Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

Η καλύτερη Action Camera για Vlogging: AKASO BRAVE 7 LE

Ανέβηκε από efthimis 19/10/2020 0 Σχόλια

Η καλύτερη επιλογή για Vlogging: AKASO BRAVE 7 LE 

 

Akaso Brave 7 LE

Με μία ματιά: Είναι η Akaso Brave 7 LE αυτό που ψάχνετε;

 • Χαρακτηριστικά: 4K/30FPS βίντεο | 20 MP φωτογραφίες | 23.4 x 12.1 x 7.3εκ. | 75γρμ.
 • Περιλαμβάνει πολλά αξεσουάρ όπως αδιάβροχη θήκη, 2 μπαταρίες με φορτιστή και διάφορα mounts.
 • Εύκολη στη χρήση με συνδυασμό οθόνης αφής και πλήκτρων.
 • Ιδανική για vloggers, χάρη στην μπροστινή οθόνη της.
 • Εξαιρετική Value for money εναλλακτική έναντι μίας GoPro.
 • Ιδανική εισαγωγή στον χώρο των action καμερών και των δυνατοτήτων τους.

Γιατί να την επιλέξετε;

 

H Akaso είναι μία εταιρία η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί σε μία προσπάθεια να προσφέρει action κάμερες υψηλής ποιότητας στην αγορά, χωρίς ωστόσο να ζητάει ιδιαίτερα υψηλό αντίτιμο για αυτές. Το γεγονός αυτό την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους  θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο των action cam, ή για όσους δεν είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μία περιουσία για να αποκτήσουν μία αξιοπρεπή συσκευή που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη εταιρία έχει ιδιαίτερη απήχηση σε vloggers και γενικότερα σε άτομα τα οποία ενδιαφέρονται να απαθανατίσουν περιεχόμενο για μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Εάν θέλετε να έχετε μία γενικότερη ιδέα σχετικά με το τι προσφέρει η εταιρία, τα πράγματα έχουν ως εξής: οι κάμερες της Akaso χωρίζονται χονδρικά σε τρεις κατηγορίες οι οποίες απευθύνονται σε τρεις διαφορετικούς τύπους αγοραστή. Αρχικά, προϊόντα όπως η EK700 στοχεύουν σε όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει ξανά κάποιο αντίστοιχο προϊόν και θέλουν να πάρουν μία γεύση, με μία κάμερα πιο περιορισμένων δυνατοτήτων. Η σειρά Brave απευθύνεται σε όσους έχουν παραπάνω απαιτήσεις και αναζητούν ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά, ενώ τέλος, ακριβότερες κάμερες όπως η V50 απευθύνονται σε όσους αναζητούν ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα. Στην συγκεκριμένη ανασκόπηση θα ασχοληθούμε με την Akaso Brave 7LE η οποία ανήκει στην μεσαία κατηγορία και όπως φάνηκε από τις δοκιμές μας, αποτελεί μία εξαιρετική εναλλακτική έναντι άλλων πιο ακριβών καμερών.


Akaso Brave 7LE

 

Περιεχόμενα Πακέτου
Μπορούμε συνήθως να καταλάβουμε πολλά πράγματα για ένα προϊόν από το άνοιγμα της συσκευασίας και μόνο, και η εντύπωση που μας άφησε το unboxing της συγκεκριμένης κάμερας ήταν σίγουρα θετικό. Το κουτί της ήταν ιδιαίτερα εύκολο στο άνοιγμα, ενώ παράλληλα προστάτευσε επαρκώς την κάμερα κατά την διαδικασία της μεταφοράς της, ενώ τα εξαρτήματα που περιλαμβάνονται στην συσκευασία μπορούνε πραγματικά να καλύψουν μία τεράστια γκάμα περιστάσεων.  Συγκεκριμένα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

 • Αδιάβροχη θήκη.
 • Ασύρματο τηλεχειριστήριο καρπού.
 • Φορτιστής και USB καλώδιο.
 • Δύο μπαταρίες των 1350mAh.
 • Μια πληθώρα από mounts για τοποθέτηση της κάμερας σε τιμόνι ποδηλάτου και σε κράνος, μαζί με καλώδια ασφαλείας και άλλα παρεμφερή αξεσουάρ.
 • Πανάκι καθαρισμού.
 • Οδηγίες χρήσης.

