Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Η καλύτερη κάμερα αυτοκινήτου για το 2019!

Ανέβηκε από efthimis 10/04/2019 1 Σχόλια Μόνο για Geeks!,

Viofo A129 Duo Dash Cam Review: Εξαιρετικό βίντεο, σε ακόμα πιο εξαιρετική τιμή

 

Viofo A129 Duo - Διπλή κάμερα αυτοκινήτου

Περιμέναμε πολλά από την νέα A129 Duo Dash Camera της Viofo και δεν μας απογοήτευσε. Ο προκάτοχός της, η A119, αποτελούσε μία από τις αγαπημένες μας κάμερες στην κατηγορία, απλά και μόνο επειδή ήταν μία από τις ελάχιστες επιλογές σε αυτή την τιμή  που μπορούσε να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παρομοίως, η A129 Duo έχει κερδίσει την δική της θέση στις καρδιές μας, καθώς αποτελεί την πρώτη οικονομική Dash κάμερα με δύο κάμερες, που μπορεί να παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα σε βίντεο 1080p, τόσο από την μπροστινή, όσο και από την πίσω κάμερα, πρωί - βράδυ. Ωστόσο η A129 Duo δεν σταματάει εκεί: Περιλαμβάνει ενσωματωμένο GPS, καθώς και  έναν πυκνωτή, ο οποίος μάλιστα μπορεί να κρατήσει την κάμερα ενεργή για μερικά δευτερόλεπτα μετά την αφαίρεση του ρεύματος. Υπάρχουν ορισμένοι μικροί περιορισμοί, ωστόσο κοιτώντας την συνολική εικόνα, η A129 αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή. 

 

Σχεδιασμός και Λειτουργίες της Viofo Dashcam

Και οι δύο κάμερες της A129 Duo χρησιμοποιούν τον αισθητήρα IMX291 STARVIS της Sony που είναι ικανός να καταγράψει 1080p βίντεο στα 30 καρέ/δευτερόλεπτο. Και οι δύο κάμερες εφάπτονται στο αντίστοιχο παρμπρίζ με την χρήση μίας ημιμόνιμης βάσης, με έναν φακό ο οποίος μπορεί να περιστραφεί κάθετα, αλλά όχι οριζόντια. Θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε μία ευθεία επιφάνεια κατά την εγκατάστασή τους ώστε να σιγουρευτείτε πως οι κάμερες θα είναι παράλληλες με τον ορίζοντα όταν τελειώσετε με την διαδικασία τοποθέτησής. Ο τρόπος με τον οποίο εγκαθίσταται η μπροστινή κάμερα (παράλληλα με το τζάμι) φέρνει μία ελαφριά κλίση στην οθόνη που την καθιστά ελαφρώς πιο δύσκολο να διαβαστεί από την θέση του οδηγού συγκριτικά με άλλες κάμερες με πιο ελεύθερη εγκατάσταση, αλλά παρόλα αυτά παραμένει πλήρως λειτουργική. Τα πλήκτρα και το ψηφιακό μενού της κάμερας είναι πολύ εύκολα στην χρήση.
Στο μπροστινό μέρος της κάμερας θα βρείτε δύο Mini-USB θύρες, μία για παροχή ρεύματος και μία για σύνδεση με την πίσω κάμερα, μία θύρα εξόδου ήχου 3.5mm (καλώδιο για την συγκεκριμένη πρόσθετη λειτουργία δεν περιλαμβάνεται), μία θύρα κάρτας SD και ένα μικροσκοπικό πλήκτρο για reset. Η δευτερεύουσα κάμερα οπισθοπορείας έχει μόνο μία θύρα για σύνδεση με την μπροστινή συσκευή. Μίας και αναφερθήκαμε σε αυτό αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα μικρά μας παράπονα σχετικά με την Viofo A129 Duo είναι το χοντρό καλώδιο που περιλαμβάνει η συσκευασία για την σύνδεση μεταξύ των καμερών. Φυσικά με λίγη προσοχή υπάρχει δυνατότητα να κρυφτεί και να μην ενοχλεί, αλλά είναι λίγο πιο μεγάλο από ότι θα έπρεπε, προφανώς για λόγους μεγαλύτερης αντοχής.

Dash Cam Viofo A129 Duo - Σχεδιασμός
Όπως είναι φυσικό δεδομένης της εποχής, η κάμερα έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Wi-Fi για επικοινωνία με το κινητό σας, κάνοντας χρήση της εφαρμογής της Viofo για διαμοιρασμό των βίντεό από και προς την συσκευή σας. Στην μπροστινή κάμερα μπορεί να προστεθεί ένα πολωτικό φίλτρο CPL(αξίας 15.90€) που βελτιώνει αισθητά το αποτέλεσμα όταν υπάρχουν πολλές ανακλάσεις από το φως του ήλιου. Ένα επιπλέον αξεσουάρ που πωλείται ξεχωριστά είναι το καλώδιο σύνδεσης της κάμερας με την μπαταρία του αυτοκινήτου, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για να προστατεύσετε το αυτοκίνητό σας από φθορές που μπορεί να συμβούν όταν απουσιάζετε, το γνωστό parking mode, χάρις το οποίο αν το αυτοκίνητό σας χτυπηθεί ή κουνηθεί για οποιοδήποτε λόγο, η κάμερα ενεργοποιείται αυτόματα και καταγράφει απευθείας.
Δύο ακόμα μικρά παράπονα που έχουμε για την κάμερα είναι τα εξής: Χρειάζεται αρκετή δύναμη για να τοποθετήσετε την πίσω κάμερα στην βάση στήριξής της. Η διαδικασία γίνεται πιο εύκολη με την χρήση, ωστόσο χρειάζεται λίγη προσοχή για να μην κάνετε κάποια ζημιά. Επίσης, όπως αναφέραμε και παραπάνω, δεν συμπεριλαμβάνεται καλώδιο για AV Audio out. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ενοχλήσει κανέναν, ωστόσο δεδομένο του πόσο μεγάλο καλώδιο έχει συμπεριληφθεί για την σύνδεση των καμερών μεταξύ τους, ίσως ήταν καλύτερο να είχε προτιμηθεί αυτό το έξτρα εξάρτημα.

