Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Ανακαλύψτε την Aerial Yoga

Ανέβηκε από Stella 26/10/2021 0 Σχόλια

Η aerial yoga ανήκει στις πρωτοποριακές τάσεις γυμναστικής και συνδυάζει φυσική άσκηση yoga με στοιχεία ακροβατικών, μέσω της χρήσης μεταξωτής αιώρας. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορες που υπάρχουν ανάμεσα στην aerial yoga και στην παραδοσιακή yoga είναι ότι η πρώτη απαιτεί μεγαλύτερη πρόσληψη μυϊκών ομάδων στο πάνω μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των χεριών, των βραχιόνων, των ώμων και του πυρήνα.

 

Ανακαλύψτε την Aerial Yoga

Πότε όμως καθιερώθηκε η aerial yoga και ποιος είναι ο ''δημιουργός'' της;  Η αίσθηση και εμπειρία της αιώρησης δοκιμάστηκε και καθιερώθηκε πολλά χρόνια πριν από έναν σπουδαίο Δάσκαλο της yoga, τον B.K.S. Iyengar, ο οποίος υποστήριξε πως η συγκεκριμένη τεχνική βοηθά στην αποσυμπίεση της σπονδυλικής στήλης, στη βελτίωση της στάσης του σώματος και στην ανάπτυξη ευλυγισίας, σε περιοχές που διατείνονται δυσκολότερα στο έδαφος. Σε ένα μάθημα Aerial Yoga οι ασκήσεις πραγματοποιούνται πάνω στην αιώρα και είναι σημαντικό να καθοδηγούνται από έμπειρο εκπαιδευτή για την αποφυγή ατυχημάτων. Οι ασκήσεις εμπεριέχουν θέσεις ενδυνάμωσης, όρθιες στάσεις, αναστροφές, στρέψεις και ακροβατικά στοιχεία, ενώ τελικά ο μαθητής βιώνει τη μοναδική εμπειρία της βαθιάς χαλάρωσης μέσα στο ύφασμα, που θα δώσει στο σώμα και το νου τον χρόνο και τον τρόπο να αφεθεί σε ένα … «ανάλαφρο σύμπαν»!

Η aerial yoga ενσωματώνει έναν σημαντικό αριθμό ασκήσεων όπου ασκείτε δύναμη τραβώντας κάτι, το οποίο συνήθως τυπικά απουσιάζει στην παραδοσιακή yoga, αφού σπάνια υπάρχει κάτι να τραβήξετε, εκτός από το περιστασιακό λουράκι yoga. Η aerial yoga προσεγγίζει την ασάνα από παιχνιδιάρικη άποψη. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να παραμείνουν «ανάλαφροι», ενώ ελίσσονται μέσας στους «νόμους της φυσικής»,  καθώς κρέμονται αιωρούμενοι στον αέρα εξερευνώντας με περιστροφές, τυλίγματα ή κρατώντας ισορροπία ανάποδα. Τα αποτελέσματα από το πρώτο κιόλας μάθημα θα σας ανταμείψουν διότι καθιστούν τις αναστροφές πιο προσιτές, ανακουφίζοντας τη συμπίεση της πλάτης και του λαιμού και ευθυγραμμίζουν τη σπονδυλική στήλη αποσυμπιέζοντας τις αρθρώσεις του σώματος. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η δύναμη και η ευελιξία των βραχίονων και των ώμων παίζουν ζωτικό ρόλο στην έλξη που κυριαρχεί στην aerial yoga . Αυτό περιλαμβάνει μια ποικιλία κινήσεων, όπως το να απλώνεστε οριζόντια το μετάξι, να ανεβαίνετε το μετάξι με την σταδιακή ενδυνάμωση των μαθητών. Η εργασία για την ενδυνάμωση και το τέντωμα των μυών μέσα και γύρω από τα χέρια και τους ώμους σας, κάνει θαύματα για το πάνω μέρος του σώματός σας και μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβάσετε την εναέρια πρακτική σας yoga στο επόμενο επίπεδο.

