Web
Analytics Made Easy - StatCounter
Αυτή η ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της περιήγησής σας.

8Bitdo Twin Cube Stereo Ηχεία Bluetooth

Ανέβηκε από efthimis 06/09/2018 0 Σχόλια Συμβουλές Τεχνολογίας,

Δεν υπάρχουν πολλές συσκευές που να παραμένουν τόσο αναγνωρίσιμες μετά από τόσα χρόνια όσο η κονσόλα NES. Παρά το γεγονός ότι εισχώρησε στην αγορά κατά την διάρκεια της λεγόμενης «πτώσης» των Video Games την δεκαετία του '80, αυτό το εντυπωσιακό μηχάνημα κατάφερε να γίνει η αγαπημένη παιχνιδομηχανή της αμερικανικής αγοράς. Για πολλούς, η επαφή τους με το NES αποτέλεσε το πρώτο τους βήμα στον χώρο του gaming και πολλοί από τους διάσημους τίτλους που κυκλοφόρησαν γι αυτό, συνέβαλαν στην διαμόρφωση της σημερινής βιομηχανίας του gaming.

Όσοι καταναλωτές επιθυμούν να βιώσουν μία νοσταλγική εμπειρία βασισμένη σε αυτή την gaming κονσόλα έχουν πολλές επιλογές. Στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλος όγκος από ρούχα που σχετίζονται με το NES και η Nintendo πουλάει ακόμα μερικά από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της μέχρι και σήμερα. Εάν όμως δεν ψάχνετε για ένα καινούριο T-Shirt το 8Bitdo Twin Cube Stereo Speaker αποτελεί τον πιο χρηστικό τρόπο για να «αποδώσετε τα σέβη σας» στην αγαπημένη σας κονσόλα.

Τα περιφερειακά συστήματα ήχου είναι μία κατηγορία στην οποία ανέκαθεν δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση και δεν υπάρχει αμφιβολία πως το συγκεκριμένο προϊόν διαπρέπει στον συγκεκριμένο τομέα. Η βασική ερώτηση όμως είναι: «Είναι όντως καλά σας ηχεία;» Οι περισσότεροι καταναλωτές θα επιλέξουν το συγκεκριμένο προϊόν όχι μόνο για την εμφάνισή του, αλλά και για τις επιδόσεις του. Η τιμή τους τα θέτει αντιμέτωπα με την midrange κατηγορία ηχείων και για να διαπιστώσουμε εάν αξίζουν τα χρήματά σας τα δοκιμάσαμε για εσάς.

Με μια πρώτη ματιά

Τα ηχεία είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος για λόγους φορητότητας και έχουν σχήμα κύβου με κυκλικές γρίλιες και κουμπιά στο στυλ του NES. Σε αντίθεση με τα περισσότερα ανταγωνιστικά προϊόντα αυτής της κατηγορίας μιλάμε για stereo ηχεία με διπλούς Full range drivers σε κάθε έναν από τους κύβους. Υποστηρίζουν τεχνολογία Bluetooth για σύνδεση με την αγαπημένη σας συσκευή, από την οποία παίζουν με τέλειο συγχρονισμό. Πολλοί καταναλωτές πιθανώς να επιλέξουν τα συγκεκριμένα ηχεία για να συνοδεύσουν το Switch τους, καθώς έχουν ακριβώς τα ίδια αναγνωρίσιμα χρώματα με την κονσόλα της Nintendo.

 

Περιεχόμενα Συσκευασίας

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε στα ηχεία της 8Bitdo είναι η ιδιαίτερη συσκευασία τους, με ένα κουτί που είναι συνάμα μοντέρνο αλλά και ρετρό. Εκτός από τα ηχεία στην συσκευασία θα βρείτε ένα εγχειρίδιο χρήσης που εξηγεί όλες τις λειτουργίες του προϊόντος, καθώς και δύο καλώδια, ένα Micro-USB για φόρτιση και ένα τύπου AUX για σύνδεση σε άλλες συσκευές.

Σχεδιασμός

Ο σκελετός των ηχείων είναι φτιαγμένος από ένα λείο και γυαλιστερό πλαστικό που έρχεται σε αντίθεση με τις μεταλλικές γρίλιες που καλύπτουν τα ηχεία. Το κάθε πακέτο περιλαμβάνει ένα μπλε και ένα κόκκινο ηχείο . Στο πάνω μέρος βρίσκουμε τα πλήκτρα χειρισμού τα οποία θυμίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα κουμπιά από το χειριστήριο του NES. Σε αντίθεση με το υπόλοιπο σώμα, το πάνω μέρος των ηχείων είναι μαύρο, με μία χρωματιστή γραμμή περιμετρικά των πλήκτρων (μπλε η κόκκινη ανάλογα με το ηχείο). Συνολικά ο σχεδιασμός τους δίνει μία αίσθηση αυθεντικότητας συγκριτικά με την παλιά παιχνιδομηχανή. Τέλος, στην βάση κάθε ηχείου υπάρχουν τέσσερα λαστιχένια αντιολισθητικά «ποδαράκια» τα οποία βοηθάνε επίσης στο να μην δονείτε η συσκευή κατά την αναπαραγωγή δυνατής μουσικής.

