Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Όχι απλά ένα ακόμη ανθεκτικό τηλέφωνο : AGM X2 SE (Vid)

Ανέβηκε από efthimis 17/06/2020 0 Σχόλια

AGM X2 SE

 

Σε μία εποχή που τα smartphones αρχίζουν να μοιάζουν ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους, με το 90% της αγοράς να έχει υιοθετήσει το λεγόμενο "candy bar" design, δεν είναι πολλές οι εταιρίες που τολμούν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα. Μία τέτοια  συσκευή με χαρακτήρα έχει δημιουργήσει η AGM, με το X2 SE, μία εξαιρετική λύση για άτομα τα οποία χρειάζονται μία προσιτή λύση, ωστόσο δεν θέλουν να συμβιβαστούν όσον αφορά την ανθεκτικότητα του τηλεφώνου τους. Αυτή η πολύ ιδιαίτερη συσκευή δεν παρουσιάζει κανένα αδύνατο σημείο σχετικά με την κατασκευή της, ενώ παράλληλα ενσωματώνει ένα πολύ στιβαρό πίσω μέρος. Με το άνοιγμα του κουτιού θα βρείτε ένα καλώδιο USB, έναν τυπικό φορτιστή και φυσικά το ίδιο το τηλέφωνο. Το ανθεκτικό εξωτερικό περίβλημα του AGM X2 SE έχει τα κατάλληλα καλύμματα σε όλες τις θύρες για προστασία από νερό και σκόνη.

AGM X2 SE, design και αντοχή
Συγκριτικά με πολλές ανταγωνιστικές συσκευές, το συγκεκριμένο τηλέφωνο φαίνεται να υπερτερεί σε αρκετά σημεία. Από την πρώτη στιγμή που θα το πιάσει κάποιος στα χέρια του γίνεται σαφές πως το τηλέφωνο της AGM είναι μία πρακτική συσκευή δουλειάς και όχι ένα φανταχτερό gadget. Το μπροστινό μέρος καλύπτεται από Gorilla Glass, με το στιβαρό περίβλημα της συσκευής, που της δίνει τη χαρακτηριστική της εμφάνιση, κάνει ορατή την παρουσία του. Το πάνω μέρος της συσκευής αποτελεί εστία για το ακουστικό και το LED λαμπάκι ειδοποιήσεων. Τα πλήκτρα πλοήγησης, σε αντίθεση με παλιότερες συσκευές της AGM έχουν πλέον ενσωματωθεί στο λογισμικό και είναι ψηφιακά, ώστε να μην πιάνουν χώρο στο κάτω μέρος της συσκευής.  Φυσικά, όπως θα περίμενε κανένας από την συγκεκριμένη εταιρία, το παρόν τηλέφωνο είναι ανθεκτικό σε σκόνη και νερό και - σε περίπτωση που όλα τα απαραίτητα προστατευτικά έχουν κλείσει σωστά από τον χρήστη - μπορεί να αντέξει χωρίς πρόβλημα ακόμα και σε βάθος 1.5 μέτρου κάτω από το νερό. Για όλα τα παραπάνω ευθύνεται η επίσημη πιστοποίηση IP68 που έχει εξασφαλίσει η εταιρία, η οποία έρχεται ως απόρροια του στιβαρού και αεροστεγούς κλεισμένου περιβλήματος του κινητού.  Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές οι οποίοι σταματάνε στο κομμάτι της αδιαβροχοποίησης, η AGM έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω εξασφαλίζοντας και πιστοποίηση MIL-ST-810G. Το συγκεκριμένο US Military Standard εγγυάται αντοχή της συσκευής τόσο σε χαμηλές θερμοκρασίες, όσο και σε μέτριες πτώσεις και συγκρούσεις με το εξωτερικό περίβλημά της.

 

Οθόνη

 

Η πολύ όμορφη οθόνη των 5.5 ιντσών που κοσμεί το μπροστινό μέρος της συσκευής αποτελεί την χρυσή τομή μεταξύ πολύ μεγάλων και πολύ μικρών οθονών. Αυτή η μέση λύση θεωρείται από πολλούς χρήστες το ιδανικό μέγεθος για παρακολούθηση βίντεο αλλά και για παιχνίδια. Το panel είναι τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 1920 x 1080 γεγονός που συνάδει με βαθύτατη απεικόνιση χρωμάτων και καλές γωνίες θέασης. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, η οθόνη προστατεύεται από τζάμι Gorilla Glass πέμπτης γενιάς. Το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος της συσκευής, το οποίο πέρα από την κάμερα και το φλας περιλαμβάνει και έναν αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, περίπου στο κέντρο του τηλεφώνου.

Ανθεκτικό τηλέφωνο με Gorilla Glass

 

Hardware

 

Ο επεξεργαστής Snapdragon MSM8976SG της Qualcom αποτελεί την καρδιά του τηλεφώνου και είναι κάτι παραπάνω από ικανός να κινήσει όλα τα μέρη της συσκευής, σε συνδυασμό με την Adreno κάρτα γραφικών στο κέντρο του chipset. Τα 6GB RAM αλλά και τα 64GB αποθηκευτικού χώρου διασφαλίζουν πως η συσκευή δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε οποιαδήποτε λειτουργία, είτε πρόκειται για gaming, είτε για κάποια άλλη βαριά χρήση. Ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί μάλιστα να επεκταθεί έως και 128GB για τους ακόμα πιο απαιτητικούς χρήστες, μέσω κάρτας MicroSD. 