Συνεπώς, όπως αντιλαμβάνεστε τα  πλεονεκτήματα της aerial yoga είναι πολλά! Ένα από τα βασικά θετικά είναι ότι σου χαρίζει ένα απίστευτο συναίσθημα ελευθερίας και ευεξίας , καθώς το σημαντικό όταν γυμναζόμαστε είναι να περνάμε καλά και να νιώθουμε όμορφα. Επίσης, βοηθάει στο να χαλαρώνεις και να απαλλάσσεσαι από κάθε αγχωτικό παράγοντα και αρνητική σκέψη. Αξίζει ακόμα να σταθούμε στο γεγονός ότι βελτιώνει σημαντικά την στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία σου. Η Aerial yoga εξασκεί τα αντανακλαστικά, την αυτοσυγκέντρωση και την ισορροπία μας. Αποκτούμε μυϊκή ενδυνάμωση και χάνουμε το περιττό λίπος. Και ένα τελευταίο θετικό είναι, ότι το μάθημα της Aerial Yoga προκαλεί αντιγήρανση, καθώς πάμε ενάντια στην βαρύτητα. Η δύναμη στους βραχίονες και τους είναι επίσης σημαντική για τις ελεγχόμενες αντίστροφες κινήσεις, όπως το να κατεβαίνετε πίσω στο πάτωμα από μια υπερυψωμένη θέση. Μερικές φορές οι μαθητές ενδιαφέρονται τόσο πολύ να αναποδογυρίσουν, αγνοώντας  την κίνηση προς τα πάνω που απαιτείται για να τους επανανέρθουν στη θέση τους.


Ανακαλύπτοντας το παιχνίδι και τη χαρά!

 

Το αν μπορεί κάποιος να βρει ή όχι τις βαθύτερες πτυχές της yoga από μια ταλάντευση πάνω από το έδαφος είναι ατομική απόφαση. Αξίσει ωστόσο να σας επισημάνουμε ότι ακόμα και  ένας αφοσιωμένος ασκούμενος στη yoga, θα απολάμβανε την ευκαιρία να εξερευνήσει την asana κρεμασμένος από το ταβάνι.  Μερικές φορές παλεύουμε να βρούμε την ελευθερία και τη διασκέδαση στις καθημερινές μας καταστάσεις. Ακόμα και στην πρακτική μας στη yoga μπορούμε να γίνουμε τόσο σοβαροί και αποφασισμένοι που μας λείπει η μεγαλύτερη εικόνα της χαράς που είναι το δώρο της πρακτικής.

Σχολιασμός 

 

Εάν ψάχνετε ένα διασκεδαστικό, μοναδικό μάθημα που να προκαλεί το σώμα σας με τρόπους που ποτέ δεν σκεφτήκατε, τότε πρέπει να δώσετε στην aerial yoga μια ευκαίρια. Αν η έννοια της δημιουργικής εξερεύνησης νέων κινήσεων, ενώ ενισχύετε τόσο τη δύναμη όσο και την ευελιξία, δεν ήταν αρκετή για να σας ενθουσιάσει όταν ταξιδεύετε με την αέριαλ γιόγκα, η καθαρή ευδαιμονία που θα βιώσετε στο τέλος του μαθήματος σε σαβάσανα ενώ αιωρείστε στον αέρα, σε ένα κουκούλι από ύφασμα είναι πραγματικά μια αίσθηση όπως καμία άλλη! Ξεπεράστε λοιπόν τους φόβους σας  αφήστε την άκρη τους ενδοιασμούς σας και σας υποσχόμαστε πως δεν θα το μετανιώσετε λεπτό.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό από 12 έως 17 Αυγούστου. Θα είμαστε και πάλι μαζί σας Πέμπτη 18 Αυγούστου. Όλες οι παραγγελίες θα αποσταλούν με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Καλως ήρθες στην παρέα του Safesales!