Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Πώς να επιλέξετε κυνηγετική κάμερα;

Ανέβηκε από efthimis 23/10/2020 0 Σχόλια

Οι κυνηγετικές κάμερες, ή αλλιώς «φωτογραφικές παγίδες», αποτελούν ένα ιδιαίτερο είδος εξειδικευμένου εξοπλισμού, το οποίο χρησιμοποιούν πολλοί κυνηγοί, τόσο στην χώρα μας όσο και στο εξωτερικό για να διευκολύνουν την διαδικασία εντοπισμού του θηράματός τους. Δεν πρόκειται ωστόσο για απλές κάμερες, προσαρμοσμένες σε αυτό το χόμπι. Αντιθέτως, οι κυνηγετικές κάμερες αποτελούν σύνθετες συσκευές που συνδυάζουν τις δυνατότητες μίας ψηφιακής κάμερας με αισθητήρες κίνησης και υπερύθρων, μαζί με δυνατότητες νυχτερινής λήψης. Ορισμένα μοντέλα μάλιστα φέρουν και επιπλέον δυνατότητες όπως GSM για λήψη MMS στο κινητό του χρήστη, αλλά και οθόνη για προβολή των καταγεγραμμένων βίντεο. Επειδή λοιπόν η αγορά έχει να προσφέρει πολλές και διαφορετικές επιλογές όσον αφορά τις δυνατότητες της κάμερας που θα επιλέξετε, παρακάτω θα δούμε μερικά από τα πιο σημαντικά σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε βάση πριν πάρετε μία απόφαση.

 

Μία από τις ερωτήσεις που παρουσιάζονται πιο συχνά όσον αφορά τις κυνηγητικές κάμερες είναι το αν θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με φλας, ή να πάτε σε κάποια υπέρυθρη κάμερα.

 

 

Φλας ή υπέρυθρη κάμερα;

 

Μία από τις ερωτήσεις που παρουσιάζονται πιο συχνά όσον αφορά τις κυνηγετικές κάμερες είναι το αν θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με φλας, ή να πάτε σε κάποια υπέρυθρη κάμερα. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν θετικά και αρνητικά, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:

 

Κάμερες με φλας

 

 • Οι φωτογραφίες είναι έγχρωμες ακόμα και τη νύχτα
 • Σε αρκετές περιπτώσεις η ποιότητα της εικόνα είναι ελαφρώς καλύτερη
 • Η διάρκεια της μπαταρίας μειώνεται αισθητά με την χρήση του φλας
 • Ο χρόνος απόκρισης της κάμερας μειώνεται επίσης, καθώς η συσκευή πρέπει να περιμένει για να ανάψει το φλας πριν κάθε φωτογραφία
 • Ορισμένα είδη ζώων τρομάζουν πολύ εύκολα και απομακρύνονται από την περιοχή με τη χρήση φλας
 • Σε περίπτωση που θέλετε να αξιοποιήσετε την κάμερά σας για την ασφάλεια κάποιου χώρου, το φλας προφανώς δεν είναι καλή εναλλακτική καθώς τραβάει την προσοχή

 

Υπέρυθρες κάμερες

 

 • Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες κατά την νυχτερινή λήψη
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ποιότητα είναι ελαφρώς υποδεέστερη από αυτή μίας κάμερας με φλας
 • Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις η νυχτερινή λήψη ίσως είναι λιγότερο φωτεινή, όταν η μπαταρία έχει σχεδόν τελειώσει
 • Καταναλώνει πολύ λιγότερη ενέργεια και έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας
 • Ο χρόνος απόκρισης της κάμερας είναι πολύ πιο γρήγορος συγκριτικά με μία κάμερα με φλας
 • Είναι τελείως αόρατη κατά τη χρήση, επομένως δεν τρομάζει κανένα ζώο όταν φωτογραφίζει
 • Για τον ίδιο λόγο ταιριάζει πολύ περισσότερο ως κάμερα ασφαλείας

 

Υπάρχουν σίγουρα υπέρ και κατά και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο η δική μας πρόταση είναι να προτιμήσετε μία υπέρυθρη κάμερα για τις κυνηγητικές σας δραστηριότητες.

