Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Akaso V50X Action Camera Review

Ανέβηκε από efthimis 13/02/2020 0 Σχόλια Μόνο για Geeks!,

Akaso V50X Action Camera Review

 

Akaso V50X Ανασκόπηση

 

Η κατηγορία των Action Camera κάτω των 100€ έχει δει πολλές σημαντικές προσθήκες από τα μέσα του 2019 έως και τις αρχές του 2020. Λίγες ωστόσο είναι αυτές που κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τόσο, όσο το έκανε η V50X της Akaso.Η συγκεκριμένη κάμερα είναι μία εξαιρετική επιλογή γι αυτή την κατηγορία χρημάτων, με την δυνατότητα να καταγράψει σε ανάλυση 4K και 30FPS, ενώ παράλληλα διατηρεί και την εναλλακτική καταγραφής σε 90 και 120FPS, μειώνοντας την ανάλυση σε 1080p και 720p αντίστοιχα. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αποτελούν σίγουρα μία πολύ στιβαρή βάση για μία κάμερα αυτής της κατηγορίας, ωστόσο αυτό που κάνει την V50Χ να ξεχωρίζει αισθητά από τον ανταγωνισμό, είναι ο εξαιρετικός σταθεροποιητής της, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί σε όλες τις πιθανές αναλύσεις, κάτι που δεν είναι δεδομένο για πολλές άλλες Action κάμερες.Ο ηλεκτρονικός σταθεροποιητής είναι κατά πολύ ανώτερος συγκριτικά με τον προκάτοχο της συγκεκριμένης κάμερας, της V50 Pro, σε σημείο που επιτρέπει και την πολύ καθαρή καταγραφή Slow-Motion βίντεο, μία λειτουργία που συνήθως είναι κάτω του μετρίου στις περισσότερες αυτού του χρηματικού εύρους.Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι καλό να προτιμήσετε την καταγραφή σε 4K με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, καθώς η διαφορά στην ανάλυση είναι αισθητή συγκριτικά με τα 1080p και 90FPS, ωστόσο και οι τρεις επιλογές έχουν τις δικές τους χρήσεις και είναι διαθέσιμες για να τις αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε.

 

Περιεχόμενα και λειτουργίες

 

Akaso V50X με αδιάβροχη θήκη

 

Όπως συνηθίζεται, η V50X έρχεται μαζί με μία αδιάβροχη θήκη στο κουτί της. Η συγκεκριμένη είναι φτιαγμένη από ένα σκληρό πλαστικό περίβλημα το οποίο είναι ικανό να αντέξει πίεση σε βάθος έως και 30 μέτρα κάτω από το νερό. Ταυτόχρονα στην συσκευασία περιλαμβάνεται και ένα μικρό τηλεκοντρόλ με το οποίο μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες χωρίς να έχετε την κάμερα στα χέρια σας, όπως το ξεκίνημα και η παύση της καταγραφής, αλλά και η λήψη φωτογραφιών. Πρόκειται για μία πολύ πρακτική προσθήκη στο όλο πακέτο και το γεγονός πως συμπεριλαμβάνεται χωρίς κάποιο έξτρα κόστος είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, ωστόσο θυμηθείτε πως σε αντίθεση με την κάμερα, το τηλεκοντρόλ δεν είναι αδιάβροχο, οπότε κρατήστε το μακριά από το νερό.

 

Συνεχίζοντας την εξέταση των περιεχομένων του κουτιού, στην συσκευασία θα βρείτε όχι μία, αλλά δύο συμβατές μπαταρίες, έτσι ώστε να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας για καταγραφή. Εάν χρησιμοποιήσετε την 4Κ ανάλυση της κάμερας, μία μπαταρία είναι ικανή να διαρκέσει περίπου 60 λεπτά, ενώ αντίστοιχα η αλλαγή σε 1080p θα σας επιτρέψει να καταγράψετε για περίπου 90 λεπτά. Ένα θετικό ωστόσο είναι πως μπορείτε να συνεχίσετε να καταγράφετε απεριόριστα όσο η κάμερα φορτίζει. Επομένως, εάν έχετε στην διάθεσή σας κάποιο Powerbank μπορείτε να είστε σίγουροι πως δεν θα χάσετε καμία από τις στιγμές των διακοπών σας.

 

Το τελευταίο αξιοσημείωτο πράγμα που συμπεριλαμβάνεται στο κουτί είναι μία πληθώρα από mounts και αυτοκόλλητα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε την κάμερα σε διάφορα μέρη, όπως το κράνος η το τιμόνι του ποδηλάτου σας. Οι επιλογές που προσφέρονται είναι πολλές και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε τίποτα επιπλέον για την τοποθέτηση της κάμερας, εκτός και εάν έχετε κάποιο πολύ συγκεκριμένο σενάριο χρήσης κατά νου.

 

Βάσεις τοποθέτησης

 

Η κάμερα αυτή καθ' αυτή είναι αρκετά μικρή σε διαστάσεις και είναι εξ' ολοκλήρου κατασκευασμένη από πλαστικό και καουτσούκ, κάτι που την καθιστά ανθεκτική στις γρατσουνιές και της δίνει μία αρκετά premium αίσθηση στο χέρι. Στο κάτω μέρος της μπορείτε να βρείτε την εσοχή για την τοποθέτηση τρίποδα και άλλων εξαρτημάτων, ενώ συμπεριλαμβάνονται και όλες οι κλασικές εσοχές όπως η θύρα φόρτισης (MicroUSB), η έξοδος HDMI και η εσοχή για την κάρτα μνήμης. Η κάρτα SD που δέχεται η κάμερα μπορεί να έχει χωρητικότητα έως και 64GB.Το ενσωματωμένο μικρόφωνο, όπως και σχεδόν σε όλες τις Action κάμερες δεν θα σας αφήσει άφωνους με την εξαιρετική ποιότητα ήχου του, αλλά παρόλα αυτά παραμένει απολύτως χρηστικό και θα σας ικανοποιήσει για κάθε καθημερινή χρήση. Εάν από την άλλη έχετε ιδιαίτερες απαιτήσεις στο ακουστικό κομμάτι, η V50X είναι ικανή να δεχθεί και εξωτερικό μικρόφωνο για να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου.