Όπως και σε όλες οι κάμερες της αγοράς, έτσι και εδώ δεν περιλαμβάνεται κάρτα microSD, κάτι το οποίο θα πρέπει να αγοράσετε εσείς, ανάλογα με τις ανάγκες που έχετε σχετικά με τον αποθηκευτικό χώρο. Θα σας προτείναμε να επιλέξετε μία κάρτα με σχετικά γρήγορη ταχύτητα ανάγνωσης δεδομένων, καθώς είναι γνωστό πως τέτοιου είδους μνήμες σας επιτρέπουν να αξιοποιήσετε την Action κάμερά σας στο έπακρο. 

 

Ποιότητα κατασκευής και εμφάνιση

 

 Action Camera για Vlogging
Παρά το γεγονός πως η κάμερα μπορεί εύκολα να χωρέσει στην παλάμη του χεριού σας, η αίσθηση που δίνεται όταν την κρατάτε στο χέρι είναι εξαιρετική. Η Akaso έχει καταφέρει να κρατήσει το βάρος της κάμερας σε μόλις 75 γρμ. (κάτι που καθιστά την συγκεκριμένη κάμερα πιο ελαφριά από τις περισσότερες GoPro) ώστε να μπορείτε να την μεταφέρετε παντού χωρίς πρόβλημα. Η οθόνη αφής 2 ιντσών καλύπτει όλο το πίσω μέρος της συσκευής, ενώ μπροστά θα βρείτε μία δεύτερη οθόνη, ένα χαρακτηριστικό που κάνει την Brave 7 LE να ξεχωρίζει. Αν και το μέγεθος της κάμερας αυξάνεται σημαντικά όταν αυτή μπει στην αδιάβροχη θήκη της, η συσκευή παραμένει πολύ εύκολη στη χρήση, καθώς τα πλήκτρα στο πάνω μέρος προσφέρουν πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες της κάμερας. ακόμα και όταν η οθόνη αφής δεν είναι διαθέσιμη. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα κατασκευής της κάμερας φαίνεται εξαιρετική, με το μαύρο της χρώμα και την ιδιαίτερη υφή που έχουν τα υλικά κατασκευής της να συμπληρώνουν μία ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία. 

 

Χρήση της κάμερας

 

Σε περίπτωση που δεν έγινε ήδη σαφές, η συγκεκριμένη κάμερα είναι ιδιαίτερα εύκολη στη χρήση της. Ακόμα και κάποιος ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερη επαφή με τον κόσμο των Action cam, δεν θα χρειαστεί περισσότερα από μερικά λεπτά για να κατανοήσει πλήρως τις βασικές αρχές λειτουργίας της κάμερας. Τα πλήκτρα της συσκευής είναι εύκολα προσβάσιμα και η οθόνη αφής παρέχει επαρκείς οδηγίες μέσω του software, τις οποίες μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας.  Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις ήταν το χειριστήριο καρπού που περιλαμβάνεται στην συσκευασία, το οποίο αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύχρηστό. Διευκολύνει την εναλλαγή μεταξύ λειτουργίας βίντεο και φωτογραφίας και επιτρέπει στον χρήστη να απομακρυνθεί από την κάμερα και να ξεκινήσει την καταγραφή χωρίς κανένα πρόβλημα. Φυσικά, εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της κάμερας από απόσταση, η εταιρία παρέχει επίσης και την εφαρμογή Akaso Go για το κινητό σας, η οποία επιτρέπει επιπροσθέτως και την μεταφορά αρχείων στην μνήμη του κινητού σας, σε περίπτωση που δεν θέλετε να κρατήσετε τα αρχεία στην MicroSD κάρτα της κάμερας. Η επικοινωνία μεταξύ κάμερας και κινητού γίνεται με μία απευθείας σύνδεση Wi-Fi των δύο συσκευών και έτσι η απόκριση είναι πραγματικά πολύ γρήγορη. 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά και επιδόσεις