8Bitdo Twin Cube Stereo Ηχεία Bluetooth

Χρηστικότητα

Η συσκευή ενεργοποιείται πιέζοντας οποιοδήποτε από τα πλήκτρα για περίπου δύο δευτερόλεπτα. Μετά από μία σύντομη μελωδία και την ανακοίνωση της λέξης "8bitdo" το ηχείο είναι έτοιμο για σύζευξη, μία διαδικασία η οποία αποδείχθηκε πολύ απλή. Δεν χρειάζεται καν να μπείτε στο λεγόμενο "pairing mode" που έχουν οι περισσότερες συσκευές, καθώς τα ηχεία είναι πάντα σε διαδικασία σύζευξης, εάν δεν υπάρχει κάποια ήδη συνδεδεμένη συσκευή. Απλά ανοίγετε το Bluetooth από το κινητό ή το Tablet σας και ψάχνετε για διαθέσιμες συσκευές. Και τα δύο ηχεία αποτελούν μία κοινή οντότητα, επομένως δεν χρειάζεται να τα συνδέσετε ξεχωριστά. Πρέπει ωστόσο να σιγουρευτείτε πως και τα δύο είναι ενεργοποιημένα, γιατί εάν συνδέσετε μόνο το ένα, το δεύτερο θα αδυνατεί να συνδεθεί εκ των υστέρων. Ένα μικρό ηχητικό θα σας ενημερώσει όταν η διαδικασία σύζευξης ολοκληρωθεί με επιτυχία. Μπορείτε εάν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τα ηχεία ξεχωριστά, ενεργοποιώντας μόνο το ένα από τα δύο. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το δεύτερο με μία διαφορετική πηγή αναπαραγωγής. Μπορείτε έτσι να το μοιραστείτε με τους φίλους σας. Τα πλήκτρα στο πάνω μέρος ακολουθούν την κλασική σήμανση για Play/Pause και προηγούμενο/επόμενο κομμάτι. Θα παρατηρήσετε ωστόσο πως δεν υπάρχει πλήκτρο για την αλλαγή της έντασης, καθώς αυτό γίνεται αποκλειστικά από την συσκευή αναπαραγωγής, π.χ. το κινητό σας.

Ποιότητα Ήχου

Οι τέσσερεις γρίλιες στην επιφάνεια του κάθε ηχείου αρχικά δίνουν την εντύπωση πως υπάρχουν τέσσερεις drivers στο εσωτερικό, ωστόσο δεν είναι έτσι. Το κάθε ηχείο έχει έναν driver και τέσσερεις παθητικούς πομπούς σε κάθε μεριά του. Υπάρχει καλός λόγος για αυτή την κατασκευαστική επιλογή, καθώς οι παθητικοί πομποί επιτρέπουν στην εταιρία να κρατήσει το μέγεθος των ηχείων σχετικά μικρό, ενώ παράλληλα να τους δώσει την δυνατότητα να αναπαράγουν όλο το ηχητικό φάσμα. Συνολικά μπορούμε να πούμε πως η ποιότητα του ήχου είναι πολύ καλή. Όλες οι συχνότητες αντιπροσωπεύονται με επιτυχία και το μπάσο (που συχνά είναι απογοητευτικό σε συσκευές με αυτό το μέγεθος) μας εξέπληξε ευχάριστα. Αυτό που μας άρεσε περισσότερο είναι το γεγονός πως αυτά τα ηχεία είναι stereo, κάτι που τους δίνει την δυνατότητα να αναπαράγουν την μουσική σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς να χάνεται το βάθος της, όπως γίνεται σε πολλά mono ηχεία. Η ένταση τους δεν είναι υπερβολικά δυνατή. Είναι μικρά ηχεία, ιδανικά για χρήση από ένα ή δύο άτομα, ωστόσο παραμένουν ικανά να γεμίσουν ένα δωμάτιο με τον ήχο τους.

 

Μειονεκτήματα

Όπως αναφέραμε παραπάνω τα ηχεία της 8Bitdo ταιριάζουν απόλυτα με τα χρώματα του Nintendo Switch, καθιστώντας τα το τέλειο ζεύγος για την κονσόλα. Δυστυχώς όμως το Switch ενσωματώνει ένα ειδικό πρωτόκολλο Bluetooth το οποίο δεν υποστηρίζεται από τα συγκεκριμένα ηχεία και η μόνη επιλογή για να συνδέσουμε τα δύο είναι μέσω καλωδίου AUX. Καθώς η συγκεκριμένη συσκευή πιθανότατα θα έχει ιδιαίτερη απήχηση σε fan της Nintendo θα θέλαμε να δούμε το γεγονός αυτό να αλλάζει στο μέλλον, ώστε να μπορεί να επιτευχθεί και ασύρματη σύνδεση μεταξύ των δύο προϊόντων.

Συμπέρασμα

Αναλογιζόμενοι την κατηγορία τιμής του, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως το 8Bitdo Twin Cube Stereo αποτελεί ένα πολύ εντυπωσιακό προϊόν. Έχει πολύ ικανοποιητικό μπάσο και παράγει ήχο που θα μπορούσε να προέρχεται από μία συσκευή πολύ μεγαλύτερη σε όγκο. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε είτε μαζί, είτε ξεχωριστά και τα πλήκτρα στο πάνω μέρος είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και απλά στην χρήση τους. Για όλους τους παραπάνω λόγους τα συγκεκριμένα ηχεία είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή, ωστόσο ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για την επιλογή τους είναι το design τους. Με μία σχεδίαση συνάμα μοντέρνα αλλά και ρετρό, το 8Bitdo Twin Cube Stereo διασφαλίζει πως θα αποτελεί κόσμημα επάνω σε κάθε γραφείο.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Δωρεάν Μεταφορικά για αγορές άνω των 25€!

Συμπληρώστε το email σας

και μάθετε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα , τις προσφορές μας και τους διαγωνισμούς μας

Επιτυχής εγγραφή στο newsletter!

Θα λάβεις αμέσως στο email σου ένα κουπόνι για δωρεάν έξοδα μεταφοράς στην επόμενη παραγγελία σου!