρίες όπως η Giant έχουν ξεκινήσει να πωλούν τα ποδήλατα τους με τα συγκεκριμένα ελαστικά προεγκατεστημένα. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στα ελαστικά χωρίς σαμπρέλα είναι η δύσκολη εγκατάστασή τους, η οποία όχι μόνο είναι χρονοβόρα, αλλά ταυτόχρονα και αρκετά δύσκολη.

Η μετάβαση από τα παραδοσιακά λάστιχα σε αυτά χωρίς σαμπρέλα θα αποφέρει καρπούς όχι μόνο στην ταχύτητα του δικύκλου σας, αλλά και στην αξιοπιστία του, καθώς τα ελαστικά αυτά θεωρούνται πιο ανθεκτικά, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να μείνετε στον δρόμο εξαιτίας ενός σκασμένου λάστιχου.

 

Θα δούμε επιπλέον αύξηση στο πάχος των ελαστικών

 

Αύξηση στο πάχος των ελαστικών

Όσοι ασχολούνται χρόνια με τον χώρο της ποδηλασίας πιθανώς θα θυμούνται πως σε χρονιές του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος, όπως το όχι και τόσο μακρινό 2014, τα ελαστικά 28 χιλιοστών θεωρούνταν πολύ φαρδιά λάστιχα. Οι περισσότεροι χρήστες ήταν απολύτως καλυμμένοι με σετ των 23, 25 και των προαναφερθέντων 28 χιλιοστών.

Λίγα χρόνια αργότερα, εν έτη 2020 τα νούμερα αυτά φαντάζουν αστεία, καθώς ήδη από προηγούμενες χρονιές την αγορά έχουν κατακλύσει ελαστικά με πολύ μεγαλύτερο φάρδος. Μάλιστα φέτος τα νέα ελαστικά της Trek ονόματι Domane κυκλοφορούν σε εκδόσεις που φτάνουν έως και τα 38mm πάχος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για εξοπλισμό που μπορεί άνετα να σας εξυπηρετήσει και για ποδηλασία σε χαλίκι και οι περισσότερες εταιρίες αναμένεται να ακολουθήσουν στον συγκεκριμένο δρόμο μέσα στο 2020, εντείνοντας τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των φαρδιών ελαστικών.

Προς το παρόν κανένας δεν γνωρίζει που ακριβώς θα σταματήσει η συγκεκριμένη τάση. Πιθανώς αυτό να γίνει όταν τα ελαστικά μεγαλώσουν σε τέτοιο βαθμό που δεν θα είναι πλέον ιδανικά για ποδηλασία σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Ωστόσο, μην εκπλαγείτε εάν οι συγκεκριμένοι αριθμοί ανέβουν ακόμα περισσότερο μέσα στο τρέχον έτος.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 25€!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!