 

Δείγμα φωτογραφίας Akaso Brave 7 LE

Όσον αφορά τις επιδόσεις της κάμερας, η Brave 7 LE αποκρίθηκε ακριβώς όπως περιμέναμε. Οι φωτογραφίες 20MP που μπορεί να τραβήξει είναι εξαιρετικά ζωντανές με όμορφα χρώματα και αντίθεση σε συνθήκες καλού φωτισμού. Ωστόσο θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως, λόγω της σταθερής εστιακής απόστασης του φακού θα πρέπει να κρατήσετε την κάμερα τουλάχιστον 50 εκ. μακριά από το αντικείμενο που θέλετε να φωτογραφήσετε, διαφορετικά η κάμερα θα δυσκολευτεί να εστιάσει. Επιπλέον, λόγω του ευρυγώνιου φακού, η εικόνες συνήθως παρουσιάζουν το λεγόμενο fisheye effect, δηλαδή μία καμπύλωση στα πλάγια της εικόνας, ωστόσο αυτό είναι ένα μειονέκτημα που χαρακτηρίζει σχεδόν όλες τις Action κάμερες στον τομέα της φωτογραφίας. Σε επίπεδο λειτουργιών, η κάμερα επιτρέπει την ρύθμιση χρονοδιακόπτη ώστε να βγάλετε selfie με όλη την παρέα σας, ενώ έχει επίσης και την δυνατότητα να απαθανατίσει έως και 30 φωτογραφίες συνεχόμενα με την λειτουργία Continuous Shooting, ώστε να βρείτε ακριβώς την λήψη που σας αρέσει.  

Δείγμα φωτογραφίας Akaso Brave 7 LE 2
Όσον αφορά το βίντεο, και οι δύο βασικές λειτουργίες της κάμερα (4Κ / 30FPS και 1080P / 60FPS) παρέχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χάρη στην εξαιρετική σταθεροποίηση 6 αξόνων η οποία κρατάει τα βίντεο σταθερά και χωρίς θολούρες, ακόμα και με σχετικά γρήγορη κίνηση, όπως π.χ. όταν η συσκευή είναι δεμένη στο τιμόνι του ποδηλάτου σας. Τα παραπάνω ωστόσο είναι στοιχεία τα οποία μπορεί κανένας να βρει στις περισσότερες αξιόλογες Action κάμερες τις αγοράς. Αυτό που κάνει την συγκεκριμένη επιλογή να ξεχωρίζει είναι η μπροστινή της οθόνη. Με το πάτημα του πλήκτρου "M" στο πάνω μέρος της κάμερας η συσκευή μπαίνει σε λειτουργία "Selfie", κατά την οποία μπορείτε να δείτε τον εαυτό σας στην μπροστινή οθόνη της κάμερας καθώς καταγράφετε, όπως ακριβώς θα κάνατε και με το κινητό σας. Αν και η οθόνη είναι τετράγωνη και όχι παραλληλόγραμμη όπως αυτή στο πίσω μέρος της κάμερας, δεν μας πήρε πολύ ώρα να καταλάβουμε πως εφόσον μείνουμε κοντά στο κέντρο της οθόνης το αποτέλεσμα της καταγραφής ήταν πολύ καλό και η όλη εμπειρία χρήσης ήταν αρκετά ανώτερη από την χρήση μίας αντίστοιχης κάμερας χωρίς μπροστινή οθόνη.
Κατά τις δοκιμές μας, η διάρκεια μπαταρίας της Akaso Brave 7 LE ήταν περίπου 2 με 3 ώρες μέσα σε μία μέρα κατά την οποία η κάμερα άνοιξε και έκλεισε αρκετές φορές. Ωστόσο μην ξεχνάτε πως εάν ο αριθμός αυτός δεν σας καλύπτει, στην συσκευασία περιλαμβάνεται και μία ακόμα μπαταρία την οποία μπορείτε να αλλάξετε ανά πάσα στιγμή εάν είναι φορτισμένη. Τέλος, στο κάτω μέρος της κάμερας θα βρείτε μία υποδοχή για τρίποδα σε περίπτωση που θέλετε να την τοποθετήσετε σε ένα πιο σταθερό σημείο για το βίντεό σας.  