 

Επιδόσεις της διπλής κάμερας αυτοκινήτου

Βάσει προηγούμενης εμπειρίας που είχαμε με διπλές κάμερες τέτοιου τύπου, δεν περιμέναμε τόσο καλές επιδόσεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και από τους δύο φακούς του προϊόντος. Ορισμένες άλλες συσκευές που δοκιμάσαμε, όπως η CDR895D της Cobra παρείχανε ικανοποιητική ποιότητα από την πίσω κάμερα, αλλά δεν πλησίαζαν καν τις επιδόσεις της Viofo A129 Duo. Οι επιδόσεις της μπροστινής κάμερας είναι άριστες και μάλιστα, κάτι που δεν μπορεί να φανεί από φωτογραφίες, η σταθεροποίηση ήταν επίσης πάρα πολύ καλή. Η κακή ποιότητα σταθεροποίησης  σε κάποια μοντέλα της Garmin ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που δεν προτιμήσαμε τις κάμερές τους, αλλά η Viofo διαπρέπει σε αυτόν τον τομέα. Σε πολύ αντίξοες συνθήκες σίγουρα θα υπάρξουν κουνήματα, αλλά σε γενικές γραμμές το αποτέλεσμα είναι αξιοθαύμαστο

Λήψη κατά τη διάρκεια της ημέρας με την κάμερα αυτοκινήτου
Το βίντεο της πίσω κάμερας είναι εξίσου καλό με αυτό της μπροστινής. Εάν αυξήσετε τον φωτισμό μετά από την καταγραφή και την επεξεργασία του αρχείου θα διαπιστώσετε πως η κάμερα έχει καταγράψει πολλές παραπάνω λεπτομέρειες από όσες είναι δυνατόν να αναπαρασταθούν στην οθόνη της. Το γεγονός αυτό την καθιστά ιδανική επιλογή για να φυλάτε το αμάξι σας, ωστόσο θα πρέπει να ξέρετε πως είναι απαραίτητη η παροχή ρεύματος καθώς η κάμερα δεν έχει μπαταρία, αλλά έναν υπερ-πυκνωτή. Ωστόσο σε αντίθεση με τους περισσότερους πυκνωτές της αγοράς, ο πυκνωτής της Viofo την κρατάει ενεργή για περίπου 2 δευτερόλεπτα μετά την αποσύνδεση του καλωδίου της. Αυτό το διάστημα πολλές φορές μπορεί να αποβεί κρίσιμο καθώς ίσως είναι ότι χρειάζεστε για την καταγραφή ενός γεγονότος μετά την αποκοπή του ρεύματος. Ωστόσο ιδανικά θα θέλαμε να δούμε ένα διάστημα μεταξύ 5 - 10 δευτερολέπτων. 
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που προσφέρει ο πυκνωτής έναντι της μπαταρίας είναι το γεγονός πως η κάμερα θα έχει πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιπλέον η χρήση πυκνωτή επιτρέπει την λειτουργία της κάμερας σε πολύ πιο ακραίες συνθήκες θερμοκρασίες από ότι μία κάμερα με μπαταρία. Συγκεκριμένα η εταιρία αναφέρει πως η κάμερα μπορεί να αντέξει κανονικά μεταξύ 14 και 149 βαθμούς Fahrenheit, ένα ανώτατο όριο πολύ υψηλότερο από τις περισσότερες Dash κάμερες.

 

Συμπέρασμα! Είναι η κορυφαία κάμερα αυτοκινήτου για φέτος;    

Η Viofo τα κατάφερε και πάλι. Η A129 Duo κερδίζει με ευκολία τον τίτλο της καλύτερης budget dash κάμερας, ενώ μπορεί να ανταγωνιστεί ακόμα και πολύ πιο ακριβά μοντέλα εταιριών όπως η Thinkware και η Blackvue. Βάζοντας στην άκρη το μικρό μας παράπονο σχετικά με το χοντρό καλώδιο της συσκευασίας, πραγματικά δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που θα βελτιώναμε στην συγκεκριμένη συσκευή!

1 Σχόλια

johnwayne:
23/01/2020, 04:57:22 PM, http://fixthephoto.com
Απάντηση

Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκα ένα τόσο ενημερωτικό blog όπου βρίσκω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την ανταλλαγή χρήσιμων πληροφοριών. ευχαρίστως να σας συστήσω σε φίλους

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για ΟΛΕΣ τις αγορές σας!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Καλως ήρθες στην παρέα του Safesales!