 

Υπάρχουν σίγουρα υπέρ και κατά και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο η δική μας πρόταση είναι να προτιμήσετε μία υπέρυθρη κάμερα για τις κυνηγετικές σας δραστηριότητες για τους εξής λόγους: Αρχικά η διάρκεια μπαταρίας είναι κατά πολύ ανώτερη και σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε την κάμερα σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή δεν είναι εύκολο να μαντέψετε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να την έχετε ενεργοποιημένη. Επιπλέον, το γεγονός πως το φλας μπορεί να τρομάξει πολλά ζώα (ιδιαίτερα μεγάλα θηράματα όπως τα αγριογούρουνα) αποτελεί για πολλούς χρήστες μείζων ζήτημα, τόσο για την κυνηγετική διαδικασία, όσο και για την φωτογράφιση των ζώων, καθώς η καθυστέρηση που υπάρχει με την χρήση φλας μπορεί να σας κάνει να χάσετε την ιδανική λήψη του θηράματος λόγω της μικρότερης ταχύτητας ενεργοποίησης.

 

Ζώνη εντοπισμού

 

Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι η ζώνη εντοπισμού της κάμερας. Το χαρακτηριστικό αυτό αφορά την περιοχή μπροστά από τον φακό εντός της οποίας μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση η συσκευή. Κατά γενικό κανόνα είναι καλό να προσπαθήσετε να βρείτε μία κάμερα που να μπορεί να ανιχνεύσει κίνηση σε παραπάνω από 5 μέτρα, με 10 μέτρα να αποτελούν έναν πιο ιδανικό αριθμό, για να είστε σίγουροι πως δεν θα χάσετε καμία λήψη.

 

Ταχύτητα ενεργοποίησης

 

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς τα περισσότερα ζώα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Επομένως ο μόνος τρόπος να διασφαλίσετε πως θα προλάβετε να τα απαθανατίσετε είναι με μία κάμερα που αντιδρά γρήγορα σε εξωτερικά ερεθίσματα. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα για εντοπισμό θηραμάτων τότε μία υπέρυθρη κάμερα είναι η ιδανική επιλογή όσον αφορά αυτό το χαρακτηριστικό, καθώς πολλά μοντέλα όπως αυτά που προσφέρει η Suntek καταγράφουν αστραπιαίο χρόνο απόκρισης της τάξης των 0,3 δευτερολέπτων, μία ταχύτητα ικανή να καταγράψει σχεδόν κάθε είδος ζώου στον πλανήτη. Ένα μικρό ρόλο στον τομέα αυτόν διαδραματίζει επίσης και η κάρτα μνήμης που θα χρησιμοποιήσετε, επομένως θα ήταν καλό να εξασφαλίσετε μία σχετικά γρήγορη microSD κάρτα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

Πολλά μοντέλα όπως αυτά που προσφέρει η Suntek καταγράφουν αστραπιαίο χρόνο απόκρισης της τάξης των 0,3 δευτερολέπτων, μία ταχύτητα ικανή να καταγράψει σχεδόν κάθε είδος ζώου στον πλανήτη.

Ποιότητα εικόνας

 

Αν και όπως τονίσαμε στην αρχή τα συγκεκριμένα προϊόντα δεν είναι απλές φωτογραφικές μηχανές, δεν παύουν να παραμένουν κάμερες και επομένως η ποιότητα των παραγόμενων εικόνων έχει σημασία. Σε γενικές γραμμές θα σας προτείναμε να επιλέξετε μία συσκευή με αισθητήρα 12MP και άνω, λόγω των απαιτητικών συνθηκών που επικρατούν σε σκοτεινά και δασώδη περιβάλλοντα. Διατηρώντας μεγάλη ανάλυση είναι πιθανότερο να καταλήξετε με μία ικανοποιητική εικόνα, ακόμα και αν ο στόχος σας βρίσκεται σε κίνηση.

