Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Smartphone photography: 16 εύχρηστα tricks

Ανέβηκε από Pigi 11/11/2019 0 Σχόλια

Συμβουλές για Smartphone photography: 16 εύχρηστα tricks που πρέπει να ξέρετε για να εντυπωσιάσετε με τις φωτογραφικές σας ικανότητες.


 Οι κάμερες των Smartphone έχουν βελτιωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, χάρη στους καλύτερους αισθητήρες και την πιο έξυπνη επεξεργασία εικόνας. Η δημιουργία πολλαπλών φωτογραφικών φακών έχει επίσης αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα ζουμ και βάθους πεδίου στην μέχρι τώρα άγνωστη πλευρά του smartphone. Παρ 'όλα αυτά, η μεγάλη σε megapixels κάμερα είναι μόνο ένα κομμάτι της επιτυχίας στη φωτογραφία. Τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τον φωτογράφο που την κρατάει, οπότε ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές συμβουλές φωτογραφίας smartphone που πρέπει να γνωρίζετε.

 

1. Αρχικά, βγάλτε ΆΠΕΙΡΕΣ φωτογραφίες.

 

Η διαφορά μεταξύ ενός καλού και ενός μέσου φωτογράφου συχνά φαίνεται κάτω από τον τεράστιο όγκο των φωτογραφιών που έχουν βγει. Μετά από τόσες προσπάθειες,  πρέπει να υπάρχουν λίγες αξιοπρεπείς λήψεις, σωστά;
Την επόμενη φορά που θα τραβήξετε μια φωτογραφία, πιέστε το κουμπί του κλείστρου μερικές φορές για να γίνει καλύτερη μέτρηση. Αλλάζοντας ελαφρά τη θέση, το σημείο εστίασης ή τη γωνία σας, καθώς τραβάτε τις φωτογραφίες, θα έχετε ακόμη περισσότερες εναλλακτικές για να επιλέξετε την καλύτερη δυνατή φωτογραφία. TIP!  Υπάρχει επίσης και η επιλογή της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του Google Photos, που σου παρέχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες χωρίς να καταναλώνει έξτρα εσωτερικό χώρο αποθήκευσης. 


2. Στη συνέχεια, δοκιμάστε τη λειτουργία burst ή την εγγραφή σε 4K ανάλυση.

 

Φωτογραφία με Burst Mode

Η λειτουργία Burst είναι πολύ βολική για φωτογραφίες με παιδιά ή με άφθονες κινήσεις όπως αθλήματα ή κατοικίδια ζώα. Ορισμένα τηλέφωνα σας επιτρέπουν επίσης να κρατάτε εύκολα μερικά snaps και να αποκόψετε τις υπόλοιπες λήψεις, το οποίο είναι μια μάλλον χρήσιμη λειτουργία.
Προτείνεται επίσης να δοκιμάσετε να τραβήξετε ένα βίντεο σε ανάλυση 4K και να επιλέξετε ένα πλαίσιο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως φωτογραφία. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αγγίξετε το κουμπί του κλείστρου της φωτογραφικής μηχανής κατά τη διάρκεια της λήψης του βίντεο. Αν δεν έχετε αυτή τη λειτουργία στο τηλέφωνό σας, δοκιμάστε μια εφαρμογή απο το Google Play όπως το  AndroVid .

 

3. Μάθετε τα πάντα για την εφαρμογή ΚΑΜΕΡΑ ...

 

Είτε έχετε ένα νέο τηλέφωνο είτε μια παλαιότερη συσκευή, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να ψάξετε κάθε λειτουργία της εφαρμογής της κάμερας στο κινητό σας. Άλλωστε, ποτέ δεν θα βελτιώσετε τη φωτογραφία σας μέσω του smartphone σας, αν το μόνο που κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε μόνο την αυτόματη λήψη.Ένα παράδειγμα που επιβεβαιώνει αυτή τη χρήση είναι η εφαρμογή κάμερας σε Xiaomi κινητό, η οποία σας επιτρέπει να πατήσετε για να εστιάσετε, στη συνέχεια σύρετε το δάκτυλό σας από το πλαίσιο εστίασης για να ορίσετε την έκθεση του κλείστρου στη λήψη της φωτογραφίας (exposure).

