Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

4K Κάμερα Αυτοκινήτου από τη Viofo!

Ανέβηκε από efthimis 11/02/2020 0 Σχόλια

VIOFO A129 Pro 4K Dash Cam

 

Η  A129 Pro Duo είναι η τελευταία ναυαρχίδα της Viofo στον τομέα των καμερών αυτοκινήτου, γνωστές και ως Dash Cams. Πρόκειται για ένα σύστημα δύο καμερών, το οποίο συμπεριλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που προστέθηκαν από την εταιρία στα προηγούμενα μοντέλα, το A129 και το A119, προσθέτοντας ωστόσο και την δυνατότητα καταγραφής σε πραγματική ανάλυση 4K UHD από την μπροστινή κάμερα. Η Α129 Pro την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η κάμερα δύο καναλιών με την μεγαλύτερη ανάλυση από όλες τις άλλες προτάσεις της εταιρίας.


Design

 

Design Κάμερας Αυτοκινήτου
Εξωτερικά, η Α129 Pro μοιάζει πάρα πολύ με την A129. Ωστόσο η μπροστινή κάμερα του καινούριου μοντέλου είναι εμφανώς πιο βαριά, καθώς αυτή τη φορά ενσωματώνει ένα σύστημα ψύξης. Συνολικά, η Α129 Pro είναι λίγα χιλιοστά μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της και, όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, ενσωματώνει μία HD LCD οθόνη 2 ιντσών. Δεν ξεπερνάει ωστόσο κατά πολύ τις τυπικές διαστάσεις που έχουν οι περισσότερες κάμερες τις αγοράς.

 

Ανάλυση μπροστινής κάμερας

 

Μπροστά κάμερα Viofo A129 Pro 4K
Χωρίς καμία χρονοτριβή, μπορούμε να πούμε πως η μπροστινή κάμερα της συσκευής είναι εξαιρετική. Ο φακός ενσωματώνει τον αισθητήρα Exmor R Starvis της Sony, με ανάλυση 8.29MP, ο οποίος καταφέρνει να προσφέρει κρυστάλλινη 4K UHD εικόνα καταγράφοντας στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο.  Για όσους δεν γνωρίζουν την κλιμάκωση της ανάλυσης, αναφορικά να σημειώσουμε πως η ανάλυση 4K είναι περίπου τέσσερις φορές πιο καθαρή από μία εικόνα FHD 1080p, μία διαφορά η οποία είναι πολύ αισθητή συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.
Στις επιπρόσθετες λειτουργίες αισθητή κάνει την παρουσία του και το μεγάλο δυναμικό φάσμα καταγραφής (Wide Dynamic Range) και η λειτουργία Super Night Vision. Ο συνδυασμός των δύο αυτών τεχνολογιών εγγυάται πως δεν θα χάσετε καμία λεπτομέρεια, ούτε κατά την διάρκεια της νύχτας λόγω έλλειψης φωτός, αλλά ούτε και σε συνθήκες με πολύ υψηλή αντίθεση λόγω υπερβολικής φωτεινότητας.
Μία μικρή διαφορά με το προηγούμενο μοντέλο είναι πως η A129 Pro έχει φακό 130° ο οποίος έχει ελαφρώς μικρότερη γωνία λήψης συγκριτικά με την A129. Ωστόσο η διαφορά είναι απειροελάχιστη (5° ανά μεριά του φακού) σε σημείο που είναι αδύνατο να την αντιληφθεί κανείς με γυμνό μάτι, ειδικά εάν αναλογιστούμε πως η εικόνα έχει πλέον πολύ μεγαλύτερη ανάλυση. Ταυτοχρόνως, με την νέα κάμερα θα έχετε την δυνατότητα επιλογής συγκεκριμένου bitrate για την καταγραφή, μεταξύ επιλογών Low, Medium, High και Maximum, κάτι που δεν ήταν δυνατό στις προηγούμενες εκδόσεις του προϊόντος. Η επιλογή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει στο να εξασφαλίσετε ένα μικρότερο μέγεθος αρχείου αλλάζοντας τον βαθμό εισροής δεδομένων, σε περίπτωση που έχετε έλλειψη αποθηκευτικού χώρου.