 

Τι λατρέψαμε στην συγκεκριμένη κάμερα

 

Αν αναλογιστεί κανείς την τιμή της κάμερας, το αποτέλεσμα που παρέχει τόσο σε βίντεο και φωτογραφίες είναι εξαιρετικό. Μπορεί να μην δίνει την δυνατότητα καταγραφής 4Κ βίντεο σε 60FPS, ωστόσο το 4Κ στα 30FPS σε συνδυασμό με την εξαιρετική της σταθεροποίηση παραδίδουν ένα πραγματικά πολύ άρτιο αποτέλεσμα το οποίο θα ζήλευαν και πιο ακριβές συσκευές. Τα πολλά αξεσουάρ που περιλαμβάνονται στην συσκευασία, με σημαντικότερη προσθήκη αυτή της δεύτερης μπαταρίας, είναι ακόμα ένας σημαντικός παράγοντας για την αγορά της συγκεκριμένης κάμερας. Μάλιστα ο φορτιστής της Akaso Brave 7 LE είναι ένας από τους λίγους που προσφέρουν την δυνατότητα φόρτισης 2 μπαταριών ταυτοχρόνως, κάτι που διασφαλίζει πως θα έχετε πάντα μία μπαταρία μαζί σας, έτοιμη για αλλαγή σε περίπτωση που η κάμερα σας αφήσει "ξεκρέμαστους". Τέλος, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, το πραγματικά ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης κάμερας είναι η δεύτερη οθόνη της. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την κάμερά σας για να καταγράψετε τον εαυτό σας, τότε η οθόνη στο μπροστινό μέρος πραγματικά θα σας λύσει τα χέρια και θα σας βοηθήσει όσο τίποτε άλλο. 

 

Τι δεν μας άρεσε

 

Αν και σε γενικές γραμμές η εμπειρία χρήσης της κάμερας ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστη, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το μενού της συσκευής θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το software προσφέρει πάρα πολλές χρήσιμες επιλογές, ωστόσο κάποιες από αυτές είναι "θαμμένες" κάτω από διάφορα μενού τα οποία χρειάζονται λίγη ώρα μέχρι να ανταποκριθούν. Το συγκεκριμένο πρόβλημα σίγουρα δεν αποτελεί μείζων ζήτημα, ωστόσο είναι κάτι που θεωρούμε πως αξίζει να αναφερθεί, καθώς τα σύγχρονα smartphone και tablet μας έχουν συνηθίσει σε ιδιαίτερα ομαλή περιήγηση σε μενού, κάτι το οποίο πολλές φορές δεν συμβαίνει με τις Action κάμερες, καθώς δεν έχουν τόσο ισχυρούς επεξεργαστές όσο άλλες σύγχρονες φορητές συσκευές. 

 

Συνοψίζοντας

 

Εάν διερωτάστε σχετικά με την σχέση ποιότητας / τιμής της συγκεκριμένης κάμερας, τότε τα νέα είναι ιδιαίτερα ευχάριστα. Δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα που είναι ικανά να παρέχουν την ποιότητα βίντεο και φωτογραφίας, μαζί με όλα τα σχετικά περιφερειακά κοντά στην τιμή της Akaso Brave 7 LE. Φυσικά υπάρχουν καλύτερες κάμερες στην αγορά, ωστόσο η Akaso έχει καταφέρει να προσφέρει το 80% των δυνατοτήτων τους σε μία πολύ χαμηλότερη τιμή, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και ορισμένα έξτρα χαρακτηριστικά όπως η δεύτερη μπροστινή οθόνη, τα οποία δεν είναι διαθέσιμα σχεδόν πουθενά αλλού. Αν και σίγουρα υπάρχουν ορισμένα μικρά ψεγάδια τα οποία θα μπορούσαν να βελτιωθούν, η Brave 7 LE αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή η οποία θα καλύψει όλες τις απαιτήσεις του μέσου χρήστη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για ΟΛΕΣ τις αγορές σας!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!