 

4. Ή κατεβάστε άλλη εφαρμογή

 

Η προεγκατεστημένη εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής δεν είναι απαραιτήτως η εφαρμογή "all-and-end" για το smartphone σας. Στην πραγματικότητα, υπάρχει τεράστια ποικιλία εφαρμογών κάμερας στο Play Store.
Αυτές οι εφαρμογές μπορούν ενδεχομένως να σας δώσουν τα πάντα, από τα πιο απλά στοιχεία ελέγχου έως τις πιο προηγμένες λειτουργίες. Ψάχνετε για μια φωτογραφική μηχανή με χειροκίνητα χειριστήρια και ένα ιστόγραμμα; Δοκιμάστε την εφαρμογή Footej Camera. Χρειάζεστε μια εφαρμογή που να επικεντρώνεται στις selfie; Δοκιμάστε την Candy Camera. Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεστε για τις περαιτέρω λειτουργίες, οι επιπλέον εφαρμογές για την κάμερα μπορούν απλά να φτιάξουν καλύτερες φωτογραφίες.

 

5. Χρειάζεστε πραγματικά το φλας;

 

Τα smartphones έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες στο κομμάτι της νυχτερινής λήψης και του χαμηλού φωτισμού, οπότε δεν θα σας είναι πάντα απαραίτητο το φλας (σε αυτές τις περιπτώσεις). Αρκετά συχνά το φλας μπορεί να καταστρέψει αυτό που σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν μια ωραία φωτογραφία.
Στην πραγματικότητα, πολλά από τα σημερινά κινητά τηλέφωνα είναι σε θέση να βγάλουν ωραίες λήψεις χωρίς τη χρήση φλας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία το σούρουπο ή σε εσωτερικούς χώρους, δοκιμάστε μερικές φορές με φλας και μερικές χωρίς.
Σίγουρα θα συναντήσετε λίγες στιγμές σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού όπου το φλας είναι η μόνη επιλογή, αλλά και πάλι, δεν πειράζει να πειραματιστείτε χωρίς αυτό. Απλά θυμηθείτε, πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι σκόπιμα τραβάνε πιο σκοτεινές λήψεις, επειδή μπορούν πάντα να φέρουν τις σκιές πάνω στη φωτογραφία, αλλά δεν μπορούν να κάνουν πολλά με τις ''καμμένες'' περιοχές. Οι σκοτεινές, εύθραυστες εικόνες μπορούν επίσης να είναι πολύ πιο επιβλητικές από ό, τι οι φωτεινές.

 

6. Μάθετε πότε / πώς να χρησιμοποιείτε τον ήλιο

 

Ήλιος στις φωτογραφίες

Ένας άλλος κανόνας είναι ότι πρέπει να προσπαθήσετε να μην φωτογραφίζετε με τον ήλιο μπροστά σας όταν φωτογραφίζετε ανθρώπους. Υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό, φυσικά, όπως εάν θέλετε να δημιουργήσετε σιλουέτες ή απλά θέλετε να πειραματιστείτε. Παρ 'όλα αυτά, προσπαθήστε να έχετε τον ήλιο να φωτίζει τα θέματα / αντικείμενα σας, αντί να χτυπάει απευθείας την κάμερά σας.
Μιλώντας για τον ήλιο, θα θελήσετε επίσης να τραβήξετε φωτογραφίες κατά τις λεγόμενες χρυσές ώρες (λίγο μετά την ανατολή ή λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα). Κάνετε αυτό και είναι πολύ πιθανό να πάρετε μερικά υπέροχα χρώματα. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να εναλλάσσετε μεταξύ της εστίασης στον ορίζοντα και στον ουρανό για να πάρετε διαφορετικές εκδοχές της ιδιας φωτογραφίας μεταξυ της εναλλαγής των χρωμάτων.

 

7. Ενεργοποιήστε το πλέγμα σας για τον κανόνα των τρίτων

 

Μια από τις βασικές συμβουλές για την φωτογραφία με smartphone είναι να μάθετε αυτόν τον κανόνα: Ο κανόνας των τρίτων σας ζητά να διαιρέσετε το σκόπευτρο της κάμεράς σας σε εννέα τμηματα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενεργοποίηση του πλέγματος κάμερας στο smartphone σας.Ουσιαστικά, ο κανόνας υπαγορεύει ότι τα αντικείμενα θα πρέπει ιδανικά να τοποθετηθούν στα σημεία διασταύρωσης αυτών των γραμμών.Προφανώς προσπαθώντας να συμμορφωθείτε με τον κανόνα βοηθάει, αλλά μην τον αφήνετε να σας αποτρέψει από το να βγαινετε εκτός του πλέγματος και να πειραματιστείτε αν αυτό σας εξυπηρετεί. 