Ανάλυση πίσω κάμερας

 

Viofo A129 Pro 4K Πίσω κάμερα
Η A129 Pro χρησιμοποιεί ακριβώς την ίδια κάμερα με τον προκάτοχό της στο πίσω μέρος. Πρόκειται για έναν πολύ ικανό αισθητήρα - τον Exmor R Starvis IMX291- ο οποίος είναι και πάλι της Sony, της εταιρίας που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους ζητήματα. Είναι ικανός να καταγράψει σε ανάλυση 1080p με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και αποτελεί το δεύτερο μισό του Dual Channel συστήματος καταγραφής της Viofo A129 Pro. Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι δοκιμασμένος καθώς έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας και έχει κριθεί ως ένας εκ των πιο αξιόπιστων, γι αυτό και επιλέχθηκε για την συγκεκριμένη κάμερα.

 

Παρακολούθηση σταθμευμένου οχήματος

 

Προστασία από δολιοφθορά με κάμερα αυτοκινήτου
Όταν σκεφτόμαστε μία κάμερα αυτοκινήτου, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η καταγραφή κατά την οδήγηση. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρίες έχουν αρχίσει να ενσωματώνουν και λειτουργίες για την προστασία του οχήματός σας όταν αυτό δεν βρίσκεται σε κίνηση και η Viofo δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς έχει συμπεριλάβει λειτουργία παρακολούθησης σταθμευμένου οχήματος στην Α129 Pro. Η αλήθεια είναι πως, συγκριτικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της τα οποία ανταγωνίζονται πολύ ακριβότερες κάμερες, η λειτουργία παρκαρίσματος της A129 Pro δεν είναι το δυνατότερό της σημείο. Παρόλα αυτά όμως, ενσωματώνει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά που πιθανώς να αναζητήσει ένας χρήστης. Συγκεκριμένα διατίθενται τρεις λειτουργίες: Auto Event Detection, Time Lapse και Low Bitrate Recording. Η πρώτη λειτουργία κρατάει την κάμερα ενεργή, ωστόσο καταγράφει μόνο εάν ανιχνευθεί κίνηση, προσφέροντας ένα βίντεο που ξεκινάει 15 δευτερόλεπτα πριν την ανίχνευση και κρατάει έως και 30 δεύτερα μετά το τέλος της κίνησης. Η λειτουργία Time Lapse κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της, καταγράφοντας συνεχόμενα με αυξημένη ταχύτητα, σε περίπτωση που θέλετε να έχετε μία πιο πλήρη εικόνα. Τέλος η επιλογή Low Bitrate Recording αξιοποιεί μία από τις λειτουργίες που αναφέραμε παραπάνω, καταγράφοντας ένα συνεχόμενο βίντεο, το οποίο ωστόσο δεν θα γεμίσει ολόκληρη την διαθέσιμη μνήμη σας, χάρη στην χαμηλότερη εισροή δεδομένων. Σε γενικές γραμμές η λειτουργία παρκαρίσματος λειτουργεί όπως θα έπρεπε, απλώς δεν ξεχωρίζει συγκριτικά με τον ανταγωνισμό, όπως μερικές άλλες κάμερες που αξιοποιούν ραντάρ για την ανίχνευση κίνησης. Ωστόσο, οι κάμερες αυτές δεν μπορούν να συγκριθούν με την ποιότητα της Viofo σε πολλά άλλα σημεία, ειδικά όταν μιλάμε για την συγκεκριμένη κατηγορία τιμής.


Αξιοπιστία

 