 

Η κάμερα φυσικά διαθέτει WiFi για σύνδεση με το κινητό σας, ωστόσο ίσως να μην θεωρήσετε πως αυτό είναι απαραίτητο καθώς στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρείτε μία αρκετά καλή οθόνη τεχνολογίας IPS, μέσω της οποίας μπορείτε να κάνετε διάφορες ρυθμίσεις και να δείτε τι ακριβώς έχετε καταγράψει. Πρόκειται για οθόνη αφής, η οποία σε συνδυασμό με το εύκολα πλοηγήσιμο μενού καθιστούν την κάμερα πολύ εύχρηστη. Από εδώ μπορείτε να επιλέξετε την ανάλυση, την ενεργοποίηση-απενεργοποίηση του σταθεροποιητή και του μικρόφωνου, την λειτουργία καταγραφής και άλλα.Πέρα από τις δυνατότητες καταγραφής βίντεο η κάμερα μπορεί επίσης να βγάλει και φωτογραφίες, με τον φακό να παρουσιάζει εξαιρετικά αποτελέσματα όπου υπάρχει επαρκής φωτισμός. Όπως είναι αναμενόμενο τα αποτελέσματα δεν είναι το ίδιο εξαιρετικά στο σκοτάδι, καθώς οι εικόνες αποτυπώνουν αρκετό θόρυβο, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε ασχέτως με το ποιά Action κάμερα θα επιλέξετε. Οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού ανέκαθεν αποτελούσαν ένα πολύ απαιτητικό σενάριο, καθώς δυσκολεύονται ακόμα και ακριβά κινητά-ναυαρχίδες όταν δεν υπάρχει φυσικό ή τεχνητό φως στο κάδρο που προσπαθείτε να αποτυπώσετε.

 

Φώτο Akaso V50X

 

Η καταγραφή βίντεο είναι εξαιρετική, ειδικά κατά την διάρκεια της ημέρας, με τα αποτελέσματα να αναδεικνύουν ακριβώς το πόσο σημαντικός είναι ένας καλός σταθεροποιητής, ειδικά σε μία Action κάμερα, κατά την χρήση της οποίας πιθανότητα θα υπάρχει αρκετή κίνηση. Κατά την διάρκεια της νύχτας η κάμερα θα αντιμετωπίσει ορισμένα από τα προβλήματα που προαναφέραμε, ωστόσο ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τα αποτελέσματα μπορούν άνετα να ανταγωνιστούν άλλες πιο ακριβές κάμερες, χάρη στην συμβολή του σταθεροποιητή ο οποίος «σώζει» την κατάσταση σε μεγάλο βαθμό.Πέρα από τις τυπικές λειτουργίες της κάμερας, μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε την V50X και ως Dash Cam, καθώς η Akaso έχει ενσωματώσει και μία λειτουργία επονομαζόμενη Driving Mode. Με την παρούσα ρύθμιση η κάμερά σας θα ενεργοποιείται και θα απενεργοποιείται κάθε φορά που θα ξεκινάτε την μιχανή του οχήματός σας, καταγράφοντας κυκλικά, ώστε να μην εξαντλήσει την αποθηκευτικό χώρο. Τέλος, η συσκευή έχει και την δυνατότητα να καταγράφει σε λειτουργία time-lapse.Η γωνία λήψης της κάμερας κυμαίνεται μεταξύ 170 και 70 μοιρών και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες. Επιπλέον υφίσταται και λειτουργία HDR, η οποία θα αποδώσει καλύτερα τα χρώματα και τις σκιές σε περιβάλλον με πολύ έντονες αντιθέσεις, όπως η χρήση σε μεσημεριανό ήλιο.

 


Συμπεράσματα

 

Η V50X είναι χωρίς καμία αμφιβολία μία από τις καλύτερες κάμερες της Akaso μέχρι σήμερα. Η εταιρεία φαίνεται να γνωρίζει τι ακριβώς θέλει περισσότερο το κοινό της, με αποτέλεσμα να εστιάσει πάρα πολύ σε ορισμένες πτυχές της κάμερας όπως είναι η σταθεροποίηση της εικόνας και η ευχρηστία του προϊόντος. Εάν βρίσκεστε σε διαδικασία αναζήτησης μίας καινούριας Action κάμερας και δεν είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε μία περιουσία, η συγκεκριμένη επιλογή θα σας αφήσει σίγουρα ικανοποιημένους από όλες τις απόψεις, καθώς δεν είναι πολλές οι εταιρίες που μπορούν να ανταγωνιστούν την Akaso στον συνδυασμό ανάλυσης, σταθεροποίησης και ποιότητας κατασκευής που αυτή προσφέρει.

Αφήστε ένα σχόλιο

Click Away και αποστολές εν μέσω Lockdown. Ενημερωθείτε Εδώ. Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για όσο διαρκεί το Lockdown, από το 1ο ευρώ!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!