Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Viofo MT1: Διπλή Κάμερα Μοτοσυκλέτας για την ασφάλειά σας...και όχι μόνο

Ανέβηκε από efthimis 14/02/2020 0 Σχόλια

Viofo MT1: Διπλή Κάμερα Μοτοσυκλέτας για την ασφάλειά σας...και όχι μόνο

 

Οι περισσότεροι από εμάς έχει τύχει να δούμε τουλάχιστον ένα από εκείνα τα εντυπωσιακά βίντεο μίας μηχανής να διασχίζει ένα όμορφο τοπίο από την οπτική γωνία του οδηγού. Εξίσου συνηθισμένα είναι επίσης και τα βίντεο που παρουσιάζουν κάποιο ατύχημα, τα οποία μάλιστα είναι ιδιαίτερα σοκαρίστηκα όταν ως θεατής γίνεσαι μάρτυρας των γεγονότων μέσα από τα μάτια του οδηγού. Ο κύριος υπαίτιος για την καταγραφή των γεγονότων αυτών είναι μία κάμερα μοτοσυκλέτας. Η Viofo, μία εταιρία που εξειδικεύεται στις κάμερες για χρήση στον δρόμο, κυκλοφόρησε μία ακόμα εξαιρετική πρόταση, αυτή τη φορά όχι για το αυτοκίνητό, αλλά για την μηχανή σας, ονόματι MT1. Πρόκειται για μία συσκευή την οποία κάθε σοβαρός μηχανόβιος θα πρέπει να εξετάσει και παρακάτω θα δούμε τους πολυάριθμους λόγους για τους οποίος μία τέτοια αγορά θεωρείται σημαντική, καθώς και το τι κάνει την MT1 να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

 

Κάμερα μοτοσυκλέτας Viofo MT1

 

Ας ξεκινήσουμε με το σημαντικότερο όλων: την ασφάλεια. Δεν αποτελεί μυστικό πως η χρήση μίας μοτοσυκλέτας, πέρα από όλα τα θετικά που προσφέρει, εγκυμονεί και αρκετούς κινδύνους, καθώς ο αναβάτης είναι πολύ πιο εκτεθειμένος συγκριτικά με έναν οδηγό αυτοκινήτου. Η επικινδυνότητα αυτή είναι που καθιστά την αγορά μίας κάμερας μηχανής ακόμα πιο επιτακτική από αυτή μίας Dash cam για το αυτοκίνητο, καθώς σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα θα είστε σε θέση να ανατρέξετε στο καταγεγραμμένο βίντεο και να διαπιστώσετε τι ακριβώς συνέβη, ενώ ταυτόχρονα θα μπορείτε να παραθέσετε και απτά στοιχεία σε περίπτωση που η υπόθεση φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες η τροχαία δεν μπορεί να εναποθέσει με σιγουριά ευθύνες εάν δεν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, λόγω της σήμανση του δρόμου και της τοποθεσίας ενός ατυχήματος. Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι απίθανο ένας μηχανόβιος να οδηγηθεί σε μία κατάσταση στην οποία ο λόγος του θα βρεθεί αντιμέτωπος με αυτόν με τον οποίο συγκρούστηκε. Μία κάμερα μηχανής θα λύσει επ' αόριστον κάθε πρόβλημα τέτοιου είδους με χειροπιαστά στοιχεία.

Μέχρι στιγμής αναφερθήκαμε στο προϊόν με την λέξη «κάμερα», ωστόσο η πρόταση στην οποία θα εστιάσουμε είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία μεμονωμένη συσκευή αποτύπωσης βίντεο. Συγκεκριμένα η MT1 της Viofo απαρτίζεται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα καταγραφής το οποίο εγκαθίσταται σε διάφορα σημεία της μοτοσυκλέτας και συμπεριλαμβάνει δύο ξεχωριστές κάμερες (μία για καταγραφή μπροστά από την μηχανή και μία για πίσω), δέκτη GPS και ενσωματωμένα μικρόφωνα, έτσι ώστε να έχετε μία πλήρη εικόνα του περιστατικού από όλες τις απόψεις.