Αξιοπιστία Κάμερας Αυτοκινήτου
Η υπερθέρμανση είναι συχνό φαινόμενο για τις Dash Cams, ειδικά για όσες κάνουν χρήση της λειτουργίας παρκαρίσματος, καθώς παραμένουν ανοιχτές για ώρες κάτω από τον ήλιο. Ευτυχώς για την Α129 Pro, όπως αναφέραμε και παραπάνω, οι κατασκευαστές έχουν προνοήσει με την ενσωμάτωση ενός συστήματος ψύξης το οποίο διασφαλίζει πως η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει σωστά σε θερμοκρασίες από 10 έως 65 βαθμούς κελσίου, χωρίς να διακόψει την λειτουργία της.
Ακόμα ένα θετικό στην προσπάθεια καταπολέμησης της υπερθέρμανσης είναι το γεγονός πως η συγκεκριμένη κάμερα  χρησιμοποιεί πυκνωτή αντί για μπαταρία. Το γεγονός αυτό εξαλείφει τον κίνδυνο διόγκωσης του σκελετού της κάμερας, όπως συμβαίνει σε όσες συσκευές έχουν μπαταρία, η οποία διαστέλλεται εάν παραμείνει στον ήλιο. Επιπλέον, η χρήση πυκνωτή μπορεί να κρατήσει την Viofo ενεργή για μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα, επιτρέποντας στην κάμερα να αποθηκεύσει ότι έχει καταγράψει στην μνήμη, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο κοπεί η παροχή ρεύματος σε αυτή.  


GPS και άλλα έξτρα

 

Κάμερα Αυτοκινήτου με GPS
Το συγκεκριμένο μοντέλο έρχεται με ενσωματωμένο το εξάρτημα του GPS. Η κάμερα αξιοποιεί το εξάρτημα αυτό ώστε να καταγράφει την ταχύτητα του οχήματος, καθώς και την διαδρομή που ακολουθεί αυτό παράλληλα με το βίντεο. Το GPS συγχρονίζει επίσης και το ρολόι της κάμερας με το βίντεο, ώστε να μπορείτε εκ των υστέρων να βάλετε time-stamps σε αυτό. 
Επιπλέον, η Α129 Pro είναι μία από τις ελάχιστες κάμερες που ενσωματώνει Dual-band WiFi.  Η δυνατότητα αποστολής δεδομένων μέσω συχνότητας 5Ghz είναι ιδανική για περιπτώσεις στις οποίες θέλετε να αποστείλετε ένα μεγάλο αρχείο γρήγορα από και προς το κινητό σας. Παράλληλα ωστόσο, η λειτουργία dual-band διασφαλίζει πως δεν θα έχετε προβλήματα συμβατότητας, ακόμα και εάν προσπαθήσετε να συνδεθείτε με κάποια συσκευή που λειτουργεί μόνο σε δίκτυο 2.4Ghz.
Τέλος, η κάμερα της Viofo είναι συμβατή με κάρτα μνήμης έως και 256GB, μια χωρητικότητα η οποία διασφαλίζει πως δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα στο μέλλον, ακόμα και εάν αποφασίσετε να καταγράφετε σε ανάλυση 4Κ.

 

Σε ποιόν χρήστη απευθύνεται η Viofo A129 Pro;

 

Σε ποιους απευθύνεται η Viofo A129 Pro 4K?
- Σε αυτόν που απαιτεί την καλύτερη δυνατή ποιότητα βίντεο. Θα δυσκολευτείτε πολύ να βρείτε κάτι καλύτερο στην αγορά στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς μιλάμε για αναλύσεις 4Κ και 1080p για τους δύο φακούς της κάμερας. Ταυτοχρόνως, δίνεται και η επιλογή νυχτερινής λήψης και μεγάλου δυναμικού εύρους.
- Σε αυτόν που προτιμάει μία ενσωματωμένη οθόνη. Εάν δεν σας βολεύει να χρησιμοποιείτε το κινητό σας για να ελέγχετε την κάμερά σας τότε η Viofo σας έχει καλυμμένους. Η LCD οθόνη της θα σας επιτρέψει να κάνετε εύκολα όποιες ρυθμίσεις επιθυμείτε, ενώ παράλληλα θα σας δώσει και την δυνατότητα να δείτε όλα τα βίντεο που τραβήξατε απευθείας πάνω στην κάμερα.
- Σε όσους χρειάζονται υποστήριξη dual-band WiFi. Την δεδομένη χρονική στιγμή, η μόνη άλλη κάμερα στην αγορά που προσφέρει dual-band WiFi είναι η  BlackVue DR900S. Εάν λοιπόν χρειάζεστε την συγκεκριμένη λειτουργία, μαζί με την δυνατότητα καταγραφής 4Κ και μάλιστα σε μία πιο οικονομική τιμή, τότε η Viofo A129 Pro είναι μονόδρομος για εσάς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!