 

 

Ενσωματωμένη μπαταρία VS επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

 

Το συγκεκριμένο ερώτημα απευθύνεται κυρίως στις δικές σας ανάγκες, καθώς και τα δύο είδη κάμερας λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο. Εάν επιλέξετε μία κάμερα που δεν έχει εσωτερική τροφοδοσία, έχετε την δυνατότητα να προμηθευτείτε πολλά ζεύγη μπαταριών και να τις αλλάξετε όποτε εσείς επιθυμείτε. Εάν από την άλλη αγοράσετε μία κάμερα με δική της μπαταρία, όπως για παράδειγμα η Suntek hc801G-li, ( μπορείτε να την δείτε εδώ https://safesales.gr/proionta/kameres/kameres-melisia-kinigi/suntek-801g-li-kamera-katagrafis-kai-apostolis-mms-3g ) τότε θα απαλλαγείτε από την ανάγκη να αναζητάτε ξεχωριστή παροχή ενέργειας και πιθανώς (ανάλογα με το μοντέλο με το οποίο θα το συγκρίνετε) θα απολαύσετε και μία ακόμα πιο εκτενή διάρκεια αναμονής, καθώς η κάμερα που αναφέραμε ως παράδειγμα έχει χωρητικότητα μπαταρίας 5000mAh, κάτι που συνεπάγεται αναμονή διάρκειας περίπου δύο χρόνων!

 

Προσπαθήστε να προμηθευτείτε μία κάμερα η οποία είναι ανθεκτική σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως βροχή και υψηλές / χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Εξτρά

 

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία τα οποία θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε μία κυνηγετική κάμερα, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα επιπλέον χαρακτηριστικά τα οποία δεν ενσωματώνονται από όλες τις εταιρίες, μπορούν ωστόσο να κάνουν τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη, ανάλογα με την χρήση που σκοπεύετε να κάνετε. Αρχικά η συνδεσιμότητα μέσω GSM αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό για πολλούς χρήστες οι οποίοι θέλουν να ενημερώνονται άμεσα μόλις η συσκευή τους καταγράψει κάποια εικόνα. Εάν επιλέξετε μία κάμερα με αυτή τη δυνατότητα θα μπορείτε να λαμβάνετε φωτογραφίες μέσω MMS στο κινητό σας ή και e-mail στον υπολογιστή σας, ώστε να ξέρετε τι συμβαίνει ανά πάσα στιγμή στην περιοχή που τοποθετήσατε την συσκευή. Επιπλέον, σημαντικό χαρακτηριστικό για μία μεγάλη μερίδα χρηστών είναι η παρουσία οθόνης πάνω στην κάμερα. Εάν δεν σας εξυπηρετεί η αποστολή δειγμάτων στο κινητό σας, μπορεί να θέλετε να δείτε άμεσα το τι έχει καταγραφεί στην κάμερα χωρίς να χρειάζεται να την συνδέσετε με τον υπολογιστή, ή να αφαιρέσετε την κάρτα μνήμης της. Σε αυτή την περίπτωση μία έγχρωμη οθόνη θα σας καλύψει απόλυτα. Τέλος, ακόμα και εάν η κάμερά σας λειτουργεί άψογα υπό φυσιολογικές συνθήκες, δεν θα πρέπει να ξεχνάτε πως ο κυνηγετικός εξοπλισμός παραμένει συχνά σε υπαίθριο χώρο για ώρες, ή και μέρες, επομένως θα πρέπει να σιγουρευτείτε πως θα είναι ασφαλής. Για τον σκοπό αυτό προσπαθήστε να προμηθευτείτε μία κάμερα η οποία είναι ανθεκτική σε ακραίες καιρικές συνθήκες όπως βροχή και υψηλές / χαμηλές θερμοκρασίες. Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, είστε πλέον έτοιμοι να κάνετε την επιλογή μίας συσκευής η οποία θα σας εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για πολλά χρόνια.

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για ΟΛΕΣ τις αγορές σας!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!