Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Κάμερα Αυτοκινήτου Yi Nightscape: Ο τέλειος συνοδηγός για το αυτοκίνητό σου!

Ανέβηκε από efthimis 17/09/2019 0 Σχόλια Συμβουλές Τεχνολογίας,

Κάμερα Αυτοκινήτου Yi Nightscape: Ο τέλειος συνοδηγός για το αυτοκίνητό σου!

 

Το brand name της θυγατρική εταιρίας της Xiaomi, της Yi Technology, συνεπάγεται πλέον σημαντικό βάρος, καθώς η εταιρία έχει καταφέρει να εγκαθιδρυθεί για τα καλά μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών στον χώρο των ψηφιακών καμερών. Μπορεί αρχικά να έγινε γνωστή για τις Action κάμερές της, ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα σημαντικότερα άλματα τα έχει κάνει στους τομείς των IP καμερών ασφαλείας και κυρίως των dashcams. Μία τέτοια κάμερα θα αναλύσουμε λοιπόν στο παρόν άρθρο, την Yi Nightscape. Σχεδιασμένη για να κοσμεί επί μονίμου βάσεως το ταμπλό του αυτοκινήτου σας, η dashcam της Yi ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό, χάρη σε έναν συνδυασμό ειδικών χαρακτηριστικών, ποιότητας κατασκευής και τιμής.

Yi Nightscape τροφοδοσία με πυκνωτή

Μία κάμερα δεν είναι τίποτα χωρίς έναν αξιόλογο φακό και αισθητήρα και γι' αυτό θα ξεκινήσουμε από εκεί. Η Yi Nightscape είναι εξοπλισμένη με τον σένσορα STARVIS της SONY, ο οποίος φημίζεται για της επιδόσεις του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Το όνομα μάλιστα αποτελεί συντομογραφία (STARVIS = Star Vision) που υποδηλώνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της αμερικανικής εταιρίας, η οποία τον έχει κατασκευαστεί ακριβώς για αυτό τον σκοπό: την νυχτερινή λήψη. Ο φακός αποτελείτε από έξι διαφορετικά κρύσταλλα και έχει εύρος λήψης 140º, γνωστός και ως υπέρ-ευρυγώνιος καθώς μπορεί να καλύψει τα πάντα στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου, έχοντας τεράστιο οπτικό πεδίο.

Τα παραπάνω χαρακτηριστικά ήδη κάνουν την Yi Nightscape να μοιάζει ελκυστική, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι κάμερες αυτοκινήτου δεν είναι απλές φωτογραφικές μηχανές για οικιακή χρήση. Έχουν σχεδιαστεί για έναν προκαθορισμένο σκοπό και οφείλουν να λειτουργούν κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες για να καταγράψουν τα αποδεικτικά στοιχεία που πιθανώς να χρειαστούμε σε κάποιο ατύχημα ή άλλο παρεμφερές περιστατικό. Στον δρόμο λοιπόν, όπου οι ταχύτητες είναι μεγάλες και τα περιθώρια αντίδρασης μικρά, μία κάμερα που μπορεί να καταγράφει σε μεγάλη ανάλυση και με πολλά καρέ ανά δευτερόλεπτο είναι μονόδρομος. Και τα δύο αυτά σημεία έχουν καλυφθεί και με το παραπάνω από την Yi Nightscape η οποία έχει δυνατότητα καταγραφής σε ανάλυση FHD (1920x1080p) και σε 60FPS. Έτσι, εάν κάποιο άτομο ή υπηρεσία χρειαστεί να αναλύσει εκ των υστέρων το βίντεο που έχει καταγραφεί, μπορεί να το κάνει με μεγάλη ακρίβεια, καθώς σε κάθε δευτερόλεπτο υπάρχουν 60 διαφορετικά καρέ αναφοράς σε μεγάλη ανάλυση που υποβοηθούν αυτή την διαδικασία (το λεγόμενο frame by frame analysis).

