Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Μια κάμερα αυτοκινήτου ιδανική για όλους: Akaso Trace 1 Pro

Ανέβηκε από efthimis 28/07/2020 0 Σχόλια

Μια κάμερα αυτοκινήτου ιδανική για όλους: Akaso Trace 1 Pro

 

Κάμερα Αυτοκινήτου Akaso Trace 1 Pro

 

Η κάμερα αυτοκινήτου Akaso Trace 1 Pro αποτελεί την ακριβότερη έκδοση μίας ήδη εξαιρετικής dash κάμερας, της Akaso Trace 1. Ωστόσο, η εταιρία έσπευσε να προσθέσει ορισμένες σημαντικές  έξτρα λειτουργίες στο συγκεκριμένο μοντέλο, όπως GPS και καλύτερη συνδεσιμότητα με smartphone μέσω Wi-Fi ώστε να δημιουργήσει ακόμα ένα πιο ελκυστικό προϊόν, κρατώντας παράλληλα την τιμή σε πολύ προσιτά επίπεδα. 

 

Σχεδίαση και λειτουργίες της κάμερας αυτοκινήτου

 

 

Σχεδιασμός Κάμερας Αυτοκινήτου Akaso Trace 1


Η Akaso έχει υιοθετήσει το κλασικό παραλληλόγραμμο σχήμα των περισσότερων dash cam σε μαύρο χρώμα, χωρίς να πάρει ιδιαίτερα ρίσκα στο σχεδιαστικό κομμάτι, ωστόσο η επιλογή αυτή μάλλον της έχει βγει σε καλό, καθώς ο πολύ στιβαρός σκελετός της κάμερας φιλοξενεί με άνεση τον φακό των 170 μοιρών καθώς και τους δύο αισθητήρες καταγραφής. Η συσκευή έχει δύο κάμερες (μια για καταγραφή στο εσωτερικό του οχήματος και μία για το εξωτερικό) οι οποίες μπορούν να βιντεοσκοπούν ταυτόχρονα σε ανάλυση 1080p, ωστόσο εάν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε μόνο την εξωτερική κάμερα, η ανάλυση μπορεί να φτάσει έως και 1440p. Η εσωτερική κάμερα διαθέτει και αισθητήρα IR για καταγραφή της καμπίνας του οχήματος ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα τέσσερα πλήκτρα στη βάση της κάμερας χρησιμεύουν στην πλοήγηση στο μενού της και μπορούν να αξιοποιηθούν για την γρήγορη ενεργοποίηση/απενεργοποίηση ορισμένων λειτουργιών. Το GPS όπως αναφέρθηκε νωρίτερα αποτελεί καινούρια προσθήκη της εταιρίας και λειτουργεί εξαιρετικά, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως τοποθετείται στην κάμερα με τη χρήση ενός συμπεριλαμβανόμενου αυτοκόλλητου διπλής όψης. Η κάμερα τοποθετείται στο παρμπρίζ του οχήματος με το επίσης συμπεριλαμβανόμενο suction mount, επομένως θα πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων πως θα τοποθετήσετε το GPS, ώστε να μην εμποδίζει στην απόσπαση της κάμερα από τον βραχίονα σταθεροποίησής της.  Η έγχρωμη οθόνη 2 ιντσών έχει πολύ ικανοποιητικά χρώματα και μπορεί να προβάλει βίντεο και από τις δύο κάμερες ταυτόχρονα εάν το επιθυμείτε. 


Η κάμερα έχει ορισμένες πολύ χρήσιμες δυνατότητες όπως η λειτουργία παρκαρίσματος, η καταγραφή υψηλής αντίθεσης (HDR), το GPS που αναφέρθηκε προηγουμένως, καθώς και μία μπαταρία 300mAh η οποία μπορεί να κρατήσει την κάμερα ενεργή ακόμα και σε μία ενδεχόμενη σύγκρουση με άλλο όχημα (ένα σενάριο στο οποίο κάμερες με πυκνωτή συνήθως απενεργοποιούνται). Επιπλέον  η συσκευή έχει τη δυνατότητα να σας ενημερώσει εάν εντοπίσει σημάδια κούρασης στην οδήγησή σας. Η προσοχή στις λεπτομέρειες που έχει δείξει η Akaso στο συγκεκριμένο προϊόν είναι εμφανής σε ορισμένα σημεία, όπως για παράδειγμα η προβολή της ώρας στην οθόνη της κάμερας όταν δεν υπάρχει live βίντεο. Η λειτουργία αυτή μπορεί να απενεργοποιηθεί, ωστόσο το συγκεκριμένο ρολόι είναι συνήθως σε πολύ πιο ευανάγνωστο σημείο από αυτό που υπάρχει στα ραδιόφωνα των περισσότερων αυτοκινήτων.
Τέλος, όσον αφορά την εφαρμογή για κινητά με την οποία συνδέεται η κάμερα, μπορείτε να την βρείτε τόσο σε περιβάλλον Android, όσο και σε iOS. Η συνδεσιμότητα μέσω Wi-Fi σας επιτρέπει να έχετε ζωντανή εικόνα από την κάμερα, να αλλάξετε όλες τις ρυθμίσεις από το κινητό σας, καθώς και να κατεβάσετε όποια βίντεο χρειάζεστε στη συσκευή σας.