 

Motovlogging Κάμερα

 

Η ανάλυση των δύο καμερών είναι 1080p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ώστε να προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα βίντεο, από μία γωνία λήψης 170°, αρκετά μεγάλη για να καλύψει τα πάντα, τόσο το μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος της μηχανής σας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο σύστημα καμερών που προσφέρει η Viofo διαφέρει από μία τυπική κάμερα που τοποθετείται σε αυτοκίνητα και κράνη μηχανής. Πρόκειται για μια λύση που, εκτός από την διπλή φύση της κάμερας, ενσωματώνει επίσης και μικρόφωνα υψηλής ευκρίνειας, μία λειτουργία που είναι απούσα από σχεδόν όλες τις Dash κάμερες της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα έχει εγκριθεί και με πιστοποιητικό τύπου IP66, γεγονός που την καθιστά ανθεκτική σε νερό και σκόνη, ώστε να μπορείτε να κινηθείτε άνετα με την μηχανή σας ενώ βρέχει, ή ακόμα και να διασχίσετε περιοχές με λάσπη και άμμο.

 

Διπλή Action Camera για Μοτοσυκλέτα

 

Ακόμα μία διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό είναι το γεγονός πως η MT1 περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο στην συσκευασία. Μπορείτε να το τοποθετήσετε κοντά στο τιμόνι της μηχανής με το ειδικό αυτοκόλλητο που σας παρέχεται και να ενεργοποιήσετε την καταγραφή έκτακτης ανάγκης με ένα μόνο πάτημα, ότι και αν συμβεί. Τέλος, σημαντικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης κάμερας είναι και η νυχτερινή λήψη που διαθέτει. Πολλά ταξίδια λαμβάνουν χώρα τη νύχτα και γι αυτό ο κατασκευαστής έχει εξοπλίσει το προϊόν με αισθητήρα Stravis της Sony, μία σειρά φακών η οποία φημίζεται για τις επιδόσεις τις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Φυσικά, το γεγονός πως η MT1 αποτελεί μία ιδιαίτερη στοχευόμενη λύση για μηχανές δεν σημαίνει πως δεν περιλαμβάνει και ορισμένα από όσα θεωρούνται δεδομένα για όλες τις κάμερες δρόμου. Συγκεκριμένα το πριϊόν, πέρα από GPS, περιλαμβάνει επίσης και δέκτη WiFi για σύνδεση με το Spartphone σας, καθώς και Bloetooth για επικοινωνία με το χειριστήριο που αναφέραμε παραπάνω. Επιπλέον η κάρτα MicroSD που δέχεται μπορεί να φτάνει έως και την τεράστια χωρητικότητα των 256GB.

 

 

Όλα τα παραπάνω μπορούν σίγουρα να σας προσφέρουν ένα αίσθημα ασφάλειας σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός λόγος για να προμηθευτείτε την συγκεκριμένη κάμερα. Εάν πραγματοποιείτε συχνά ταξίδια με την μηχανή σας, τότε η MT1 θα σας δώσει την μοναδική ευκαιρία να απαθανατίσετε καταπληκτικά πλάνα από τα ταξίδια αυτά. Μάλιστα, σε αντίθεση με μια παραδοσιακή κάμερα, έχετε και την δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ δυο διαφορετικών οπτικών γωνιών: τόσο μπροστά, όσο και πίσω από την μηχανή σας. Όλο αυτό το έξτρα υλικό που θα αποκομίσετε από την πίσω κάμερα μπορεί να αξιοποιηθεί με πολύ όμορφο τρόπο, ειδικά εάν πραγματοποιείτε το ταξίδι σας μαζί με άλλους αναβάτες που σας ακολουθούν, καθώς θα μπορείτε να τους συμπεριλάβετε και αυτούς στο βίντεό σας εάν το επιθυμείτε.

 

 

Οι αναμνήσεις ενός ταξιδιού, αλλά και η πιθανή ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος είναι μόνο δύο από τους αρκετούς λόγους που πιθανώς να ωθήσουν κάποιον στην αγορά μίας κάμερας για την μοτοσυκλέτα του. Εάν ωστόσο είστε ένα από τα άτομα που αποφάσισαν να προχωρήσουνσε μία τέτοια αγορά, θα ήταν καλό να το κάνατε σωστά, στοχεύοντας στο να προμηθευτείτε ένα προϊόν ειδικά κατασκευασμένο για τις ανάγκες σας, από άτομα τα οποία γνωρίζουν τις πραγματικές προτεραιότητες ενός αναβάτη μηχανής. Η Viofo έχει αποδείξει με το πέρας του χρόνου πως είναι μία εκ των πρωτοπόρων της βιομηχανίας σε αυτό το κομμάτι και επομένως οι λόγοι αυτοί καθιστούν την αγορά της MT1 μία επένδυση η οποία θα συνεχίσει να αποδίδει σε βάθος χρόνου, ιδιαίτερα εάν πραγματοποιείτε συχνά ταξίδια με την μηχανή σας.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 25€!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!