 

8. Πειραματιστείτε με το HDR

 

Πριν και μετά το HDR

Σχεδόν κάθε τηλέφωνο στην αγορά διαθέτει λειτουργία HDR, συνδυάζοντας πολλαπλές εκθέσεις για να δημιουργηθεί μια καλύτερη φωτογραφία. Επιλέγοντας αυτή την προσέγγιση, θα έχετε περισσότερες λεπτομέρειες σε σκιές και στα φωτεινά μέρη της σκηνής, γίνονται ουσιαστικά οι φωτογραφίες πιο άγριες. Ορισμένα τηλέφωνα διαθέτουν αυτόματο HDR, ενώ άλλα το αφήνουν ως προκαθορισμένο στην εφαρμογή κάμερας (Το HDR λειτουργεί καλύτερα με τοπία και εικόνες της πόλης).Οι λειτουργίες HDR έχουν σημειώσει τεράστια άλματα με την πάροδο των ετών, και με την εμφάνιση κάμερας AI, δεν θα μπορείτε πάντα να καταλάβετε τη διαφορά μεταξύ της λήψης HDR και μιας απλής  φωτογραφίας σε ορισμένα τηλέφωνα.

 

9. Εξοικειωθείτε με τη χειροκίνητη λειτουργία

 

Ονομάζεται χειροκίνητος ή επαγγελματικός τρόπος(PRO) λειτουργίας και μπορεί να σας φανεί η πιο δύσκολη λειτουργία της κάμερας του κινητού σας. Αλλά εκτός από το να διαβάζετε γι αυτό, ο πιο εύκολος τρόπος να μάθετε να τη χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ειναι με το να αφιερώσετε χρόνο στη χρήση της!
Με μία γρήγορη ματιά στα χαρακτηριστικά, η ταχύτητα κλείστρου ελέγχει το χρόνο που είναι ανοικτό το κλείστρο της κάμεράς σας. Η μικρή ταχύτητα βοηθάει καλύτερα στο σκοτάδι, αλλά σε αυτή την περίπτωση πρέπει να κρατήσετε τη  κάμερά σας εντελώς ακίνητη. Παράλληλα, το ISO είναι το μέτρο ευαισθησίας του φωτός. Με μικρότερο ISO μπορείτε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ με μεγαλύτερο βγάζετε σε σκοτεινότερα μέρη. Η υπερβολική αύξηση του ISO οδηγεί σε θόρυβο(noise) ή σε φωτογραφία με κόκκους. Το διάφραγμα απλά μας δείχνει πόσο μεγάλη είναι η τρύπα στο κλείστρο και κατά συνέπεια πόσο φως αφήνει να πέσει πάνω στον αισθητήρα. Οι γνώσεις για τις ρυθμίσεις ISO, έκθεσης και διαφράγματος αποτελούν το τρίγωνο που καθιστά μία φωτογραφία επιμελημένη με κάθε λεπτομέρεια. Απλά θυμηθείτε ότι η πιο αργή ταχύτητα κλείστρου μεταφράζεται σε μεγαλύτερη θολότητα, αν το τηλέφωνο σας δεν είναι απολύτως σταθερό. (Βρείτε έναν χαμηλό τοίχο για να στηρίξετε το τηλέφωνο και κρατήστε την αναπνοή σας για να κρατήσετε τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο σταθερά. Προωθώντας το τηλέφωνό σας επάνω σε κάτι και χρησιμοποιώντας το χρονοδιακόπτη, μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τυχόν κλονισμό της κάμερας. Ή μπορείτε να δοκιμάσετε την επόμενη συμβουλή ...)

 

10. Αποκτήστε ένα τρίποδο για φωτογραφίες μεγάλης έκθεσης.

 

Οι φωτογραφίες μεγάλης έκθεσης μπορούν να είναι πραγματικά όμορφες, να καταγράφουν πολλές λεπτομέρειες στο σκοτάδι, όπως οι διακυμάνσεις του νυχτερινού ουρανού. Αυτό για να επιτευχθεί απαιτεί το κλείστρο της κάμερας να είναι ανοιχτό για κάποιο χρονικό διάστημα, πράγμα που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε θόλωση εάν δεν είστε 100% ακίνητοι.
Μία από τις καλύτερες λύσεις για όσους θέλουν να το τολμήσουν είναι να αγοράσετε ένα τρίποδο, επιτρέποντάς σας να έχετε τέλεια σταθεροποιημένες εικόνες μεγάλης έκθεσης. Αποκτήστε ένα πολυμορφικό τρίποδο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σελφι στικ για να το έχετε παντού μαζί σας!

 

11. Χρησιμοποιήστε την εστίαση αν σας παρέχεται.

 

Με απλά λόγια, η κορυφή της εστίασης τονίζει καλά τις εστιασμένες περιοχές της σκηνής σας σε ένα φωτεινό χρώμα για να κάνει το εστιακό σημείο σας εύκολα ορατό. Σας ενημερώνει ουσιαστικά πού ακριβώς εστιάζει ο φακός της κάμερας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με τη χειροκίνητη λειτουργία.

 

12. Σκουπίστε καλά το φακό σας πριν από τη λήψη φωτογραφίας.