 

Επιδόσεις Akaso Trace 1 Pro

 

Επιδόσεις Akaso Trace 1 Pro

 

Η εξωτερική κάμερα της Akaso Trace 1 Pro παρουσιάζει εξαιρετικές επιδόσεις στην καταγραφή, με πολύ ζωντανά χρώματα και πολύ ικανοποιητικό επίπεδο λεπτομέρειας. Η εσωτερική κάμερα έχει επίσης πολύ καλές επιδόσεις, αλλά θα πρέπει να σημειωθεί πως πρόκειται για ασπρόμαυρο φακό, επομένως το καταγραφόμενο βίντεο θα είναι μονόχρωμο, τόσο τη μέρα όσο και τη νύχτα. Εάν θέλετε οπωσδήποτε να έχετε έγχρωμη εικόνα από το τι συμβαίνει μέσα στην καμπίνα του οχήματός σας τότε ίσως θα πρέπει να κοιτάξετε για κάποια άλλη κάμερα. Εάν από την άλλη χρησιμοποιείτε το όχημά σας για επαγγελματικούς λόγους (π.χ. ταξί ή αστυνομικό όχημα) τότε η ποιότητα της εσωτερικής κάμερας είναι κάτι παραπάνω από αρκετή για να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο σε περίπτωση κάποιου παραπτώματος, ενώ παράλληλα η έλλειψη χρώματος φέρει και το πλεονέκτημα της μικρότερης κατανάλωσης μνήμης.
Οι εξωτερικές λήψεις κατά τις νυχτερινές ώρες θα εξαρτηθούν σε μεγάλο βαθμό από τον φωτισμό στον οποίο βρίσκεται το όχημά σας. Είναι αλήθεια πως σε ορισμένα πολύ σκοτεινά περιβάλλοντα οι λεπτομέρειες δεν είναι τόσο έντονες όσο θα περίμενε κανείς, ωστόσο ο αισθητήρας Sony IMX307 εξασφαλίζει πως τα πλάνα θα είναι ορατά ακόμα και με μοναδική πηγή φωτός τα φανάρια του αυτοκινήτου. Όσον αφορά την εσωτερική κάμερα το ζήτημα των λεπτομερειών δεν αποτελεί πρόβλημα καθώς ο IR αισθητήρας επιτρέπει καταγραφή ακόμα και σε συνθήκες πολύ χαμηλού φωτισμού. 

 

Εξαιρετική ευκαιρία για τα χρήματά της, κάμερα αυτοκινήτου Akaso Trace 1 Pro

 

Κάμερα Αυτοκινήτου, πραγματική ευκαιρία!

 

Ως μοναδικό μειονέκτημα της κάμερας θα επισημαίναμε την απώλεια λεπτομερειών του εξωτερικού φακού σε συνθήκες έλλειψης φωτός, ωστόσο η αλήθεια είναι πως το χαρακτηριστικό αυτό δεν αποτελεί μειονέκτημα της Akaso, αλλά περιορισμό όλων των καμερών της αγοράς που βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία τιμής.  Η Trace 1 Pro δεν αποτελεί την εξαίρεση στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά τον κανόνα, και παράλληλα συμπεριλαμβάνει και ορισμένα άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως το GPS και ο IR αισθητήρας της εσωτερικής κάμερας , τα οποία δεν θα βρείτε εύκολα σε κάποιον από τους ανταγωνιστές της. 

Αφήστε ένα σχόλιο

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!