Υπερευρυγώνιος φακός Sony STARVIS

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο για την συγκεκριμένη κάμερα είναι η ύπαρξη πυκνωτή αντί για μπαταρία στο εσωτερικό της. Για όσους είναι εξοικειωμένοι με κάμερες τέτοιου είδους αυτό σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη, ωστόσο για όσους δεν είναι μυημένοι στο χώρο πρέπει να αναφερθεί πως η αντικατάσταση της μπαταρίας ωφελεί την κάμερα τόσο στην μακροζωία της, όσο και στην αντοχή της σε πιο ακραίες θερμοκρασίες (-10 º έως 85 ºC) κάτι που θα ήταν αδύνατο εάν έκανε χρήση μίας απλής μπαταρίας λιθίου.

Φυσικά από την Yi Nightscape δεν λείπουν και τα κλασικά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδόν όλες οι αξιοπρεπείς dash κάμερες αυτής της κατηγορίας, όπως μία έγχρωμη οθόνη 2.4" και η δυνατότητα σύνδεσης με το smartphone σας μέσω ειδικής εφαρμογής. Ωστόσο, το συγκεκριμένο άρθρο στοχεύει στο να αναδείξει τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία της συγκεκριμένης κάμερας και γι αυτό το καλύτερο εξ' αυτών κρατήθηκε για το τέλος. Η θυγατρική εταιρία της Xiaomi έχει αναπτύξει έναν ειδικό αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης, βασισμένο στην τεχνολογία ADAS (Advanced Driver Assistance) ο οποίος λειτουργεί ως ο τέλειος «συνοδηγός». Η Yi Nightscape αναλύει το καταγραφόμενο βίντεο σε πραγματικό χρόνο και εάν εντοπίσει οδική συμπεριφορά που μπορεί να φέρει σε κίνδυνο το όχημα, ειδοποιεί τον οδηγό μέσω του ενσωματωμένου ηχείου της. Ο αλγόριθμος είναι ικανός να αναγνωρίσει σημάδια κούρασης στην οδήγηση, να ειδοποιήσει για την μη τήρηση ασφαλούς απόστασης από το μπροστινό όχημα, ακόμα και να αναγνωρίσει εάν το αυτοκίνητό σας παρεκκλίνει από την λωρίδα του! Όλα τα παραπάνω καθιστούν την Yi Nightscape τον τέλειο σύντροφο για μεγάλα ταξίδια, ιδιαίτερα εάν ο ενδιαφερόμενος σκοπεύει να περάσει πολλές ώρες στο αυτοκίνητο χωρίς άλλη ανθρώπινη παρουσία. Οι φωνητικές προειδοποιήσεις της κάμερας μπορούν να κρατήσουν τον οδηγό σε εγρήγορση και να σπάσουν την μονοτονία που κάνει την εμφάνισή της μετά από πολύωρη οδήγηση και στατιστικά ευθύνεται για μεγάλο αριθμό ατυχημάτων.

Έξυπνο σύστημα ειδοποίησης οδηγού

Όλα τα παραπάνω συμπληρώνουν την πολύπλευρη εικόνα της Yi Nightscape. Είναι εμφανές πως μια dash κάμερα μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στον καθορισμό ευθυνών σε ένα ατύχημα και γι' αυτό κάθε οδηγός που σέβεται τον εαυτό του και την περιουσία του θα πρέπει αργά η γρήγορα να γίνει κάτοχος ενός τέτοιου προϊόντος. Ωστόσο, η κάμερα της Yi προσθέτει και μία ακόμα διάσταση στο όλο ζήτημα, καθώς είναι η πρώτη κάμερα αυτοκινήτου που δρα προληπτικά, προσπαθώντας να αποτρέψει το ατύχημα πριν αυτό συμβεί, μέσω του ειδικού αλγορίθμου και των φωνητικών προειδοποιήσεών της. Εάν λοιπόν η ασφάλεια στον δρόμο αποτελεί προτεραιότητα για εσάς, δύσκολα θα βρείτε άλλο προϊόν που να καλύπτει ικανοποιητικά τόσους τομείς όσους η κάμερα της Yi, σε τόσο προσιτή τιμή.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό λόγω καλοκαιρινών διακοπών, θα είμαστε ξανά μαζί σας την Τετάρτη 19 Αυγούστου στο 2312.209030 και στο κατάστημά μας Π. Π. Γερμανού 41.

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!