Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Halloween 2020 και Πανσέληνος!

Ανέβηκε από Eirini 29/08/2020 0 Σχόλια Μόνο για Geeks!,

HALLOWEEN 2020 & ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ


ΠΟΣΟ ΣΠΑΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟ HALLOWEEN

 

Halloween 2020 και Πανσέληνος

Έχετε ποτέ προσέξει ότι οι φωτογραφίες από το Halloween πάντα δείχνουν το φεγγάρι ολόκληρο; Αλλά πόσο συχνά άραγε τυχαίνει η Πανσέληνος να συμπέφτει με το Halloween;

Το  Halloween γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο, με μόνη διαφορά την ημέρα που αλλάζει ανά έτος.Παρόλα αυτά, η εμφάνιση του ολόγιομου φεγγαριού δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο και τείνει να εμφανίζεται κάθε 18 με 19 χρόνια.
Οι ρίζες του  Halloween, μάλιστα, εντοπίζονται πίσω στο Samhain ένα αρχαίο φεστιβάλ που σηματοδοτούσε την λήξη της περιόδου συγκομιδής. Καθόριζε, ακόμη την λήξη του έτους και την έναρξης της νέας χρονιάς, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι εκπροσωπούσε το διάστημα μεταξύ 2 χρόνων. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι ψυχές των νεκρών περιπλανούνταν κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου κάτω απ' το σεληνόφωτο!

Halloween 2020 και γεμάτο φεγγάρι

 

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ HALLOWEEN;


Η επόμενη ολόκληρη Σελήνη πρόκειται να εμφανιστεί αυτόν τον Οκτώβριο του 2020! Συγκεκριμένα, θα δούμε δύο γεμάτα φεγγάρια μες τον Οκτώβριο: το πρώτο την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου και το δεύτερο το Σάββατο 31 Οκτωβρίου. Το θέαμα κατά το Halloween πρόκειται να είναι ένα ιδιαίτερο γεγονός, καθώς θα είναι το δεύτερο του μήνα, το λεγόμενο “Blue Moon” ή “Γαλάζια Σελήνη”.
Λεπτομερέστερα, η πρώτη Πανσέληνος αποκαλείται “Harvest Moon” ή “Σελήνη της συγκομιδής” , ενώ η δεύτερη “Hunter's Moon” ή “Σελήνη του κυνηγού”. Εάν ψάχνετε ένα ακόμη πιο δημιουργικό όνομα τι θα λέγατε για το “Hunter’s Blue Moon on Halloween” το αποκαλούμενο “Γαλάζιο Φεγγάρι του κυνηγού”; 
Και τι θα λέγατε για την κατάλληλη αποκριάτικη ενδυμασία της χρονιάς το Σετ Γκανέζου Νεκροθάφτη-Χορευτή από την SafeSales, για να χορεύετε ατελείωτες ώρες κάτω από το φως του Γαλάζιου Φεγγαριού καταπλήσσοντας τα πλήθη;

Σετ Γκανέζου Χορευτή Νεκροθάφτη


Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟ HALLOWEEN

 

Halloween και Νέα Σελήνη
Για μια πραγματικά τρομακτική νύχτα, ρίξτε μια ματιά στη νέα Σελήνη, όταν κυριαρχεί το σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της Σελήνης, ο σεληνιακός δίσκος γίνεται μαύρος, οπότε η νύχτα εμφανίζεται «χωρίς σελήνη»! Φυσικά, η Σελήνη είναι εκεί, αλλά δεν φωτίζεται από τον Ήλιο λόγω της θέσης της στην τροχιά του. 
Η Σελήνη θα είναι μεταξύ 0% και 1% φωτισμού στο Halloween το 2024, ανάλογα με τη ζώνη ώρας σας.

 

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΦΕΓΓΑΡΙ


Μια ακόμη πιο σπάνια περίπτωση είναι η «Μαύρη Σελήνη». Αν και αυτό δεν είναι ένας αστρονομικός όρος, το "Black Moon" ορίζεται ως η δεύτερη νέα Σελήνη σε έναν ημερολογιακό μήνα. (Είναι κάπως το αντίθετο μιας «Γαλάζιας Σελήνης», η οποία ορίζεται ευρέως ως η δεύτερη πανσέληνος σε ένα μήνα.)

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΛΟΓΙΟΜΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΜΕΤΑ ΤΟ  HALLOWEEN


 Η πρώτη πανσέληνος μετά το Halloween είναι η Σελήνη του Νοεμβρίου, η οποία παραδοσιακά ονομάζεται “Full Beaver Moon”. Σύμφωνα με τις φυλές Algonquin (και τους πρώτους αποίκους), αυτό σηματοδοτούσε την κατάλληλη ώρα ώστε να τοποθετηθούν παγίδες για κάστορες, προτού οι βάλτοι παγώσουν, για να εξασφαλιστεί η παροχή ζεστών χειμερινών γουναρικών.Εάν βέβαια παρατηρήσετε προσεκτικά τη φύση, ίσως αντιληφθείτε ότι υπάρχουν σταθερά μοτίβα και παραδόσεις που συμβαίνουν κατά την πρώτη πανσέληνο μετά το Halloween, όπως:η έναρξη της περιόδου ζευγαρώματος για τα ελάφια η εποχή που οι χήνες χιονιού φτάνουν στον κόλπο Chesapeake, στο χαμηλότερο Delaware και το Maryland ενώ για πολλούς ανθρώπους, το σκόρδο πρέπει να φυτεύεται μετά τις πρώτες ημέρες της πανσελήνου του Halloween. Επίσης, σύμφωνα με τη γνώμη του λαού, είναι καλύτερο να βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από το έδαφος κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Νοεμβρίου.

 

Εσείς πώς πιστεύετε ότι θα ονομάζατε την πρώτη πανσέληνο μετά το Halloween;

 

 

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!