 

Οι φακοί στα σύγχρονα smartphone παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο καθώς υπάρχουν διακυμάνσεις στην ανάλυση του φακού. Μπορεί επίσης να διαθέτουν επιπρόσθετα 2 ή 3 ακόμη βοηθητικές κάμερες για τη καλύτερη χρήση του εφέ βάθους. Αλλά υπάρχει ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας όταν πρόκειται για λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών. Καλό είναι πριν τη χρήση της κάμερας να του δώσετε ένα σκούπισμα πριν φωτογραφήσετε. Φυσικά, το μανίκι σας δεν είναι η καλύτερη επιλογή, γι 'αυτό προτείνεται ένα πανί με μικροϊνες και χωρίς χνούδι. Μόλις αποκτήσετε αυτή τη συνήθεια του καθαρίσματος του φακού σας, θα εκπλαγείτε με το πόσες περισσότερες χρησιμες λήψεις θα έχετε.

 

13. Χρησιμοποιήστε την επιλογή αυτόματης επιδιόρθωσης του Google Photos

 

Google Photos: Αυτόματη επιδιόρθωση Φωτογραφιών

Το Google Photos είναι κάτι περισσότερο από μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας φωτογραφιών, καθώς διαθέτει και διάφορα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Αυτά τα εργαλεία σας επιτρέπουν να ρυθμίζετε τα πάντα: από το φωτισμό και τα χρώματα έως τον προσανατολισμό και τις περικοπές.Παραβλέποντας όλες αυτές τις ρυθμίσεις, όμως, μια από τις καλύτερες συμβουλές για την επιδιόρθωση φωτογραφίας στο google photos είναι απλά να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "αυτόματη επιδιόρθωση" (πατήστε δηλαδή την επιλογή επεξεργασίας και στη συνέχεια πατήστε "auto"). Μόλις το κάνετε αυτό, θα πάρετε αμέσως μερικές αισθητικά καλύτερες προσαρμογές στη φωτογραφία σας.

 

14. Κάντε λήψη ενός άλλου επεξεργαστή φωτογραφιών

 

Το Google Photos έχει πολλές επιλογές επεξεργασίας, αλλά φυσικά μπορείτε να κατεβάσετε μια άλλη εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το Snapseed πχ. Ο επεξεργαστής έχει πολλά χαρακτηριστικά επεξεργασίας, που κυμαίνονται από την επεξεργασία RAW και τις καμπυλών μέχρι εργαλεία photoshop και ισορροπίας λευκού. Και παρέχει επίσης τις συνήθεις επιλογές φίλτρων, περικοπής και αυτόματης επιδιόρθωσης.

 

15. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να περικόψετε τη φωτογραφία σας.

 

Μία από τις πιο προφανείς συμβουλές για την φωτογραφία των smartphone είναι η απλή περικοπή της φωτογραφίας σας μετά τη λήψη. Τα smartphones της σημερινής εποχής είναι αρκετά ικανά και διαθέτουν φακούς με αρκετά megapixel για να διαχειριστούν τις βασικές περικοπές φωτογραφιών. Επομένως, μην φοβάστε να φωτογραφήσετε με μεγαλύτερο εύρος από όσο θέλετε και μετά να περικόψετε τη φωτογραφία για να έχετε το επιθυμητό σας αποτέλεσμα.

 

16. Προσθέστε μερικές διαγώνιες γραμμές στην εικόνα σας

 

Δεν είναι μία από τις πιο προφανείς συμβουλές για τη φωτογράφηση με smartphone, αλλά η πρόταση για αναζήτηση διαγώνιων γραμμών έχει βάση. Παρακολουθήστε πράγματα όπως δρόμους, βαμμένες γραμμές και κτίρια που βρίσκονται διαγώνια καθώς φωτογραφίζετε. Αυτή η συμβουλή προσθέτει άμεσα και άκοπα βάθος στη φωτογραφία σας και βοηθάει το μάτι του θεατή να κατευθυνθεί σε αυτό που θέλετε να εστιάσετε. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την κλίση της κάμερας σας κατά 45 μοίρες, ώστε δρόμοι, κτίρια και άλλα μέρη να φαίνονται διαγώνια. Θυμηθείτε, αυτές οι συμβουλές δεν είναι κανόνες απαράβατοι, αλλά μπορούν σίγουρα να σας δώσουν κάποια γραμμη πλεύσης ούτως ώστε να πειραματιστείτε σε διάφορα φωτογραφικά πλαίσια!

Πολλά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν δραστικά στην αναβάθμιση των φωτογραφιών σας, με τη χρήση του κινητού σας τηλεφώνου ως κάμερα και όχι μόνο, θα βρείτε στην κατηγορία μας "Smartphone Photography".

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 25€!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!