Ανθεκτικό Smartphone AGM X2 SE

 

Software

 

Το λογισμικό πάνω στο οποίο είναι βασισμένο το skin της AGM είναι το Android 7.1. Μπορεί να μην πρόκειται για την πιο πρόσφατη έκδοση Android, ωστόσο η εταιρία έχει προνοήσει ώστε να κατασκευάσει μία εμπειρία χρήσης η οποία συνάδει απόλυτα με τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου τηλεφώνου.  Το custom UI της AGM επιτρέπει την αλλαγή θεμάτων και εικονιδίων ώστε ο κάθε χρήστης να μπορεί να παραμετροποιήσει το κινητό ανάλογα με τις ανάγκες του, ενώ η εταιρία έχει δεσμευθεί πως το X2 SE θα λάβει και τις αντίστοιχες βελτιστοποιήσεις λογισμικού στο μέλλον και τα update, ώστε να παραμείνει ενημερωμένο.  

AGM X2, πιστός σύντροφος, σε δύσκολες συνθήκες

 

Συνδεσιμότητα και Κάμερα

 

Ο νέος δέκτης Wi-Fi στο εσωτερικό της συσκευής επιτρέπει εναλλαγή μεταξύ δύο συχνοτήτων (2.4 και 5 Hz) ώστε να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συνδεσιμότητα με τα διαθέσιμα δίκτυα Wi-Fi. Παράλληλα το κινητό έρχεται με Bluetooth 4.0, αλλά και πολλαπλά πρωτόκολλα GPS (BDS, GLONASS) ώστε να είναι σε θέση να εντοπίσει την τοποθεσία του χρήστη ακόμα και υπό απαιτητικές καιρικές συνθήκες. Τέλος, όσον αφορά την συνδεσιμότητα, ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συμπερίληψη NFC, μία επιλογή που ανοίγει την δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών αλλά και γρήγορης σύνδεσης με συμβατά αξεσουάρ για το AGM X2 SE.
Όσον αφορά την κάμερα, στο πίσω μέρος του κινητού βρίσκονται δύο φακοί 12MP ο καθένας, ικανοί να καταγράψουν βίντεο σε FHD ανάλυση 1080p@60FPS. Αναλογιζόμενοι πως τα περισσότερα ανθεκτικά τηλέφωνα έχουν πολύ κακές επιδόσεις στον τομέα της φωτογραφίας, η πρόταση της AGM μπορεί να παραδώσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα έναντι του ανταγωνισμού, ιδιαίτερα σε συνθήκες με αρκετό φως. Όσο ο φωτισμός μειώνεται το ίδιο συμβαίνει και με την ποιότητα των φωτογραφιών, όπως είναι λογικό, ωστόσο η συγκεκριμένη κάμερα παραμένει εύχρηστη ακόμα και σε συνθήκες ελαφρού σκοταδιού, καθώς δεν αποτυπώνει πολύ «θόρυβο» σε αντίθεση με κάμερες άλλων rugged τηλεφώνων. Η μπροστινή κάμερα ανάλυσης 16MP παρέχει επίσης πολύ καλά αποτελέσματα σε φωτεινά περιβάλλοντα. 

AGM X2, ανθεκτικό τηλέφωνο με διπλή πίσω κάμερα και δακτυλικό αποτύπωμα

 

Μπαταρία

 

Ένας από τους εξέχοντες παράγοντες των ανθεκτικών κινητών γενικότερα, αλλά και των AGM πιο συγκεκριμένα είναι η μπαταρία. Το X2 SE δεν αποτελεί εξαίρεση στον συγκεκριμένο κανόνα καθώς περιλαμβάνει μία γιγάντια μπαταρία των 6000mAh, η οποία μπορεί να προσφέρει έως και 500 ώρες αναμονής και 15 ώρες συνεχούς ομιλίας. Η καταπληκτικές αυτές επιδόσεις συνοδεύονται και από μετρήσεις που επιβεβαιώνουν πως το κινητό είναι ικανό να υποστηρίξει αναπαραγωγή βίντεο για περίπου 22.5 ώρες με την φωτεινότητα ρυθμισμένη στο μέγιστο. Μάλιστα υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση τρίτης γενιάς, ωστόσο όπως είναι λογικό για αυτό το τεράστιο μέγεθος μπαταρίας, μία πλήρης φόρτιση θα χρειαστεί περίπου 2.5 ώρες για να ολοκληρωθεί. 

 

Συμπεράσματα

 

Τα ανθεκτικά τηλέφωνα αποτελούν μία ιδιαίτερη κατηγορία και απευθύνονται σε συγκεκριμένου αγοραστές. Είναι εμφανές από την εξωτερική τους εμφάνιση πως δεν ενδιαφέρονται να έχουν απήχηση στο ευρύ κοινό, αλλά σε άτομα με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία δεν υπάρχει σχεδόν κανένα οφθαλμοφανές αρνητικό στοιχεία που να σας αποτρέψει από την αγορά του AGM X2 SE, καθώς η ποιότητα  κατασκευής του, τα χαρακτηριστικά του αλλά και οι ενδελεχείς πιστοποιήσεις που έχει εξασφαλίσει το καθιστούν μία εξαιρετική επιλογή για τους επαγγελματίες ή τους λάτρεις της ανθεκτικότητας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το πρώτο κατάστημα στην Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή από το 1ο ευρώ!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!